Jeden deň mám veľa mlieka, druhý deň skoro nič

denulienkad
19. feb 2014

Ahojte kocky.achcem sa opytat ci je normalme,ze v jeden den mam mliecka,ze s odsavacku vytiahne len tak za 5 min 120ml a na druhy den ledva po pol hodine 40.Maleho kojim a ked nemam mliecko cucka do prazna.

petrula21
19. feb 2014

@denulienkad neboj podľa mňa je to normálne, janeodsajem vôbec nič a kojíme sa už pol roka..Podstatné je, že bábo priberá 🙂 možno sa ti aj začína meniť tvorba mliečka a preto je ho niekedy viac a niekedy menej...

zuzkat1
19. feb 2014

@denulienkad a naco odsavas? neboj babo pokym dost cika a pribera tak je to ok. Babo vytiahne viac nez odsavacka. A Ked len cucka tak Mozno len dudlikuje🙂 kojenie nie je len o papani.

denulienkad
autor
20. feb 2014

Ja momentalne maleho nekojim,lebo mam popraskane bradavky a hrozi mi v nich zapal.Preto len odsavam

emocia
20. feb 2014

@denulienkad ahoj. Treba liečiť bradavky, aby si mohla dojčiť. Používanie fľaše môže spôsobiť zacyklenie problému, bolesti bradaviek. Taksito odsávanie nie je riešenie danej situácie. Potrebuješ vyliečiť bradavky. Odsávanie to celé skomplikuje, jednak preto, že to je nekonečné a tiež bolestivé, boľavé bradavky sa opäť traumatizujú a neliečia a tiež podávaním mlieka dieťaťu fľašou. Takto vzniká bludný kruh a podstata sa nevyrieši. Pre radu ohľadom liečenia bradaviek a alteranatívneho kr'menia bábätka spôsobom, ktorý neohrozí dojčenie, ma môžeš kontaktovať telefonicky, kontakt nájdeš v mojich weboch. Alena K. laktačná poradkyňa

emocia
20. feb 2014

@denulienkad vypadla mi z odpoveda táto veta: laktácia sa môže znižovať nekontaktom pusinky dieťaťa s bradavkou, teda neprikladaním. Spravidla to tak býva. Aj preto treba primárne riešiť problém – bolestivé bradavky. Taksito treba vedieť, že matka nikdy neodsaje toľko koľko je schopné dieťatko vytiahnuť z prsníka. Je kľúčové dostať ho naspäť na prsník. A.K.

zuzkat1
20. feb 2014

@denulienkad pokus sa dojcit aj cez bolest. Ja som mala zapal 3x,raz mi odkusla kusok bradavky-doslova. A nikdy som neprestala dojcit. Zavolaj tej laktacnej nech ti poradi masticku.

zuzik307
20. feb 2014

@denulienkad ja som dojcila aj cez ragady...odsavat mi nikdy neslo...laktacna odporucala dojcit aj tak /hoci som hryzla vankus/, casto prikladat, pretoze aj v slinach babatka je zlozka, ktora urcyhluje hojenie...plus v lekarni si daj namiesat univerzalnu mast na bradavky... 😉

denulienkad
autor
21. feb 2014

No uz som vyliecila ich akurat ja kojim cez klobucik,lebo mam padnute bradavky

hankaop
21. feb 2014

ja tiez kojim cez klobucik a akurat som nastvata, ze som s tym zacala. niekedy sa podari malu "odzubat", ze zacnem s klobucikom a potom ho rychlo dam dole a kojim dalej. klobucika sa chcem zbavit, lebo ma to o dost viac boli a tiez je to neprakticke vsade ho so sebou nosit. vytiahnut prsicko a krmit je o dost pohodlnejsie 🙂)
tiez som odsavala asi tyzden z laveho prska, bo som ho mala strasne chrastave a kojila som malu striedavo z flase a pravym som kojila, ale po necelom tyzdni v lavom skoro nebolo mliecko tak hned ako sa dala bolest zniest, zacala som ju kojit aj z laveho a znova sa v nom robi mliecko. chvilu to vyzeralo riadne vtipne, prave prso som mala take velke plne a lave len taky prsicok oproti tomu :D a bolo to vidno teda poriadne
dieta aj tym, ze cuca naprazdno povzbudzuje v prsicku tvorbu mlieka. odsavackou neviem, ci by malo taky ucinok "odsavanie naprazdno", ja som odsavala, kolko slo