Ahojte baby, zakladám tuto diskusiu len prosím vyhnite sa nejakému osočovaniu, hadaniu a podobne. Jednoducho ma to zaujíma. Rozmýšľala som nad tym ze ak by som mala druhé dieta, nechcem už kojiť. Vôbec. Mam na to svoje dôvody to je moja vec prosím nerozoberajte to. Zaujíma ma ako to je potom v pôrodnici. Myslím ze lekári z toho budú asi na prášky a sestry zrejme tiež ak budú musieť prikrmovať. A co robiť aby sa mi vôbec nerozbehlo mlieko? Dakujem
Ahoj,ja som isla už s prvým s tým,že kojit nebudem,stále do mňa v pôrodnici hucali,že musím prikladat.neprikladala som,mala hucala po dvoch dňoch mi dali nutrilon,a stále na mňa škaredo zazerali,tak som povedala,ze ak je to problém,dam si ho kúpiť.Nikto má už potom neriešil,mlieko sa mi ale spúšťalo tak či tak,asi dva týždne,2x pocit na zblaznenie,odsala som a potom to moje telo pochopilo🙂 mlieko sa prestalo tvoriť bez problémov,ale sranda bola,že do prepúšťacej správy mi napísali-dieťa plne kojene!a vôbec som nemala výčitky,od mala keď sp
videla kohokoľvek kojit,prišlo mi to divne,nepomôžem si a nasilu to robiť nebudem.Mala je zdravá,šťastná a ja tiež,a to je druhý rok v škôlke a bola chorá 1x tri dni,atb.ešte nebrala,tak nech sa tu nikto neohana imunitou,zato iné kojene deti sú z mesiaca 3 týždne doma.takže asi až taký všeliek to nie je ani doživotnú imunitu to nezaručuje🙂 drzim ti prsty aj keď budes v pôrodnici čierna ovca🙂 ja ta plné chápem
Mňa pri prvom všetci nútili a musíš a musíš... Dva mesiace som odstriekavala, ale mliečka bolo málo, žalostne málo. Tak sme sa na to potom vykašľali. A náš malý prosperoval lepšie než deti, ktoré boli dojčené. Teraz čakáme druhé a tiež rozmýšľam, ako sa k tomu postaviť. V pôrodnici ma asi ukameňujú keď poviem, že nechcem dojčiť...
pocula som ze staci ak si mamicka vypytala nieco od dr hned v porodnici. proste jej pichnu nieco aby to zastavilo tvorbu mliecka. neprikladala ani nic
daju ti tabletky na zastavenie mlieka, ale lepsie je si um doniest svoje 🙂
@martina772
@ave17
@extempore no presne ako piše @ave vôbec v tom nevidím zmysel. Pri prvom som sa snažila ako blázon aby som mala mliecko nakoniec aj tak musel byt na umelom a zistila som aká je to neskutočná výhoda. No co som pohodlná a chcem si život uľahčiť.
@ave17 súhlasím, že imunita nie je len o kojení a nekojeni, je to individuálne, ale čo ja viem, ja ako dojciaca matka so napr.neviem predstaviť, že by som mala, kým to dieťa neprespi celú noc, vstávať v noci a chodiť niekoľkokrát do kuchyne rozrabat mlieko. Dojčenie je pohodlnejšie. No ale ak sa ináč nedá,tak v pohode... 🙂
Ja som nekojila vôbec ani neprikladala tiež som na to mala dôvody do 1 týždňa sa mlieko prestalo úplne tvoriť no v pôrodnici má nútili ale neustupila som malej dali nutrilon a v tom som aj doma pokracovala
Viem, že tie enekcie predpisuje gynekológ... Netuším či ich budú mať v pôrodnici.. Opýtaj si nech ti predpise gynekológ a zoberies do pôrodnice... 🙂
Ak by si zrovna rodila CR (co nevieme), je to ca 5 dni v nemocnici. Prve 2 dni vobec nebude musiet dieta jest resp. budu ti ho iba nosit na kojenie a Ak by nebolo döst mlieka, Tak ho prikrmia. Ked budes rodit spontanne, budes v nemocnici 3 dni. Z toho ca 2 dni nemusi dieta vobec jest. Cize, hocijaky dovod budes mat na nekojenie, snad to vydrzis tych Par dni, prides domov a das mu UM. Laktaciu zastavis hormonalnymi tabletkami, predpise ti ich gynekolog. A je problem vyrieseny.
