Aké máte skúsenosti?
Kedy ste mali miečko po CR?
ahoj, ja som rodila na klinike, na ktorej kladli velmi velky doraz na kojenie - malinku som mala hned po zasiti pri sebe a stale prikladala, to je najdolezitejsie....vobec nic nepapala okrem mojho "kolostra" az kym neprislo mliecko na 2.den popoludni po sekcii...(samozrejme, ze schudla za tie 2 dni) no a kojime sa veselo dodnes.... 🙂
@zuzanka111 mne po CR nabehlo tak na 3den...maleho mi doniesli nakrmit hned ako som sa prebrala,,ale bola som taka ubolena ze sa nedalo 😉 ale potom sme uz pekne papali,,skoda ze iba 2mesiace 😒
ahoj. ja som dostala mliecko na treti den po obede. maleho mi ale prikrmovali sestricky, ked mi ho priniesli, vzdy spinkal, bol kludny a ja som mala prsia na prasknutie... 😎 Na piaty den sme sli domov a tam sa to potom ukludnilo, az kym som nedostal zapal prsnikov.... 😎 Ale to je na dlhsie pisanie...... Verim, ze sa ti podari dojcit co najlepsie a najdlhsie 😉 .... Ak nie, aj deticky na umelom mliecku su zdrave a stastne 🙂
az na 4.ty den po sekcii.... 😉 hlavne klud, ziadny stres, mliecko bude.... 😎
mne asi tak tiez na 2-3 den ale tak ze som sa nestihala prezliekat co som bola cela mokra od mliecka stale........ale stale terab prikladat to je dolezite a tie dva dni nevadia to kazde babatko schudne lebo sa precistuje este z bruska a preto kaka tu smolku........;)
3 den...malej zatial davali nejaku sladku vodu. vsetko sa spravne rozbehne, neboj sa
vela robi psychika, treba si verit, mliecko bude tiect 🙂
V mojom pripade to bolo asi po 20 hodinach od samotnej operacie, pricom na kozu mi dieta prilozili, hned na sale a prilozena na kojenie bola hned po 2 hodinach. Treba hned zacat kojit, nosit dietatko a prikladat. Matka priroda to zariadila, ze mliecko sa rozbehne! Len pozor, treba potom intenzivne pozorovat, aby sa laktacia nerozbehla enormne a nedoslo k zapalu (v mojom pripade to bolo ledva ledva zvladnute).
Ahoj, mne tiez na 3. den, ale dolezite je nestresovat sa, nepripustat si, ze nebudem mat mliecko. Neboj, urcite budes mat, len treba stale stale prikladat. Cim viac bude babo tahat, tym viac sa ti bude tvorit. 😉 A skus odolat dat cumlik (kazi spravne prisavanie), namiesto toho ponukni radsej prsnik. Na tejto stranke sa mozes pozriet, ako sa babo spravne priklada a ako spoznat, ze kedy papa.
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/spravn...
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/kedy-b...
A ak by predsa boli nejake problemy, tu si mozes najst podla bydliska svoju laktacnu poradkynu, ktora ti urcite rada pomoze 🙂
http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/po...
Ale neboj, urcite sa mliecko spusti, drzim palce. 🙂
zuzanka111
mne prislo po tyzdni ale len sa ukazalo ze hallo tak vyzera materske mliecko a konec :((((
Ďakujem baby, za názory,
my rodíme v pondelok už druhé, bola som zvedavá, ako sa to rozbieha pri normálnom režime.
Prvý drobček musel bohužiaľ na 2 týždne na JISku, kde bojoval ako sa dá (bol donosený, 39 týždeň, 3210 g, 50 cm, nikto nevie, prečo začali problémy) a tak bol najprv krmený sondičkou a potom fľaškou. Prikladať sa dalo iba veľmi obmedzene a tak po príchode domov sme mali mliečko asi tak týždeň, dva. ☹ Vôbec neťahal, zvykol si na fľaštičku, takže sme boli takmer od narodenia na umelom.
Ja som na izbe skúšala bez malého rozbeh laktácie stimuláciou bradaviek a odsávačkou. Dopadlo to katastrofálne. Do krvi popraskané bradavky a mliečka pár kvapiek.
