Kde kúpim Oxytocín?

slecnamarplova
20. dec 2017

Ahojte. Prosim Vas , ak mate skusenost, kde sa da kupit oxytocin? Ci uz ako sprej alebo kvapky. Vdaka

misinka0611
20. dec 2017

To sa dá kúpiť? 😲

slecnamarplova
autor
20. dec 2017

@misinka0611 da bez problemov napr na Amazone ale nedorucuju na Slovensko 😣

zuzkamarecek
20. dec 2017

Mám doma ak potrebuješ, rada poslem 😉

kengurica
20. dec 2017

Oxytocim telo produkuje pri orgazme - a mas to hned a zadara
😉😉

iwesska
20. dec 2017

A ake to ma domace vyuzitie? To som teda nevedela, ze sa to predava.

daja025
20. dec 2017

To by aj mňa zaujímalo že načo to je doma dobré.... 🙂

zvedavabuduca
20. dec 2017

To by aj mňa zaujímalo 😏

katka1981
20. dec 2017

Naco to potrebujes? Mne ho dali domov v porodnici a mala som si ho davat do nosa, nstastie sa mi uz mliecko pekne spustilo, tak som to potom vratila.

tribratri
20. dec 2017

wikipedia: Spôsobuje sťahy hladkého svalstva maternice pri pôrode a pravdepodobne i pri pohlavnom dráždení, kedy sťahy svalstva urýchľujú transport spermií do vajcovodov. Ďalej spôsobuje sťahy myoepitelových buniek mliečnej žľazy a tým vypudzovanie mlieka pri kojení.

livlika
20. dec 2017

Predpíše Ti ho lekár vo forme ampuliek, z ktorých si budeš kvapkať na tampón a šup do nosa... alebo Ti ho proste pichne jednorazovo. Dostať ho bežne v lekárni, samozrejme na predpis.

slecnamarplova
autor
20. dec 2017

na spustenie mliecka 😊

esprit88
20. dec 2017

mne to davali v porodnici. som sa toho nieco nasnupala (nam to podavali do nosa) a teda moc nepomohlo. Az klud a nestresovanie sa , ze musim kojit.

ivka4852
20. dec 2017

Ze som ja toto nevedela...aj mne by sa to pred rokom zislo na mliecko

henriett19
20. dec 2017

@slecnamarplova par dni dozadu som tiez riesila toto iste. Spravili sa mi bolestive hrce a mliecko nie a nie von dva tyzdne dozadu to iste tak som bola u gynekologa a ten mi.oxytocin predpisal. Je tam 5ampuliek po 2ml a kvapkam do nosa pred kazdym kojenim

slecnamarplova
autor
20. dec 2017

@henriett19 a pomaha ti to? pusta sa mlieko?

daja025
20. dec 2017

Tak toto som ani ja netušila... Viem že to tiež dávali v pôrodnici... Ja som tiež mala málo mlieka a tak veľmi som chcela kojiť... Super vedieť aj keď trosku neskoro... Pri druhom už budem v obraze.. 🙂
@slecnamarplova a naozaj to pomáha? A len gyn. To môže predpísať?

katka1981
20. dec 2017

@slecnamarplova, bud do porodnice alebo ku gynekologovi, ku kt. chodis. Mne pichali v porodnici pri oboch detoch, ja som mala velke problemy. U mna horsie ako porod.

katka1981
20. dec 2017

@slecnamarplova, mne poradila dobre sestricka, nahriet prsnik soluxom a pichla ma, mne vobec nepomohlo davat si do nosa. A maly sa kojil, lebo odsavacka absolutne nic nevytiahla, pri malej mi odsavacka pomahala, mala spala, mala zltacku, nastastie maly slapal, bola moja najvacsia opora, chudatenko malinke. Sestricka mi magala prso, ja som skoro zosalela od bolesti.

katka1981
20. dec 2017

@daja025, on ti nezvysi laktaciu, on ti len pomoze mlieko spustit, ked sa ti brutalne naleju prsia, mas ich ako skalu, bolia neskutocne citis tlak a mlieko sa ti nevie spustit, nechce ist von. Prsia mas ako beton, mlieka dost, ale mliekovody su upchate. Na zvysenie laktacie to vplyv nema, tam pomoze kojit, kojit, kojit, cim castejsie, tym lepsie.

daja025
20. dec 2017

@katka1981 aha... Ja som v pôrodnici vôbec mlieko nemala a potom som mala tak že jeden deň bolo, potom 2-3 deni skoro nič takže dokrmovat a takto to šlo až kym si malá zvykla na fľašku a prsník potom odmietla... Takže sme to akosi nezvladli :-/ takže v mojom prípade vy mi oxy. Aj tak nepomohol nie?

katka1981
20. dec 2017

@daja025, nie, oxytocin by ti nepomohol. On je len na take stavy, ze sa ti naleju prsniky, a hrozi ti zapal a proste nejde ti to von.

henriett19
21. dec 2017

@slecnamarplova ano mam pocit ze pomaha uz sa to lepsi 🙂

viki_izakova
18. aug 2020

@zuzkamarecek dobry den estw to máte doma???

mirraka
12. mar 2021

dobry den, ak mate doma niekto oxytocin ktory nepotrebujete, dal by sa poslat?vdaka

katka1981
15. mar 2021

@mirraka, gynekolog ti moze poslat e-recept