Baby úplne som sa zabudla a zjedla som pred 4 hodinami 2 mandarínky.... Malého aj domrmujem tak zatiaľ som Prsník nedávala... Môžem mu ho už dat ci ešte počkať aby nebola reakcia?
Ďakujem
To fakt?
😳 malo uz dieta reakciu v minulosti, ked si zjedla citrusy alebo preco sa bojis kojit po mandarinke?
Mozes zut tie mandarinky zatial co sa on koji.
Nepoviem, ak by si sa pytala na styri poldecaky....ale mandarinky....
Mozes hned, len nepi alkohol a nefajci. Jedlo neries
Neboj sa, nic nemusis vylucit zo stravy az keby sa vyskytla reakcia....mne uz v porodnici dali mandarinku, paradajky i orechy....jedla som vsetko....kojila som 3 roky
@evkamotka 😅😅 to zas otiaľ potiaľ hehe... Preto sa pýtam lebo ze môže babo dostať alergickú reakciu.. Tak neviem radšej sa spýtam ako mu mam uškodiť
ja som zbuchala deñ po porode v porodnici 5 madariniek za deñ, ved treba vitaminy, esteze vtedy nebol internet
Ak chceš byť pokojnejšia, nastuduj si www.mamila.sk
Jest môžeš, čo chceš.
Nefajči, nedroguj, nepi. A užívaj bábätko a nestresuj...
Prečo dokrmujes, keď máš mlieko? Si najlepší zdroj pre svoje bábätko a skôr pracuj na tom, aby si nemusela dokrmovat. Prsník je dôležitejší.
Odkojila som 3 deti a na dalsie sa chystam. Tretie sa mi narodilo tyzden pred Vianocami, jedla som kapustnicu, salat, rybu, udenu klobasu, aj citrusy. Nic drobcovi nebolo. Jedine, ked som si dala s muzom deci medoviny, tak som dala pauzu. A to mam manzela silneho alergika. Deti zatial alergie ziadne nemaju. Toto je individualne a lepsie, ked sa dieta stretne s alergenom cez materske mlieko, ako potom ho das priamo do prikrmu a ked sa s tym nestretlo, tak booom, reakcia. Podla mna je to taka desenzibilizacia po troske...Ale moze sa stat, ze sa vysype, no ale inak ako tym, ze to skusis, to nezistis.
ano dieta moze mat alergicku reakciu (sami sme to zazili) ale asi radsej ist cestou, ze s mierou vsetko a pripadne potom uvidis ako nejest pomaly nic ako prevenciu 🙂 aspon ja som takto sla a dieta mi reagovalo na strukoviny (bolelo ho brusko) ale to bude skor tym, ze som zjedla 5 porcii za 24 hod. svokrinej hrstkovej, ktoru milujem a cely sa vysypal raz ale do dnes som nezistila z coho, ono je len dobre ak sa mu takto sekundarne zavadzaju alergeny
drzte sa!
Ja som rodila na Kramároch a na desiatu nám priniesli pomaranč, takze asi tak. Pokial nie si Ty vysokoalergicka tak by malo byt všetko ok
Mne to tiež príde ako otázka na hlavu ale keď som bola v pôrodnici a muž mi prinieslo pomarančový džús tak ho sestrička otočila, že to nech si zoberie domov lebo malému nebude chutiť mlieko. Takže niečo na tom bude a ty keď kojis a ešte aj vieš čo nie je vhodné jesť tak načo to ješ?
nechapem, preco ste take neprijemne, par dni dozadu som videla na stene fotku extremne vysypaneho dietata, kde matka jedla nejaky pokrm s rajcinami a este nieco alergenne a hned panika, co ma robit, vsetci odpovede: ,,jasneee rajciny" a vsetci pohodicka pohodicka..teraz sa autorka normalne spytala, tak jej normalne odpovedzte preboha, je matkou 10 dni, nikto nespadol z neba ako odbornik na vsetko..potom sa tu niekto cuduje, preco sa zeny pytaju anonymne..lebo aj za normalnu otazku su tu lyncovane a robia z nich podaktore uplne blbky
Mne v pôrodnici povedali, že citrusy nie, ťa kyslosť spôsobuje stratu mlieka, neviem,..... prestala som kojit po 3 týždnoch. Ale takéto množstvo určite nevadí
Tak to mate stastie, ze papate čo chcete a babatka su ok. Ja skm nemohla zjest ani jogurt - maly bol hned vysypany - ekzem - alergia na kravske mlieko. Uz ju ma aj potvrdenu na alerg. A to ma 8 mesiacov. Autorka- pokojne nakrm a uvidis. Ak bude mat vysyp - budes vediet ze viac nie. Ak ked to budes mat tazke - ved sezona.
