Dobry den, dcerka ma 1.5r a stale ju este kojim /ked zaspava, v noci ked sa zobudi, rano/. V poslednej dobe sa mi vyraznejsie zacali kazit zuby a dokonca sa mi 3x odlomilo zo zuba. Je pravdive rozsirene tvrdenie,ze kojenie odobera matke vapnik a preto vznikaju dentalne problemy? Rada bych kojila do 2r.
Dakujem za nazor
Monika
Mne sa tiež veľmi pokazili, ale ja to pripisujeme aj tomu, že som v tehotenstve intenzívne vracala.
No mne zubar povedal ze tehotenstvo resp.tehotenstva beru vapnik ked sa deti v bruchu vyvyjaju.o kojeni som to este nepocula.ale ja po 4 tehu mam celu celust tak odvapnenu a kosti tenucke ze mi za chvilu aj zuby vypadnu.uz sa knisu tak pocitam do roka s protezou.ale aj strojcek urobil svoje.ale zubar mi hned hovoril o kostiach.
ak by ti kojenie odoberalo vápnik, tak by sa ti asi lámali aj kosti..počula si o takej najakej žene? práve dlhodobé dojčenie / niekolko rokov - nie mesiacov/ je prevencia osteoporozy v neskoršom veku.. hygiena zubov čistenie v tehotenstve , počas dojčenia- tam bude príčina....aj to zvracanie počas tehotenstva ..
@monika494
@monika494 co ja viem? Moze byt..pridaj vapnik v strave a zarad si D do stravy. Inak odporucam.predtym si dat vziat krv specialne na vitamín D, prip.vapnik mnohi ho maju nedostatok a nevedia o tom.. a ten moze vplývat na krehkosť kosti, zubov i imunitu.
To vies ist aj ako samoplatca mimo poistovne. My sme tak boli.
Len doplnim..ja som malu dojcila bez tyzdna 2 roky, predtym tehotenstvo, pred tym 5.nic, predtým 11m dojcenie 1.dietata a predtym tehotenstvo. Pri 2.tehu sa mi zlomil jeden zub. Inak nic .
Pocas dojcenia vobec.