Jox a dojčenie

mimkao
1. nov 2013

Užíval niekto počas dojčenia Jox? Ako sa to prejavovalo na bábätku? Nemalo nejaký nežiadúci účinok?

aristka
1. nov 2013

a prečo si neprečítaš príbaľový leták ...

zita19
1. nov 2013

@mimkao Presne tak ako pise @aristka najprv precitaj pribalovy letak, zo zakona tam musia byt uvedene vsetky informacie o indikaciach, kontraindikaciach, interakciach a rizikach pre tehotne a dojciace zeny

jaja34581
1. nov 2013

Pri bolesti hrdla, na dezinfekciu sa môže Septisan pastilky, mám odskúšané. Aj v príbalovom letáku je odporúčaný.

moniqq
1. nov 2013

@mimkao ziadna mamicka ti neodpovie pravdivo na tvoje otazky, lebo odpovede ani nemoze zistit. tiez som si citala letak, ked som bola tehotna, uz si nepamatam ci to neodporucali alebo tam pisali ze to neskumali. skus si len predstavit ako asi by sa dal testovat liek, ci skodi babatku v brusku? jedine na zvieratach, ale vysledok sa nemusi dat presne extrapolovat na ludi. a na ludoch, na tehotnych? to je neeticke, ale mozno sa aj to robi, neviem, ale matku, co by to dobrovolne spravila, by som teda nechapala. jedine ak by sa neziaduci ucinok nejakou nahodou zistil. tazko o tomto diskutovat. inak ja som si tiez davala Septisan. alebo vykloktaj slanou vodou, alebo nejakou slivovicou alebo inym tvrdym ;) na zdravie!

wieruss
1. nov 2013

@mimkao www.mamila.sk tam najdes odpovede na vsetko co sa tyka dojcenia... drviva vecsina liekov sa moze uzivat pri dojceni, bez nejakych ucinkov na dieta 😉

mimkao
autor
2. nov 2013

@aristka
@zita19
@moniqq
ďakujem Vám za upozornenie prečítať si príbalovú informáciu. Tu som ja ale čítala. Pýtala som sa, či to nejaká iná mamička brala počas dojčenia.

Pre informáciu- v letáku je písane, že sa brať počas dojčenia nemôže, naopak lekárnička mi povedala, že ho užívať môžem.

mimkao
autor
2. nov 2013

@wieruss na mamile som čítala ktoré lieky sa môžu, nemôžu, jox konkrétne tam spomenutý nebol, ale pri veľa iných liekoch na amile písali, že ak aj je v príbalovej informácii, že sa nemôže užívať, ta je to kôli ochrane značky lieku.

Preto som chcela vedieť, či má niekto konkrétnu skúsenosť.

mimkao
autor
2. nov 2013

@jaja34581 ďakujem. Vyskúšam.

aristka
2. nov 2013

@mimkao viem čo je tam písané ,preto som ti to napísala ,na druhej strane je to kloktadlo ,ale na jodovej báze a asi je to spojené s možnými alergiami ,ktoré sa môžu prejaviť aj pri malých dávkach u ľudí alerg. na jód a doteraz sa alerg neobjavila ...neviem inak prečo ,ale viem si predstaviť kloktať niečo príjemnejšej chuti a čo lepšie zaberie a je toho dosť na trhu ...

jaja34581
2. nov 2013

@mimkao Ja som mala veľké problémy s hrdlom, počas dojčenia najmä v začiatkoch. Aj tá slaná voda je dobrá len dlho zaberá, spomenuté pastilky aj Bioparox sa môže. Pokiaľ je to niečo bakteriálne, treba ísť k lekárovi. Aj od bolesti som si dala paralen, ten síce ide hneď do mlieka , to mi povedal lekár ,ale v malej dávke , keď sa nedá inak.... Horúci čaj a pokoj ležať, pospať si , oddýchnuť to mne veľmi pomohlo. Ak má kto varovať. Skoré uzdravenie 🙂 A to kojím stále 13 mesiacov!

mimkao
autor
2. nov 2013

@jaja34581 Bioparox mám, nepomáha mi. Vlastne ani raz mi doteraz nepomohol. Mala som ho už predtým asi 3x. S voľnopredajných liekov som už skúsila asi všetky okrem spomínaného Septisanu.
Takže skúsim ho.
A ďakujem za prianie uzdravenia. 😉

jaja34581
2. nov 2013

@mimkao Tiež to nie je nič moc, ale aspoň trošku stiahne hrdlo a vydezinfikuje.

zuzi0110
2. nov 2013

Ak boli hrdlo alebo máš zapálené mandle tak odporúčam repíkový čaj, kloktať slanou vodou 🙂 a šál na krk.

katuuuska
3. mar 2016

Tak ako to je moze sa ten jox ci nie??? Mne doktorka nechcela dat antibiotika pretoze kojim a hrdlo mam cervene a boli ma. Slana voda nepomaha uz tyzden kloktam a nic. Jox mi vzdy zabral pred otehotnenim. Uz neviem co vyskusat.

ukulela
3. mar 2016

@mimkao jj, pise sa, ze sa nemoze. citala som, ze je dokazane, ze jod ide do mlieka .... ale teda ked mne bolo jahorsie, na noc som si strekla a do rana zabralo. ale nestriekala som si cez den, ked som castejsie kojila. ale len ako prvu pomoc a potom som sa snazila riesit ine lieky. ten jeden krat sm is pred sebou dokazala ospravedlnit a vysvetlit 🙂

ukulela
3. mar 2016

@katuuuska mne pocas kojenia daval doktor bioparox. aj ked teda teraz o nom nepisu nic dobre, no do mlieka nejde.

katuuuska
4. mar 2016

Dnes som sla k doktorke, dostala som penicilin ale na hrdlo mi nedala nic mam si vytlacit citron a s tou stavou kloktat hrdlo. V lekarni mi nechceli nic dat na hrdlo vraj slanou vodou kloktat ale to mi nepomaha. Vyskusam ten citron :(

katuuuska
4. mar 2016

@ukulele vcera vecer som si striekla jox lebo uz som nevedela co robit nemohla som ani zaspat pre tu bolest uvidim ci mi ten penicilin zaberie

ukulela
4. mar 2016

@katuuuska mne teraz dali na hrdlo v lekarni strepfen. ziadne terno, ale teda kus pomohlo. tiez meditovali, co mozu a co nie. a vybrali toto. kukni na nete, co to je.

michaelkanr
4. mar 2016

@katuuuska ja mam osvedceny bioparox, ten mi vzda zabral, ked uz som mala stav na atb.
ked to nebolo take zle, tak repikovy a salviovy caj, zazvorovy caj, niekolkokrat denne. penicilin ti zaberie inak aj na hrdlo, ale ja ho nemavam, lebo mi je velmi tazky na zaludok.

ukulela
4. mar 2016

na salviu pozor, utlmuje tvorbumlieka (myslim) - rovnako aj mata.