Ked mu bude zle, budes vediet. Pozor len na kapustu a potraviny, co nafukuju pri takom malom...ja som si dala na Vianoce kapustnici a moj 3mes potom pol noci nespal ako ho brucho bolelo
@nevenka to vážne? To mi príde trochu prehnane..
dcéra mala 2 týždne a ja som zjedla kúsoček pazitky, ktorý bol vo varenych zemiakoch a malá pišťala bol dňa.. ani čerstvé pečivo jej nerobilo dobre … keď som všetky tieto veci nachvíľu vysadila, bola spokojná a koliky sme nikdy nemali.. neverím, že po kapuste, ktorá tak nadúva jej deťom nič nebolo… každopádne aj keby nie, ostatným by som si toto nedovolila radiť… niektoré deti sú naozaj citlivé a to bruško môže veľmi trápiť …
Nehovoriac o tom, že mi sestrička na detskom, keď sme boli hospitalizované povedala, že raz prijali dieťa do nemocnice so silnými kolikami a matka kojila.. poslala ich tam doktorka, lebo nevedela, z čoho ma take bolesti… a sestričky keď videli čo tá matka ,,žere” tak hneď našli príčinu… (deň predtým povedala, že jedla polievku s pecenovymi haluškami - to jedine som si zapamätala a plus aj ostatne jedla s takými vecami, ktoré nafukujú) a to chudá malé malo take kŕče, že nevedeli pomôcť ani v nemocnici.. keď začala jesť normálne a dávala trochu pozor, malému ,,zrazu” nič nebolo
@autorka z vlastnej skúsenosti ti tiež napisem, že osobne by som začínala striedmejsie.. veď to malé ešte nikdy žiadnu stravu neprijalo a nemyslím si, že je správne stravovať sa hocijako… všetko ide do mlieka
A ešte podľa mojej skúsenosti sú niektoré veci na mamile úplne od veci
Moja zlata ked si nacitas zoznam co sa akoze nemoze, tak budes jest iba suchu ryzu a zemiaky. Btw ani netusis co jedli tie kravy, z ktorych mlieka je to UM. Kludne papaj co chces.
@veronika3110 ešte som zabudla, že mne sa švagriná, ktorá bola ešte len tehotná smiala, že vymýšľam.. pritom som vôbec nebola na suchej ryži.. a povedala, že ona bude jesť všetko..
áno jedla.. iba raz… dala si trochu hrozna a to decko revalo do rana… keď už bola hotová tak mi píše, že ho boli bruško.. hneď som sa jej opýtala, či dačo nezjedla… a samozrejme.. potom sa mi ospravedlňovala keď sa mi vtedy vysmievala 😁 ale tak.. komu niet rady, tomu niet pomocí…
Rob ako myslíš autorka a uvidis ako bude mala reagovať
Vyskúšaj, uvidíš. Sú deti, ktorych mama môže jesť, čo len chce, a nič im nie je a sú deti, čo neznesú ani kúsok citrusov. Ale na to musíš prísť sama, inak to nepôjde.
Ja čo mám skúsenosti v okolí, tak často je to tak, že keď v tehotenstve sa žena veľmi obmedzovala, tak potom dieťa malo problém pri dojčení, akoby nebolo zvyknute.
Nie je to pravidlo, len čisto moja skúsenosť
@elizabet173 Jasné, ok. Ja len píšem, čo mi hovorili sestričky a moc som to nestihla vyskúšať, či je to pravda. Musela som skončiť s kojením z iných dôvodov.
😂😂😂