Ahojte, dojčím týždňové dvojičky. Na prsiach mi stále zaspávajú, chápem, ešte sú maličké. Snažím sa ich stále budiť, po pol hodine ich odpojim a dávame ešte 25ml UM. To vypijú v priebehu minúty.
Ako viem že im moje mliečko stačí? Mám pocit že celý deň len dojčím.
Ďakujem
A to um piju ako casto? Resp ako casto ich teda dojcis? Takto male deticky treba dojcit na poziadanie, kludne kazdu hodinu, aj skor, no urcite aspon kazde tri hodiny, v novorodeneckom veku by cez den nemali mat dlhsiu pauzu. V noci ich nechaj spat, ak sa samy nezobudia (ak nemaju nejaky zdravotny problem a tiez pre tvorbu mlieka je dobre dojcit aj v noci aspon raz). Kolko vazia? Myslim si, ze to, ci im MM staci, zistis asi len tak, ze ich budes niekolko dni len dojcit a zistis ako prospievaju. Bud ich odvaz doma a o par dni vylucneho dojcenia ich prevaz znova, alebo podla toho kedy mate poradnu ich len dojci a na poradni uvidis ako su na tom vahovo. Vsetko ale zalezi aj od ich zrelosti a vahy, ake “experimenty” si mozes dovolit 🙂 to, ze cely den dojcis je v tomto obdobi uplne normalne 🙏 dojcis tandemovo?
Este tip: hladné dieta ma vraj rucky v päsť, sýte má prsty a dlane otvorené.
@zuzka341 a placu po napapani mm? Dieta vacsinou ked je hladné tak place.
Dojcenie je aj o traveni..aj o blizkosti...upokojeni..nie len jedle a ako preco prikrmujes?