Jedna cigareta počas kojenia

diana20
15. feb 2016

Asi ma tu vyhresite, ale mam strašnú chuť na jednu cigaretu.. myslíte, že keby som si dala len jednu jedinú, že by to bolo moc zle? Ešte som si ju nedala, len nad tým už mesiac a pol rozmýšľam 😝

sense
15. feb 2016

Myslim zeby si pri jednej neostala...ak si oicas tehu prestala fajcit nezacinaj opat...

andrejta
15. feb 2016

@diana20 ja dom zacala az ked som prestala kojit, aj ked ma barskedy prepadla chut na cigu, kvoli malemu som vydrzala. A je fakt, ze pri jednej neostanes. Skus to vydrzat, poskodis svojmu babu

cikulienka
15. feb 2016

ak mas chut tak si daj

tilka82
15. feb 2016

@diana20 radsej rozmyslaj o inych veciach.bud vdacna,ze mas zdrave dieta a nefajci uz nikdy,je jedno ci kojis alebo nie,pre dieta to nie je dobre nikdy.
Ja som vyrastala v zafajcenom prostredi,nasi fajcili vzdy aj pri nas,ked sme boli deti,nenavidela som to,ale nic som s tym nemohla urobit.

rheuska
15. feb 2016

Rozhodnutie je samozrejme na tebe. Ale z fajciara sa nikdy nestane prilezitostny fajciar. A podla seba ti poviem, ze jedna ti nic nespravi. Preckas dva, tri dni a potom si das dve. Vsak co by mi dve mohli spravit. No a uz sme zase v tom. Ale zase sluzi ti ku cti, ze si nefajcila pocat tehotenstva. Este pomaha porozmyslas preco mas chut na tu cigu? Nudis sa?, Si nervozna a neviem co este a skusis odstanit tu pricinu. Inak prestat fajcit nie je tazke. Ale zotrvat!!! Ja uz tri roky chvalabohu.

laretta
15. feb 2016

@diana20

Mne ako nefajciarke sa tazko odpoveda, radi 🙂 ale klobuk dole ze si dokazala prestat a ked uz si to zvladla takto dlho, naco do toho opat ist. Verim ti ze mas chut, je to zavislost ako rozne ine a ked si das jednu tak pride chut na druhu.
m
Ja to poznam napr. pri kave, raz za cas si dam obdobie bez kavy a vtedy si zvyknem a som v pohode. Potom zacnem ze len jednu kavu denne a ani neviem ako skoncim pri troch. 😀

anetkaadamko
15. feb 2016

tak radšej nutrilon ako mlieko s nikotínom

luciferkax
15. feb 2016

Nikotin do mlieka neprechadza, z toho obavy mať nemusíš, skôr si dávaj pozor aby to nebolo fajčenie pri dietati, resp.aby z teba dym cítiť nebolo 🙂
Mne tá jedna cigareta denne veľmi pomohla, keď.som uspala deti, vedela som,že kojit najblizsie hodiny nebudem, vyšla na dvor a dala si 5minútový relax. Podarilo sa mi potom ostať pri tej jednej, 😉

anetkaadamko
15. feb 2016

Mám známu, ktorá fajčila 3 za deň a kojila......malý vracal, neprospieval, stále mal zápal dýchacích ciest..............prestala kojiť........prestal vracať.......takže niečo do mlieka muselo ísť....

chovancova27
15. feb 2016

ťažko povedať... ja si zasa dávam sem-tam deci vína na večer... asi to netreba tak prežívať... na mamile radia, že do mlieka nepreniká skoro nič... je to na Tebe🙂

janka54321
15. feb 2016

Ja som sice kojila len cca 2 tyzdne, ale vtedy som nefajcila...ale presiel cca mesiac...tak som si povedala, ze jednu si zapalim...a som tam, kde som nechcela byt...opat fajcim...vydrz...a do mlieka sa nikotin dostane...

janka54321
15. feb 2016

Uz par mesiacov pred tehotenstvom som prestala...cele tehotenstvo som to vydrzala...a jedna cigareta, potom druha...a uz to islo....

svetkaadamko
15. feb 2016

Aj ja som pred tehu fajčila, ale akonáhle som sa dozvedela, že som tehu, v tom momente som prestala. A odvtedy (takmer 8 rokov) nefajčím. A úprimne, nechápem ženy, ktoré to urobia či už v tehotenstve, pri kojení alebo keď fajčia doma a dymia po celom byte/dome. Ak takým ženám nie je dosť dobrý dôvod to, že ich dieťa chce byť zdravé, tak už potom neviem čo. Všetko sa dá, keď sa chce.

katuliena82
15. feb 2016

@luciferkax kto ti vravel ze neprechadza? Na praxi na detskom oddeleni vysvetloval primar mamicke, ze aj to, ze v jej vlasoch je dym, v obleceni, ze aj to skodi babatku...ale z tej matky bol citit dym. Nebolo to po 1 cigarete. Ja som byv.fajciar, nesudim, ale cigarety v teho a kojeni nie. Najlepsie uz nikdy

diana20
autor
15. feb 2016

Ja neviem, fajčila som predtým, ale nie veľa a myslím si, že vydržím na jednej ďalšie 2 mesiace. Potom prestanem už kojiť, lebo nemám dosť mlieka už teraz. No a ako dôvod by som povedala, že potrebujem tu chvíľku vedieť, že mám len pre seba, je to taky relax , ale nepotrebujem to stále k životu. Myslím, že by som zostala pri jednej kým prestanem kojiť.