@charlie1980 dakujem za radu ak by ozaj prišlo k tomu ze budem mat dieta, tak pôjdem na CS. Takze 6 dni v nemocnici. Ale nech. Vydržím. Moje dieta moje rozhodnutie.
Ahoj ja som tiez nechcela kojit. Pri prvom to neslo a ked som cakala druhe, tak som bola uz rozhodnuta, ze kojit nechcem. V porodnici som to nepovedala, ked prisli sestricky, tak som ho prilozila 🙂 doma sa mi spustilo mlieko, ale som vyslala manzela do lekarne nech donesie nejake homeopatika, robila som si zabaly, lebo sa mi totalne naliali prsia. Za tyzden bolo po vsetkom. Tiez nesuhlasim, ze materske mlieko je imunitny zazrak. Dobra blbost. Suhlasim s tym, ze je to najprirodzenejsie pre dieta, ale aj tak som sa rozhodla, ze kojit nebudem. Radsej dam umele mlieko ako sa nervovat pri kojeni a to uz nehovorim kolko deti ma matku za dudel. Ja sa radsej dobre vyspim a uzijem si matersku ,,dovolenku " :D peace
@uglybetty1234 ano presne som taká rada ze v tom niesom sama. Ja ked vidím susedu: nikam nemôže ísť lebo maly každú hodinu na nej visí, v noci sa nevyspi, do toho zápaly prsníka, z fľaše jej ani čaj nevypije to už ma rok a pol, ona sa v strave stále obmedzuje. A môj syn bol zvyknutý jesť na minútu každé 3,5 hodiny, medzitým nemal s čajom najmenší problém. Ak som niekam potrebovala ísť nebol problém nechať drobca babke alebo manželovi. V 2 mesiacoch prespinkal celu noc. Nehovorím ze aj druhé dietabude takéto ale aj tak je to stále pre mna 100 ku 1
Tak nás je viac,moja prespala celú noc od 1. Mesiaca,od 9 do 9 rána,skutočná dovolenka🙂 a dieťa na mňa neviselo jak na opici;) super,a vzťah name krásny,najlepšie investovane peniaze na nutrilon🙂
no neviem baby, ja som pri prvom si uzila svoje, depka, ze nemozem kojit a tak, nakoniec som odsavala mlieko 5 a pol mesiaca, pri druhom som si povedala, ze ked budem odsavat aspon tych 5 mesiacov, tak bude tiez ok. Ale podarilo sa vsetko co pri prvom nie, cize hlavne spravne prisatie a pohoda, kedze druhe dieta to uz je ine ako to prve, uz vies co mas robit. Takze isto prvy mesiac bol ako tak narocny, ale potom mi maly zacal pekne postupne spat v noci a casto prespavala aj celu noc, teraz je to akokedy, lebo mu idu zubky, ale tiez dobre spi, bud prespi celu noc, alebo sa zobudi raz- 2x, niekedy ked ho nieco trapi, aj castejsie, ale inac moj prvorodeny na umelom mlieku hrozne zle spi este aj teraz a ma 3 a pol roka, prevracia sa, kope, jojci, je to aj o dietati a nielen o tom ake mlieko pije a kedze mzoem porovnat, je to jednoduchsie ked vytiahnem cicu ako vstavat a pripravit mlieko a potom umyvat a tak dookola. Tiez nemame cumlik, lebo je kojeny, starsi este ma na noc, ale nebojujem s nim, len som chcela povedat, ze je super, ze nema ani ten mladsi, lebo starsi neni potom zavislak a podla mna baby fakt je dolezite pre dieta spon to kolostrum, hovorme si co chceme, ale materske mlieko je najprirodzenejsia potrava pre dieta, teda aj najlepsie, ostatne su iba umele, ale je to na kazdej mamicke co uzna za vhodne dat svojmu dietatu a este jedna vec, kojenie robi medzi amtkou a dietatom taky zvlastny intimny vztah, ja som rada, ze kojim.
