O koľkej hodine najneskôr sa dáva ovocie a zelenina,aby nebolelo v noci bruško? Mám skúsenosť, že niekedy manželovi alebo babke nechce malý zjesť zeleninu a mne áno. Ale prídem z práce cca o 16.30 a neviem, či už nie je neskoro podať takéto jedlo.Aké máte skúsenosti?
ziadny taky cas neexistuje, ze po napr. 17:00 nie, to pocujem prvy krat 😕 treba vyskusat a uvidis.
ale 14mesacne babo uz moze aj normalne vecerat, nie? aj zeleninu, ovocie, maso, cokolvek primerane veku 😉
keby si prisla domov o osmej vecer, tak co by maly jedol cely den? 😕
moj jedava maso a zeleninu s nami na veceru, cize okolo 18:30, ako je to tu bezne. spavat chodi o 20:00.
myslim, ze brusko v tomto veku moze skor boliet z betonikovej krupicky, nez zo zeleniny 😉
Zelenina a ovocie najmä surové môžu niektorým ľuďom robiť na večer problémy. A niekomu ani o pol noci. Treba to ozaj vyskúšať, každý sme iný. 😉 . Ale myslím že 16:30 je úplne ok.
tak ja mám osobne malinkú naučenú tak, že doobeda papáme ovocie....a poobede papá zeleninku aj o tej 17.00 jej dám a neni žiadny problém....ja osobne si myslim, že do tej 17.00 je to vhodné....
ahoj ...my sme zeleninku papali aj po 16. 30 🙂...len spinkat sme chodili trosku neskor - medzi 19.tou-19.30...takze dovtedy ta zeleninka aj vytravila 😉 ...a ovocie tak isto...ked mali nan chut, tak som im ho dala aj ako olovrant...deti mozu ovocne cukry v pohode, to len my dospelaci by sme si mali davat pozor...nam sa skor ukladaju, ako spaluju.... 😉 preto je pre nas lepsie dat si ovocie doobeda, lebo mame este cely den, aby sme co-to spalili 😀
Ahojky,my mame sice len 6-mesacneho, ale od 1 roka som citala clanok, ze by uz malo dietatko papat, ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru - mliecko len, ked ho potrebuje, myslim, ze cas do 18:00 je uplne v poriadku, dietatko by malo papat posledny prikrm tak aspon hodinku pred spanim 🙂
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p... - tu je o vyzive deti popisane dost, a podla mna kedze uz ma dieta aj vecerat tak moze kludne aj vecer zeleninku, ovocie, masko, kasicky.,..