Keď mlieko pri kojení hneď netečie

saraandsara
15. aug 2020

Ahojte,
Dieta ma 5m a pri prilozeni trva asi 10-20sekund kym sa mliecko spusti, samozrejme kojenie je tak velky boj, lebo dieta je mrzute a niekedy odmieta. Jeden den krasne papa (vzdy len po leziacky, inac nechce) a na druhy den je to zase boj. Najprv jej dam cumlik, aby sa ukludnila a potom rychlo vymenim za prso, niekedy to funguje a dudluje kym sa mliecko nespusti niekedy jej staci cumlik a zaspi.
Nie je to idealne a je to frustrujuce :(
Co odporucate, aby kojenie bola lahoda, aby sa mliecko spustilo hned, aby sa dokazala napapat aj v naruci nielen v posteli (prve mesiace krasne papala v naruci hocikde, tri mesiace sa neda nijak nakojit len v posteli)
Dakujem

suzitok
15. aug 2020

Ahoj, mne pomahalo chvíľočku rozmasirovat prsnik, aby sa mlieko pustilo, tiez bol nervózny, ked mu netieklo okamzite, niekedy az tak, ze nejedol vobec...
Co sa týka dojčenia, neporadim, poležiačky v posteli - u nas az do 13mesiacov

saraandsara
autor
15. aug 2020

@suzitok a ked si isla vonku, na vylet atd ako si riesila kojenie ked bol kojeny len poleziacky? A preco - iba tak vedel, alebo tebe bolo tak ok?

juliet86
15. aug 2020

@saraandsara rozmasirovat prso. rucne postlacat. trochu odsavacky. teply obklad. upokojit dieta na.prste. drzim palce. alebo si zavolaj laktacnu

saraandsara
autor
15. aug 2020

@suzitok a ked si isla vonku, na vylet atd ako si riesila kojenie ked bol kojeny len poleziacky? A preco - iba tak vedel, alebo tebe bolo tak ok?

luba41
15. aug 2020

to je tým, že používaš cumel..

suzitok
15. aug 2020

@saraandsara no ani sa nepytaj, v aute vzadu na sedacke, alebo som sklopila prednu sedačku a tak ... Nie, nebolo to kvoli mne, ked bol mensi, v tej polohe sa dokazal najlepšie najest a zostalo mu to...

saraandsara
autor
15. aug 2020

@luba41 a to ma aky vplyv? Cumel iba ked je napapana na zaspatie. Uvedomujem si, ze cumel moze urobit sarapatu pri priebehu kojenia...ale toto, ze sa mi mlieko nespusta rychlo ako sa prisaje a trva to aj pol minuty je divne

luba41
16. aug 2020

@saraandsara tak o tom cumli a ním sposobenom štrajku vieš..skus si o tom viacej prečítať, nájdeš info aj k tvojmu problemu..a u vás to trvá už dlho, že? min. pár týždnov.. v skratke - dieta sa inak prisáva na cumel tak je zmätené a na ten prsník sa nevie hned prisat ..ak dávaš cumel miesto prsníka - znižuješ tvorbu..ano - akurátna tvorba sa udržuje aj tým- že dieta saje aj pred spaním / aj vtedy sa stimulujú prsníky k tvorbe/..ak vynecháš tieto "časti" dojčenia, tak tvorba ti klesá a už klesla / aj ked sa zdá, že máš MM dost/..takže dieta hnevom reaguje na prsník aj preto - lebo si ho spája aj s tým, že mlieka je už málo..ak začneš príkrmy a ine nápoje, tak tvorba sa zase zníži a dieta už za bdeleho stavu na prsník nedostaneš ..maximálne v noci..