a kojenie tiez prispieva k imunite, dava protilatky, to neni vymysel, tiez obsahuje velke mnozstvo dobrych probiotickych bakterii, ktore ochranuju creva a imunita je dost zavisla na traviacom trakte, ale dolezitew su aj ine veci ako dobra zdrava strava, cim nejamenej eciek a farbiv a konzervantov, otuzovanie, dobry geneticky zaklad a tiez neriesit kazdy soplik a kasel u doktora a radsej liecit prirodne ako liekmi.
no nie kazde kojene dieta visi na mame kazdu pol hodku... mne prislo kojenie strasne prakticke, mam dvoch chalanov kojenych do roka kedy este neni problem s odstavovanim, lebo to take male deti neriesia... kojila som cez den kazde tri hodiny, v noci asi dva krat... najpraktickejsia vec na svete, v noci ziadne vstavanie, zarabanie mlieka, proste prilozim a za 10 min uz spim.. ked sme hocikde isli, nemusela som riesit ze treba brat vodu mlieko flase.. kde ohrievat a pod.. proste dostal prsnik a za chvilu bolo po hlade.. plus samozrejme dalsie vyhody pre dieta ktore z kojenia vyplyvaju... 🙂 podla mna to je tak ze ked mama je v klidku aj dieta je v klidku, dobre spi a nepotrebuje visiet na cicku.. aky si to udelas takovy to mas 🙂
Moja kamoška síce rodila v Nemecku,ale hovorila,ze dostala silné bomby injkcie,ktore ju až tak nadmieru rozhodili,ze prišla v momente popôrodna depresia.su silné tie injekcie na to.,hormony jedno s druhým ale tiež musela zo zdravotných dôvodov...
@martina772 vobec nemusis chodit do kuchyne, staci si dat na noc termosku s teplou a studenou vodou na nocny stolik a vecer si nasypat UM do davkovacov... to namiesas aj pri nocnej lampe iba s jednym okom otvorenym 🙂 a kdeze zvycajne lepsie zasytit tak babo aj 3+ hod spi.. no na ja som si davala budik, kazde 3h a necakala som aby sa zobudil a plakal..
@gupka27 no někdy se kojení žene do extrémů, já kojila dceru do 20-ti měsíců a nijak zvlášt mě to neomezovalo, od narození mi malá spala celou noc bez kojení, kojila jsem 5x denně, rodinu mám daleko tak na cestování jsem si vždy odstříkla, a když bylo potřeba dala jsem jí z flaštičky, nikdy teda neměla problém vypít cokoliv z flašky, když byla větší kojila se jenom před spaním a párkrát v noci, žádné vytahování trička počas dne a kdekoliv, a když to začalo být neúnosné tak jsem jí odstavila, sestra třeba potřebovala uklízet na domě, aby se mohla s malou co nejdřív odstěhovat tak 6-ti týdenní neteř hlídala cca 6 hodin naše mama, dala jí jednou odstříknuté mléko z flašky a na další kojení se setra vrátila a nemá problém vypít cokoliv z flaška a zároven se kojit, takže ani s kojeným dítětem se nemusíte tak omezovat, je to jenom o tom, že každý má tak jak si zařídí a naučí 🙂
Autorka vyslovene napísala, že kojiť nechce. A aj tak ju niektoré ženy idú presviedčať o tom, že kojenie je tá najlepšia a najprirodzenejsia a najspravnejsia vec na svete. Ako sa vytvára vzťah s dieťaťom a omielaju tu imunitu. Poznám XY matiek, ktoré kojili dlho a deti sú stále choré a majú alergie na všetko možné.
