Kedy nie je potrebné nočné dojčenie?

sjuzocka
9. okt 2013

Je to sice uz moje tretie dieta, ale po predoslych skusenostiach, by som sa tentoraz rada poradila... Prvy syn bol dlho intenzivne dojceny aj v noci, casto bral ATB chudatko, aj zelezo... - to vsetko ma vplyv na kazenie zubkov - a tie ma teraz uplne hrozne! Rolu hra aj genetika, ako vidno, "vychytal" to. Druhy bol tiez dlho dojceny v noci, nastastie ma zubky OK, ale spominam si aka som bola z toho nocneho dojcenia zabita od isteho veku...
Moja otazka znie, dokedy ma nocne dojcenie naozaj vyznam (nutricny) a kedy uz by ho mohlo dieta ozeliet a naucit sa, ze v noci je lepsie spat, ako didkat... Teraz je este malicky, to mi je jasne... Ale rada by som tentoraz spravila vsetko pre to, aby sa mu zubky nepokazili a aby sa nestal zavislakom co ma zo mna len dudel v noci... Dakujem za rady.

zahradka76
9. okt 2013

Niekde som pocula, ze dieta od pol roka ma uz tak velky zaludok, ze uz dokaze zjest a vypit tolko, ze by noc malo prespat bez nicoho. Ja som prestala kojit v noci od 11. mesiaca kvoli mojim zdravotnym problemom. To uz jedol cca 5 prikrmov za den. Zacala som prikrmovat od pol roka. Ak zacnes davat prikrmy skor, teda od 4. mesiacov a chyti sa Ti na ne, tak by si ho mohla od noci odstavit aj skor. Tot iba moj nazor.

pisis
9. okt 2013

@sjuzocka moje "moudra" kniha rika, ze od 5-ti kilo, ale to, ze jeste nektera miminka potrebuji to uklidneni (prso nebo flasku s mlickem). Ja jsem prestala v noci kojit, kdyz malemu bylo 6 mesicu, zacal se tenkrat hodne budit a ja byla presvedcena, ze to nemuze byt vzdy hladem (spal tak 20 minut v kuse), asi dve noci byly tezke a pak se to o mnoho zlepsilo - myslim i tim, ze nemusel v noci tolik travit a lepe spal.

luba41
9. okt 2013

@sjuzocka možno to nie je to pravé, čo hladáš http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne... a pokazené zúbky nesúvisia priamo s dojčením http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

vroni
9. okt 2013

Zavisi od toho, aky zdroj si precitas 😀 Citala som nazor, ze nutricne nema zmysel od 6 tyzdnov (to sa mi zda priskoro aj ked moje dieta bolo rovnakej mienky a odstavilo sa v noci same), viacero zdrojov sa zhoduje na obdobi medzi 3 - 4 mesiacmi, ine zdroje ti budu tvrdit, ako je fasa, ked este dvojrocne je x-krat za noc hore (co sa mne osobne zda este mrsknutejsi extrem nez nasilu prestat v siestich tyzdnoch), ale od pol roka by som si rozhodne nerobila starosti o nutnost nocneho dojcenia.

aliza
9. okt 2013

@vroni ja som tiez citala odborny clanok, ze od tych 3.mesiacov by malo babatko prespat vacsinu noci bez krmenia. Ja som aj malu v tom veku odstavila, nenasilne bez placu....len som natiahla postupne intervaly a nebol ziaden problem, prespala odvtedy celu noc, je zdrava. Syn bol na UM a ten sa sam odstavil okolo toho 3.m., ale noc celu neprespi doteraz 😀.

minqea
9. okt 2013

mna by v suvislosti s tymto zaujimalo, ci je potrebne odsavat mliecko (ked v noci uz nepapa, pripadne papa iba raz). Neznizuje sa potom tvorba mlieka?

aliza
9. okt 2013

@minqea ja som neodsavala a mlieko do roka odislo. Dojcila som cisto 11 mesiacov.

matozazzo
9. okt 2013

obe som kojila aj v noci asi do 10. mesiaca, potom uz len vecera + kojenie.. a vydrzali, Ak sa v noci prebrali, a nemohli zaspat, dala som napit cistej vody.

