Je to sice uz moje tretie dieta, ale po predoslych skusenostiach, by som sa tentoraz rada poradila... Prvy syn bol dlho intenzivne dojceny aj v noci, casto bral ATB chudatko, aj zelezo... - to vsetko ma vplyv na kazenie zubkov - a tie ma teraz uplne hrozne! Rolu hra aj genetika, ako vidno, "vychytal" to. Druhy bol tiez dlho dojceny v noci, nastastie ma zubky OK, ale spominam si aka som bola z toho nocneho dojcenia zabita od isteho veku...
Moja otazka znie, dokedy ma nocne dojcenie naozaj vyznam (nutricny) a kedy uz by ho mohlo dieta ozeliet a naucit sa, ze v noci je lepsie spat, ako didkat... Teraz je este malicky, to mi je jasne... Ale rada by som tentoraz spravila vsetko pre to, aby sa mu zubky nepokazili a aby sa nestal zavislakom co ma zo mna len dudel v noci... Dakujem za rady.
@sjuzocka moje "moudra" kniha rika, ze od 5-ti kilo, ale to, ze jeste nektera miminka potrebuji to uklidneni (prso nebo flasku s mlickem). Ja jsem prestala v noci kojit, kdyz malemu bylo 6 mesicu, zacal se tenkrat hodne budit a ja byla presvedcena, ze to nemuze byt vzdy hladem (spal tak 20 minut v kuse), asi dve noci byly tezke a pak se to o mnoho zlepsilo - myslim i tim, ze nemusel v noci tolik travit a lepe spal.
@sjuzocka možno to nie je to pravé, čo hladáš http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne... a pokazené zúbky nesúvisia priamo s dojčením http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
Zavisi od toho, aky zdroj si precitas 😀 Citala som nazor, ze nutricne nema zmysel od 6 tyzdnov (to sa mi zda priskoro aj ked moje dieta bolo rovnakej mienky a odstavilo sa v noci same), viacero zdrojov sa zhoduje na obdobi medzi 3 - 4 mesiacmi, ine zdroje ti budu tvrdit, ako je fasa, ked este dvojrocne je x-krat za noc hore (co sa mne osobne zda este mrsknutejsi extrem nez nasilu prestat v siestich tyzdnoch), ale od pol roka by som si rozhodne nerobila starosti o nutnost nocneho dojcenia.
@vroni ja som tiez citala odborny clanok, ze od tych 3.mesiacov by malo babatko prespat vacsinu noci bez krmenia. Ja som aj malu v tom veku odstavila, nenasilne bez placu....len som natiahla postupne intervaly a nebol ziaden problem, prespala odvtedy celu noc, je zdrava. Syn bol na UM a ten sa sam odstavil okolo toho 3.m., ale noc celu neprespi doteraz 😀.
mna by v suvislosti s tymto zaujimalo, ci je potrebne odsavat mliecko (ked v noci uz nepapa, pripadne papa iba raz). Neznizuje sa potom tvorba mlieka?
obe som kojila aj v noci asi do 10. mesiaca, potom uz len vecera + kojenie.. a vydrzali, Ak sa v noci prebrali, a nemohli zaspat, dala som napit cistej vody.
@sjuzocka ahoj...treba si uvedomit ze dojcenie nie je zdaleka iba o jedle...je to sposob ako vela deticiek zaspava ako si pomaha znovu zaspat, sposob upokojenia, uvedomenia si ze maminka je pri nom...
ak uz sa bavime o ntricnej hodnote precoby sa mala nutricna hodnota mlieka zo dna na den zmenit
preco v roku este mliecko ako a od roka nie?
pre dieta je to najprirodzenejsi sposob vyzivy a preco by si ho mala menit za mlieko umele?
myslim ze o dojceni je prilis vela veci nepochopenych...
@minqea ja som malého naučila cca v 8 mesiacoch spať od večera a 1x sa mi zobudilaž o 5 ráno - takto som ho kojila do roka a potom som aj toto zrušila a naučil sa spávať až do 6.30 - 7.00. Cez deň som v 8 mesaicoch kojila cca 4-5x, nemusela som nič odsávať - cez deň stačilo a v noci nebolo treba (našťastie sa mi "nenalievali" prsia) a rovnako som postupne znižovala prirodzene počet dojčení až som malého po 13 mesiacoch úplne odstavila (aj to keby som neotehotnela, tak ho ešte asi kojím - aj keď len večer...)
@sjuzocka maly ma skoro 12.mesiacov a stale dojcim a dojcim aj v noci a to dost casto , asi kzde dve hodiny, mame to takto od 3.mesiaca a nemienim s tym prestat , on si to tiez este vyzaduje , myslim ze aj s odstavenim bude mat problemy , on je velky ceckosko
@leporeloo ved to, ze dat prso je jednoduchsie a pohodlnejsie, ale to neznamena, ze inak to nejde alebo ze iny sposob uspavania nie je spravny. dietatko na upokojenie potrebuje najma milujucu naruc svojej mamy, nie prsnik 😉. Jasne, bez prsnika je to narocnejsie, ale nie podradnejsie, ako sa dnes propaguje.
My mame 4m tahame na 5ty a uz v noci nedojcim, aj ked sa jej snazim strcit prsnik , otoci sana druhu stranu, resp. hlavku
@aadulik2110 no mne sa budi okolo druhej a potom okolo siestej rano, lenze my este len budeme mat tri mesiace, tak preto sa pytam. cez den si pyta potom casto, len ta noc..
ahoj moja ma tri mesiace a prespi celu noc... ale to si tak vytvorila sama od seba, ja som to nikam netlacila, ked bola hore nakojila som ale postupne sa sama prestala v noci budit.. asi je to individualne, ale v osmich mesiacoch myslim ze uz fakt netreba - jedine ak je tak dieta naucene ze sa tak ukludnuje...
Dcerka bude mat 10mesiacov a v noci papame 1-2-krat. Narodila sa v 35.tyzdni, bola malicka a tak mliecko jej ani dnes v noci neodmietnem 😨
Niekde som pocula, ze dieta od pol roka ma uz tak velky zaludok, ze uz dokaze zjest a vypit tolko, ze by noc malo prespat bez nicoho. Ja som prestala kojit v noci od 11. mesiaca kvoli mojim zdravotnym problemom. To uz jedol cca 5 prikrmov za den. Zacala som prikrmovat od pol roka. Ak zacnes davat prikrmy skor, teda od 4. mesiacov a chyti sa Ti na ne, tak by si ho mohla od noci odstavit aj skor. Tot iba moj nazor.