zrka
15. feb 2016

@diana20 Ja keď som chcela prestať fajčiť a prežívala som neskutočný boj že veď len jednu, takú mám chuť, len jedinú...pritom je to klamstvo, lebo z jednej bude ďalšia...tak som bola zo seba taká nešťastná, vypadla som z domu a vyše hodinu som chodila rýchlo po sídlisku úplne bezcielne, proste som chodila 🙂 Po hodine som si povedala už je dobre, už nepotrebujem, zvládla som to. Čiže prestaň myslieť ako si poťahuješ z cigaretky a ako ti je s ňou dobre, ale hybaj sa niečim zamestnať a mysli na niečo iné! Inak si v háji...a potom sa len budeš zožierať výčitkami.

adka2011
15. feb 2016

Pozri, ked ta to tak strasne mata a tuzis po tom, tak si daj. Mozno ta potom tie vycitky prekvapia, ked si to uz predtym dotiahla tak daleko, ze si dokazala prestat.

svetkaadamko
15. feb 2016

@diana20 a to, že máš chvíľku len pre seba, dokážeš len pri cigarete? Je x ďalších spôsobov ako relaxovať. A super, že máš málo mlieka, ale cigaretu si chceš dať. 😖

katuliena82
15. feb 2016

@diana20 ja som nefajcila pri prvom dietati 3 roky, od zac.tehu a cez kojenie, pri druhom to iste. A zacala som vzdy jednou cigou mesacne....skoncilo to regulernym fajcenim. Lutovala som, ze som do tohospadla. Teraz som prestala dnom spravenia teho testu. Nabrala som hned prvy mesiac kila, nastastie sa to zastavilo. Ale som stastna, ze som prestala a moj manzel so mnou. Zaklamala som mu, ze ma z neho napina na vracanie 😁 a prestal

priora
15. feb 2016

Ja som sa tak vrátila k cigaretám :( iba jedna a zas som fajčila :( a teraz mAm tiež neskutočne chute dať si kavu vyložiť nohy a pritom si zapáliť ale teraz ani nesmiem ani by som si nedovolila a po pôrode to budem musieť vydržať nechcem sa uz k tomu vrátiť

zsoja
15. feb 2016

to si len povies ze len jedna, ale len tazko pri nej zostanes

pillipilli
15. feb 2016

@diana20 ahoj ja som bola tuhy fajciar niekedy som zdula aj dve krabicky. Odvikat som si skusala asi 100 raz, aj naplaste nikotinove .... Nepomohlo. Pomohla to ked som sa dozvedela ze som tehotna. Odvtedy ani jedna !!! Mysli na dieta, jasne ze to neni dobre aj ked si povies ze jedna.
Ja mam niekedy chut tiez si zapalit hlavne pri kave alebo ked som nervozna ale vidim maleho. Vies je pravda ze nefajciar ako je tvoje babo jemu cigarety smrdia aj ty potom pachnes po nich.
Kasli na to ked si uz raz prestala, naspet to ide lahsie ako prestat.

andrejta
15. feb 2016

@anetkaadamko ja som kdesi citala studiu, ze radsej mlieko s nikotinom ako umele. Ale neviem to najst

tinapa
15. feb 2016

@diana20 Zober si do rúk dobrú knihu, začítaj sa a relaxuj... al. si napusť vaňu, to je relax, a nie cigareta..

anetkaadamko
15. feb 2016

@andrejta všetko čo je napísané, nemusí byť pravda 🙂

katuliena82
15. feb 2016

@andrejta aj v tom clanku, ktoreho link som dala to je napisane. Poznam jednu matku, fajcila aj pocas teho (vraj len obcas). Fajcila po porode, dieta na UM. Chlapec je vkuse chory, nabeh na astmu. Tazko vinit nikotin, len to moze mat suvis

loxa
15. feb 2016

nikotin do mlieka neprechadza, o to nejde...ale ked uz si prestala vydrz...radsej si zaboxuj do vreca, mne to pomohlo ked som uz mala nervy 😀 alebo nieco ine, take na rychle vybitie

katuliena82
15. feb 2016

@pillipilli je to riadna brzda ze, clovek si jednoducho nemoze dat 🙂 ja som bola nervozna ako cert, ale tiez som si uz nedala

diana20
autor
15. feb 2016

@pillipilli ja som tiež úplne hneď prestala.. mate pravdu, radšej si nedám..
@andrejta aj ja som to čítala, umelé mlieko jednoducho nemá toľko živín, aj keď žena fajčí.

@tinapa na to nemám čas, som na malého sama.
@katuliena82 fajčila počas tehotenstva, preto má jej malý problémy.. a písať, že som brzda by si si mohla odpustiť, ja som totiž prestala fajčiť hneď ako som otehotnela a doteraz som si nedala.. ani si nedám, nie som závislá, ale niekedy je toho na mňa priveľa a dobre by mi padlo uvoľniť sa na 5 minút.. ja nie som nervózna kvôli tomu, že mi chýba cigareta.. chyba mi len ten pocit byť aspoň chvíľu sama, lebo teraz nie som sama nikdy a keď chcem, tak nemôžem.. je to proste krátky relax, jediný, ktorý by som si mohla dovoliť.