Kazivosť zubov z kojenia?

monika494
11. dec 2019

Dobry den, dcerka ma 1.5r a stale ju este kojim /ked zaspava, v noci ked sa zobudi, rano/. V poslednej dobe sa mi vyraznejsie zacali kazit zuby a dokonca sa mi 3x odlomilo zo zuba. Je pravdive rozsirene tvrdenie,ze kojenie odobera matke vapnik a preto vznikaju dentalne problemy? Rada bych kojila do 2r.

Dakujem za nazor
Monika

siska53
11. dec 2019

@monika494 co ja viem? Moze byt..pridaj vapnik v strave a zarad si D do stravy. Inak odporucam.predtym si dat vziat krv specialne na vitamín D, prip.vapnik mnohi ho maju nedostatok a nevedia o tom.. a ten moze vplývat na krehkosť kosti, zubov i imunitu.
To vies ist aj ako samoplatca mimo poistovne. My sme tak boli.
Len doplnim..ja som malu dojcila bez tyzdna 2 roky, predtym tehotenstvo, pred tym 5.nic, predtým 11m dojcenie 1.dietata a predtym tehotenstvo. Pri 2.tehu sa mi zlomil jeden zub. Inak nic .
Pocas dojcenia vobec.

0silvia0
11. dec 2019

@monika494 ja osobne som počas oboch tehotenstiev, a počas dojčenia brala vápnik ako doplnok stravy a nespozorovala som zvýšenú kazivosť, skôr sa mi kvalita zubov zlepšila. Pred tehotenstvami som mala stále nejaké problémy so zubami...

katarina414
11. dec 2019

Mne sa tiež veľmi pokazili, ale ja to pripisujeme aj tomu, že som v tehotenstve intenzívne vracala.

nikpa
11. dec 2019

@monika494 mne sa tiež nadmerne kazili zuby počas tehu a kojenia a dokonca ako píšeš, aj sa mi odlomilo z 2 zubov.

laska201
11. dec 2019

No mne zubar povedal ze tehotenstvo resp.tehotenstva beru vapnik ked sa deti v bruchu vyvyjaju.o kojeni som to este nepocula.ale ja po 4 tehu mam celu celust tak odvapnenu a kosti tenucke ze mi za chvilu aj zuby vypadnu.uz sa knisu tak pocitam do roka s protezou.ale aj strojcek urobil svoje.ale zubar mi hned hovoril o kostiach.

luba41
11. dec 2019

ak by ti kojenie odoberalo vápnik, tak by sa ti asi lámali aj kosti..počula si o takej najakej žene? práve dlhodobé dojčenie / niekolko rokov - nie mesiacov/ je prevencia osteoporozy v neskoršom veku.. hygiena zubov čistenie v tehotenstve , počas dojčenia- tam bude príčina....aj to zvracanie počas tehotenstva ..
@monika494