ahojte maly sa narodil vcera v noci 22:55 ale zobrali ho do inkubatora a ja si musim odsavat mlieko .. kupila som si odsavacku mam aj flašticky ale otazka znie.. kedy mam zacat odsavat? Lebo som citala ze zena nesmie byt unavena a ja som moc nepospala po porode doteraz.. ani necitim ze by som mala tvrde prsia proste ziadnu zmenu ale doktorka predtym ako ma prepustila z nemocnice povedala ze sa mi tvori.. staci ked zacnem zajtra s odsavanim ? Ked si oddychnem ? Či mam už aj dnes ?
mne to tiez povedali na kurze dojcenia, ze cim skor treba zacat odsavat po porode ako to je mozne, lebo ze ked sa nebude odsavat, tak sa nebude tvorit nove mlieko a potom nebude mliecko.
samozrejme začať okamžite, 8 odsávaní denne, každý prsník min 20 minut. držím palce!
@timeabucova cim skor, tym lepsie.maximalne 20min, tiez bola mala i inkubatore a potom sa nevedela prisat, odsavala som 10mesiacov.
Teraz som sa zobudila uz idem na to aj sa mi nalieli kus prsniky ako som si oddychla hadam to zvladnem teda
@timeabucova vcera sa narodil a dnes ta uz prepustili?
“Zena nesmie byt moc unavena” na to by som sa vykaslala. Treba odsavat hned. Dieta by si tiez prikladala hned, lebo by bolo hladne a je jedno, ci by si bola unavena.
Ked budes odsavat, tak sa ti bude aj tvorit mlieko. Mozno to na zaciatku nepojde, mozno pojde straaaasne malo, no o to viac sa musis snazit.
Unavena budes uz az kym nepojde do skolky 😃
Ta spodna je len z jedneho a ta vrchna uz z oboch
@timeabucova skvele 👍
@timeabucova To je vraj normalne ze zo zaciatku len tolko mliecka je. Urcite ze netreba prestat, ze to sa pekne roztaha, spusti a bude mlieka stale viac a viac.
@timeabucova ide ti to super! Si stastna zena! Len tak dalej
@alexandra2468 ďakujek krasne
Žienky spravil sa mi taky pluzgierik na bradavke čo to je ? Čo s tym?
Cim skor zacnes, tym lepsie..unavena budes este niekolko mesiacov pri drobcovi...