Žena, ktorá nekoji akože svoje dieťa neľúbi? Alebo čo?
@gupka27 ja ťa plne chápem a verím, že budeš pre svoje dieťa ta najlepšia a milujúca mama. V nemocnici treba oznámiť, že kojiť nechceš, nebudeš prikladať, a hotovo. Do pôrodnice si dones pre istotu svoju fľašu, kojenecku vodu a umelé mlieko. A zariad sa po svojom. Personál bude s tvojím rozhodnutím oboznámení a ostatné bude už len na tebe. Držím palce.
@maria584 nemusia tu zeny omielat imunitu. Je to skratka fakt, dokazany vedeckymi studiami. A to ze niekto napise, ze nekojil a dieta nebolo chore je uplne irelevantne. Kazdy si urobi po svojom, len je smutne ze pred takymto rozhodnutim si tie zeny nenastuduju fakty ohladne kojenia, aby sa mohli rozhodnut na zaklade faktov.
@lumi46 Presne ako pises. U nas to iste. Od 3.mesiaca sa obe deti budili len raz na dojcenie od 5.spali celu noc. Same sa odstavili v 10.mesiaci. Tiez nie som zastancom dojcenia na "poziadanie" a neviem do kolkych rokov. Ale je kazdeho vec ako sa zariadi ci bude alebo nebude dojcit. Nevidim nic zle ani na UM.
@alicka850 faktom taktiez je, ze dieta po roku zivota uz materske mlieko nepotrebuje! Tak preco mamicky koja do dvoch-troch rokov? Pripadne dlhsie? Tak isto je irelevantne, ze kojene deti maju lepsiu imunitu. Vedecke studie to tvrdit mozu, ale takisto vedecke studie spred 20.tich rokov nieco tvrdili a teraz je to spochybnene.
Najdolezitejsie je aby boli spokojne deticky aj mamicky. Spokojna matka=spokojne dieta. Ci uz koji, alebo nie. Na Slovensku sa do toho strasne vsetci montuju, vo svete sa to az tak neriesi. Chces, nechces. Oboje fajn.
@uglybetty1234. Presne tak tu to každý len rieši, samá mamila.sk a niektoré doslova fanaticky. Kojiť treba za každú cenu. Ina možnosť sa ani nepripúšťa. Zabúdame na to, že každý má slobodnú voľbu a keď niekto nechce, tak jednoducho nechce. A keď niekto bude kojiť aj do desiatich rokov, nech koji. Každý nech robí ako uzná za vhodné.
@martina772 celu noc chodit nemusis, starsi od mesiaca spal do 3-4, spravila som mlieko a spal do rana. Takze narocnejsie to bolo prvy mesiac. Zato mladsi bol ozajstny kojenec a najradsej by sa celu noc kojil. Mozno niekto spi, kym sa mu 1-mesacne dieta prisava tak kazde 2-hodiny, ale ja som teda nespala. Doma este 2,5-rocne dieta, bola som vycerpanejsia ako len 1x vstat, zmiesat horucu a studenu vodu, primiesat mlieko, potom pripadne dat odgrgnut. 🙂 Inac starsi je zdravsi ako mladsi, ale samozrejme zo skolky mensiemu zrejme vselico nosi, aj ked on chory bol teraz az po 10 mesiacoch (a nakazil celu rodinu tou pliagou, co skolila 2/3 skolky).
Ja som pri prvej odsavala 5 mesiacov. Do toho 3 x zápal prsníka ale taky ,ze dovidenia. Teraz pri druhom už nebudem samú seba terorizovat. To co som ja urobila pre kojenie neviem ci by niekto urobil. Ani nebudem písať,keď som povedala ,ze stačilo ako sa mi uľavilo.
Kojenie nie je všetko. Ja potrebujem byt spokojná.
No neviem, či sa dá zabrániť tomu, aby sa ti nerozbehlo mlieko. Tak vysvetli doktorom prečo nechceš kojiť. Ak je to zdravotný problém...