Ahojte,
Dieta ma 5m a pri prilozeni trva asi 10-20sekund kym sa mliecko spusti, samozrejme kojenie je tak velky boj, lebo dieta je mrzute a niekedy odmieta. Jeden den krasne papa (vzdy len po leziacky, inac nechce) a na druhy den je to zase boj. Najprv jej dam cumlik, aby sa ukludnila a potom rychlo vymenim za prso, niekedy to funguje a dudluje kym sa mliecko nespusti niekedy jej staci cumlik a zaspi.
Nie je to idealne a je to frustrujuce :(
Co odporucate, aby kojenie bola lahoda, aby sa mliecko spustilo hned, aby sa dokazala napapat aj v naruci nielen v posteli (prve mesiace krasne papala v naruci hocikde, tri mesiace sa neda nijak nakojit len v posteli)
Dakujem
@suzitok a ked si isla vonku, na vylet atd ako si riesila kojenie ked bol kojeny len poleziacky? A preco - iba tak vedel, alebo tebe bolo tak ok?
@saraandsara rozmasirovat prso. rucne postlacat. trochu odsavacky. teply obklad. upokojit dieta na.prste. drzim palce. alebo si zavolaj laktacnu
@suzitok a ked si isla vonku, na vylet atd ako si riesila kojenie ked bol kojeny len poleziacky? A preco - iba tak vedel, alebo tebe bolo tak ok?
to je tým, že používaš cumel..
@saraandsara no ani sa nepytaj, v aute vzadu na sedacke, alebo som sklopila prednu sedačku a tak ... Nie, nebolo to kvoli mne, ked bol mensi, v tej polohe sa dokazal najlepšie najest a zostalo mu to...
@luba41 a to ma aky vplyv? Cumel iba ked je napapana na zaspatie. Uvedomujem si, ze cumel moze urobit sarapatu pri priebehu kojenia...ale toto, ze sa mi mlieko nespusta rychlo ako sa prisaje a trva to aj pol minuty je divne
@saraandsara tak o tom cumli a ním sposobenom štrajku vieš..skus si o tom viacej prečítať, nájdeš info aj k tvojmu problemu..a u vás to trvá už dlho, že? min. pár týždnov.. v skratke - dieta sa inak prisáva na cumel tak je zmätené a na ten prsník sa nevie hned prisat ..ak dávaš cumel miesto prsníka - znižuješ tvorbu..ano - akurátna tvorba sa udržuje aj tým- že dieta saje aj pred spaním / aj vtedy sa stimulujú prsníky k tvorbe/..ak vynecháš tieto "časti" dojčenia, tak tvorba ti klesá a už klesla / aj ked sa zdá, že máš MM dost/..takže dieta hnevom reaguje na prsník aj preto - lebo si ho spája aj s tým, že mlieka je už málo..ak začneš príkrmy a ine nápoje, tak tvorba sa zase zníži a dieta už za bdeleho stavu na prsník nedostaneš ..maximálne v noci..
Ahoj, mne pomahalo chvíľočku rozmasirovat prsnik, aby sa mlieko pustilo, tiez bol nervózny, ked mu netieklo okamzite, niekedy az tak, ze nejedol vobec...
Co sa týka dojčenia, neporadim, poležiačky v posteli - u nas az do 13mesiacov