leporeloo
9. okt 2013

@sjuzocka ahoj...treba si uvedomit ze dojcenie nie je zdaleka iba o jedle...je to sposob ako vela deticiek zaspava ako si pomaha znovu zaspat, sposob upokojenia, uvedomenia si ze maminka je pri nom...
ak uz sa bavime o ntricnej hodnote precoby sa mala nutricna hodnota mlieka zo dna na den zmenit
preco v roku este mliecko ako a od roka nie?
pre dieta je to najprirodzenejsi sposob vyzivy a preco by si ho mala menit za mlieko umele?
myslim ze o dojceni je prilis vela veci nepochopenych...

sjuzocka
autor
9. okt 2013

@leporeloo ale ja ho nechcem menit za umele... len vravim, ze mozno by dietatu mohlo na zaspatie stacit aj to, ze som pri nom, ze nemusi zrovna tahat mlieko.... ?

aadulik2110
9. okt 2013

@minqea ja som malého naučila cca v 8 mesiacoch spať od večera a 1x sa mi zobudilaž o 5 ráno - takto som ho kojila do roka a potom som aj toto zrušila a naučil sa spávať až do 6.30 - 7.00. Cez deň som v 8 mesaicoch kojila cca 4-5x, nemusela som nič odsávať - cez deň stačilo a v noci nebolo treba (našťastie sa mi "nenalievali" prsia) a rovnako som postupne znižovala prirodzene počet dojčení až som malého po 13 mesiacoch úplne odstavila (aj to keby som neotehotnela, tak ho ešte asi kojím - aj keď len večer...)

leporeloo
9. okt 2013

@sjuzocka je z hlavnych funkcii dojcenia je uspavanie, je to podla mna ovela lahsie ako davat flase hojdat prechadzat sa spievat atd...
to ze nedas prso nemusi byt zakonite jednoduchsie... to je moj nazor ...

leporeloo
9. okt 2013

@sjuzocka a este jedna vec... kazivost zubkov nema s kojenim nic spolocne...
naopak kojenie je prevencia kazov...

aknaj
9. okt 2013

@sjuzocka ja som kojila deti v noci do 6 mesiaca ... nie že by som ja dlhšie nechcela, ale oni nevyžadovali ... syn prespal prvú noc, keď mal 6 mesiacov a odvtedy tak spával skoro stále ... dcére už od tej doby stačila v noci len voda alebo čaj

nativanativa
9. okt 2013

@sjuzocka maly ma skoro 12.mesiacov a stale dojcim a dojcim aj v noci a to dost casto , asi kzde dve hodiny, mame to takto od 3.mesiaca a nemienim s tym prestat , on si to tiez este vyzaduje , myslim ze aj s odstavenim bude mat problemy , on je velky ceckosko

aliza
9. okt 2013

@leporeloo ved to, ze dat prso je jednoduchsie a pohodlnejsie, ale to neznamena, ze inak to nejde alebo ze iny sposob uspavania nie je spravny. dietatko na upokojenie potrebuje najma milujucu naruc svojej mamy, nie prsnik 😉. Jasne, bez prsnika je to narocnejsie, ale nie podradnejsie, ako sa dnes propaguje.

candy23
9. okt 2013

My mame 4m tahame na 5ty a uz v noci nedojcim, aj ked sa jej snazim strcit prsnik , otoci sana druhu stranu, resp. hlavku

minqea
11. okt 2013

@aadulik2110 no mne sa budi okolo druhej a potom okolo siestej rano, lenze my este len budeme mat tri mesiace, tak preto sa pytam. cez den si pyta potom casto, len ta noc..

luckamorka
31. jan 2014

ahoj moja ma tri mesiace a prespi celu noc... ale to si tak vytvorila sama od seba, ja som to nikam netlacila, ked bola hore nakojila som ale postupne sa sama prestala v noci budit.. asi je to individualne, ale v osmich mesiacoch myslim ze uz fakt netreba - jedine ak je tak dieta naucene ze sa tak ukludnuje...

miaria1
31. jan 2014

Dcerka bude mat 10mesiacov a v noci papame 1-2-krat. Narodila sa v 35.tyzdni, bola malicka a tak mliecko jej ani dnes v noci neodmietnem 😨