Ahojte. Prosim Vas , ak mate skusenost, kde sa da kupit oxytocin? Ci uz ako sprej alebo kvapky. Vdaka
@misinka0611 da bez problemov napr na Amazone ale nedorucuju na Slovensko 😣
Mám doma ak potrebuješ, rada poslem 😉
Oxytocim telo produkuje pri orgazme - a mas to hned a zadara
😉😉
A ake to ma domace vyuzitie? To som teda nevedela, ze sa to predava.
To by aj mňa zaujímalo že načo to je doma dobré.... 🙂
To by aj mňa zaujímalo 😏
Naco to potrebujes? Mne ho dali domov v porodnici a mala som si ho davat do nosa, nstastie sa mi uz mliecko pekne spustilo, tak som to potom vratila.
wikipedia: Spôsobuje sťahy hladkého svalstva maternice pri pôrode a pravdepodobne i pri pohlavnom dráždení, kedy sťahy svalstva urýchľujú transport spermií do vajcovodov. Ďalej spôsobuje sťahy myoepitelových buniek mliečnej žľazy a tým vypudzovanie mlieka pri kojení.
Predpíše Ti ho lekár vo forme ampuliek, z ktorých si budeš kvapkať na tampón a šup do nosa... alebo Ti ho proste pichne jednorazovo. Dostať ho bežne v lekárni, samozrejme na predpis.
na spustenie mliecka 😊
mne to davali v porodnici. som sa toho nieco nasnupala (nam to podavali do nosa) a teda moc nepomohlo. Az klud a nestresovanie sa , ze musim kojit.
Ze som ja toto nevedela...aj mne by sa to pred rokom zislo na mliecko
@slecnamarplova par dni dozadu som tiez riesila toto iste. Spravili sa mi bolestive hrce a mliecko nie a nie von dva tyzdne dozadu to iste tak som bola u gynekologa a ten mi.oxytocin predpisal. Je tam 5ampuliek po 2ml a kvapkam do nosa pred kazdym kojenim
@henriett19 a pomaha ti to? pusta sa mlieko?
Tak toto som ani ja netušila... Viem že to tiež dávali v pôrodnici... Ja som tiež mala málo mlieka a tak veľmi som chcela kojiť... Super vedieť aj keď trosku neskoro... Pri druhom už budem v obraze.. 🙂
@slecnamarplova a naozaj to pomáha? A len gyn. To môže predpísať?
@slecnamarplova, bud do porodnice alebo ku gynekologovi, ku kt. chodis. Mne pichali v porodnici pri oboch detoch, ja som mala velke problemy. U mna horsie ako porod.
@slecnamarplova, mne poradila dobre sestricka, nahriet prsnik soluxom a pichla ma, mne vobec nepomohlo davat si do nosa. A maly sa kojil, lebo odsavacka absolutne nic nevytiahla, pri malej mi odsavacka pomahala, mala spala, mala zltacku, nastastie maly slapal, bola moja najvacsia opora, chudatenko malinke. Sestricka mi magala prso, ja som skoro zosalela od bolesti.
@daja025, on ti nezvysi laktaciu, on ti len pomoze mlieko spustit, ked sa ti brutalne naleju prsia, mas ich ako skalu, bolia neskutocne citis tlak a mlieko sa ti nevie spustit, nechce ist von. Prsia mas ako beton, mlieka dost, ale mliekovody su upchate. Na zvysenie laktacie to vplyv nema, tam pomoze kojit, kojit, kojit, cim castejsie, tym lepsie.
@katka1981 aha... Ja som v pôrodnici vôbec mlieko nemala a potom som mala tak že jeden deň bolo, potom 2-3 deni skoro nič takže dokrmovat a takto to šlo až kym si malá zvykla na fľašku a prsník potom odmietla... Takže sme to akosi nezvladli :-/ takže v mojom prípade vy mi oxy. Aj tak nepomohol nie?
@slecnamarplova ano mam pocit ze pomaha uz sa to lepsi 🙂
@zuzkamarecek dobry den estw to máte doma???
dobry den, ak mate doma niekto oxytocin ktory nepotrebujete, dal by sa poslat?vdaka
To sa dá kúpiť? 😲