Keď stlačím prsník, tak mám viac vody ako mlieka

alexandra444__
9. jan 2024

Ahojte som druhý deň po pôrode (čo si myslím že nie každá matka má vtedy dostatok mlieka), som v pôrodnici Levice kde mi sestričky povedali že môj syn nepribral ale práveže schudol 200g. Všímam si keď si stlačím prsník že mám viac vody ako mlieka, no sestričky mi povedali že mlieko by som mala už mať. Stravujem sa pravidelne, neviem v čom je problém a tiež neviem prečo nevedia niektorí pochopiť že nie všetky matky majú od začiatku dostatok mlieka. Dnes som si na sestričkách všímala že mi moc nechceli dať fľašku s mliekom na dokrmovanie, neviem prečo. Ak ste niekto mali niečo podobné takto s dojčením, budem rada ak mi napíšete svoje odpovede/názory

rebrambora
9. jan 2024

Je normalne, ze babo trosku schudne.
Teda ja som mala trosku mlieka az na treti den, teda aspon predpokladam, lebo babo bolo spokojne, ked som ale stlacila, netieklo nic, cize neviem ti povedat, ci to bolo vodnate. Potom stale viac a viac, ale na stvrty den? Skôr nie.
V porodnici mi povedali, ze babatko ma prve dva dni este zasobu z bruska, ze je to v poriadku.
Bola cely cas so mnou a prikladala som ju veeeeeelmi casto.

maryetta
9. jan 2024

Mne pri prvom aj druhom prislo mlieko snad na 3-4. Den.
A tiez je uplne ok ak dieta z vahy schudne. Tam sa to berie nejako na % kolko z porodnej vahy ide dole. Ale to este kym pojdete domov priberie istotne.
Ponukaj prsnik. Nech cmula. Nech “privola” a spusti mliecko poriadne. Treba to “rozpumpovat”.

jaskolka
9. jan 2024

@alexandra444__ bábätko po narodení vždy schudne, to je normálne. Mlieko sa rozbieha tak na 2-3den, dovtedy je hlavne kolostrum. Prikladaj si, daj si skontrolovať, ci je dobre priložené a keď chceš vedieť, koľko vypilo, tak nech ti odvážia pred a po dojčení, v tom istom oblečení, bez prebaľovania.
Mne sa rozbehlo mlieko až na nejaký 4 deň, dovtedy len kolostrum bolo, potom som mohla aj 2 deti dojčiť 😆😆😆

tenerifka
9. jan 2024

ze tvoj syn schudol je uplne normalne, schudnu vsetci novorodenci. Preco ta tak stresuju? Ta voda, ako ju volas, je mlieko, velmi dolezite pre novorodenca. Stale si ho prikladaj, rozbehne sa to rychlo, uvidis

iritka
9. jan 2024

@alexandra444__ mliecko mat este nemusis, nenechaj sa rozladit sestrickami. Ta "voda" je kolostrum ktora dava babatku vsetky ziviny a chrani pred infekciami. Flasu nedavaj pokial babo neplace hladom.

zuzinka888
9. jan 2024

Takto materske mlieko, nie je kravske z krabice!!. Moze mat zltu, bielu alebo takmer priesvitnu farbu a vzdy to bude mlieko super. Sluzi aj ako pitny rezim nie iba jedlo. Takze ziadne slabe mlieko nie je! Slaby moze byt apetit u babatka- ze malo papa ale energie ma za troch. Babatka vzdy( takmer) schudnu prve dni. Babo prikladaj co najcastejsie hlavne pocas prvych tyzdnov- osetruj bradavky a vytvarajte si puto. Ak by to neslo aj tak je to ok. A tu fasu nechcu dat lebo tab babo pije bez namahy je to lahsie tak co by sa neskor( ked bude mlieko) trapilo s dojcenim. Drzim palce.

milanemila
9. jan 2024

Nemas “vodu”, ale kolostrum. V norme je ak dieta schudne do 10% povodnej vahy. Mlieko mi pri obidvoch porodoch realne nabehlo az v pokoji a klude doma. Maj babo co najviac na sebe, idealne koza na kozu a nech cucka a ono sa to rozbehne. Hlavne sa nestresuj, aj ked viem ze to sa lahsie povie ako spravi. Ja som si v porodnici aj poplakala, ked som mlieko nemala a bola to taka beznadej, ze ten moj 4,5 kilovy valibuk je hladny a ja nie som schopna ho nakrmit, to su hormony 🤷🏼‍♀️

veron8883
9. jan 2024

@alexandra444__ Neboj nič ja som 6 dní po pôrode 3 dní som mala úplne to isté ale bola hladná a nechceli jej ani dať iba má stresovali až potom keď sme odchádzali jej dali a teraz doma prikladám a je spokojná rozbieha sa to 😊 veď kebyže niečo doma vždy môžes dokrmit .

rebrambora
9. jan 2024

A vonaj mu fontanelu. Hormony. To tiez pomaha na tvorbu mlieka.

luccija
9. jan 2024

@alexandra444__ všetko je ako má byť🙂prikladaj ho čo potrebuje dostane.