Na druhej strane má náš starší zbojník už 22 mesiacov a súhlasím s mamičkami, ktoré tu písali, že nejde o život pri umelom mliečku. Malý nebol vôbec chorý, nie je alergik (ani my s manželom) a nemám pocit, že by mu to ublížilo. Tak verím, že má dobrý genetický základ. 🙂
Ale musím dodať, že túžim spoznať ten pocit dojčenia a že sa nám to pri druhom synčekovi v pondelok podarí tentokrát hladko a bez komplikácií. Že bude môcť byť prikladaný a byť s mamkou prvé dni na tomto svete. Nie sám v inkubátore prehadičkovaný. ☹
Držím všetkým mamkám palce. Či už porodili, po bábätku túžia alebo sa iba chystajú. 🙂
U mňa sa pri obidvoch CR rozbehlo mlieko na tretí deň, manžel ma zásoboval meltou a vyšumenou vineou, aby sme trošku naštartovali jeho tvorbu a samozrejme veľmi často som prikladala, prvého sa mi kojiť nepodarilo, nevedel sa prisať, ale na mojom mliečku bol 10 mesiacov (odsávali sme🙂). druhého zatiaľ plne kojíme🙂))
mliecko sa zacina tvorit uz okolo 16 tyzdna tehotenstva. Kazda buduca maminka teda uz ide do porodnice s mlieckom. Netreba riesit na kolky den sa spusti mliecko, je to mylná predstava. Po porode (aj cisarsom), sa najprv spusta kolostrum. Moze to byt aj po kvapkach, nevadi, detickam to staci, len netreba riesit, ze este nemam mlieko, tak budem prikladat dietatko az na treti den. Kolostrum je veeeeeeeelmi vyzivne. Mliecko (i ked kolostrum je tiez mliecko, len v inej podobe) nabehne. Takze zienky, nerieste ziadne "na tolky a tolky den".... ani po CR, jednoducho hned "spravne prilozit dietatko (najlepsie samoprisatim (stale je myslene aj po CR) a vychutnavat si to. Drzim palce 🙂
tak mne tiez na treti den 🙂 a vo velkom, odsavala som cely den potom. malu mi priniesli az 6hodin po cisarskom, na sale mi ju len ukazali, ziadne prilozenie. ale cele kojenie u nas prebehlo bez problemov a kojili sme sa do 19mesiacov.
na tretí deň bez priloženia a potom som odsávala, prvýkrát sme prikladali po týždni (malá bola týždeň v inkubátore) a kojíme naštastie dodnes 🙂
@zuzanka111 Ahoj pozri si stranky na mamila.sk, je tam mozne oblednat si super knihu o dojceni.
Ahoj, tak ja som mala s mliečkom dosť veľký problém. Z pôrodnice sme odchádzali s nutrilonom 😠, v nemocnici synček vždy spinkal, keď mi ho priniesli, a mliečko sa mi rozbehlo len veľmi veľmi pomaly- malého som neustále prikladala, odsávala aj odsávačkou, aj ručne, proste aby som si prsníky čo najviac stimulovala, spočiatku dokrmovala-asi tak dva týždne a potom sme sa kojili až do 19 mesiacov. Ale základom úspechu je nevzdať to, kojiť často, aj každú polhodinu, proste keď to potrebuje bábatko a pozitívne sa naladiť 😵 A veľmi dôležité je prvé prisatie, len u mňa to bolo veľmi neskoro, pocelkovej narkóze
@zuzanka111 Ja jsem se plne rozjela zhruba 2-3.den po cisarskem rezu. Az po prilozeni deti (mam dvojcata). Hlavne se z toho nestresuj, casto stres byva pricinou, kdy mlicko neprichazi nebo je ho malo a nebo kdy dokonce zanikne. Snaz se byt v pohode, dodrzuj odpocinkovy rezim, pokud jsi jeste v nemocnici s malym, tak tuto starost s nakrmenim nechej na sestrickach a ty dodrzuj odpocinek a pitny rezim a hlavne "veskere starosti" nech stranou. Uvidis, ze se rozjedes i ty 😅 Hodne stesti a trpelivosti