Ahoj, zisťujem, či je ešte v dnešnej dobe záujem o služby laktačnej konzultantky, pripomeniem, že nie cez mamilu. Zvažujem štúdium. Ďakujem za názory.
A cez co? Institut? Urcite ano, praveze dnes uz zeny vedia, ze mozu poziadat o pomoc a nemusia hned ukoncit dojcenie, lebo to nejde… horsie je, ze laktacnu moze teraz robit kazdy a to je niekedy aj na skodu.
@alexandra7575 ja som mala z mamily, mohla som usetrit 60 eur plus 40 za vitaminy. Nepomohla, napisala mi po tyzdni, ze to mam uz nechat tak, tak som nechala... a potom som sa dozvedela, ze takyto pristup nema normalna laktacna...
@anavixy áno, cez inštitút
Keby dcéra poslúchla laktacnu poradkyňu.tak sa nerozkoji a nekoji syna 1.5 roka...poslúchla mňa mamu.zdravotnika.sice bez certifikátu z dojčenia.ale trojmamu so zdravým sedliackym rozumom.
Ja som zdravotná sestra, mám špecializáciu z neonatológie, čiže novorodenci, teraz pracujem na detskom obvode a vidím, ako sa ženy niektoré trápia a dostávajú v niektorých pôrodniciach otrasné rady. Ja mám skúsenosti s dojčením, a poradenstvom, len by som to chcela oficiálnou cestou
@alexandra7575 podla mna chod do toho 👌 pokial pracujes na obvode a dr ti to dovoli, tak tam si vies vybudovat siroku klientelu
@alexandra7575 Ano, chod do toho. Vela zien to potrebuje. Len prosim ta nebud jak niektore fanaticky. Uz vo dverach radia strihat uzdicky hlava nehlava.
@alexandra7575 pre mňa je mamila len sekta nič iné.. ale pokiaľ ozaj máš záujem o to študovať a ženám pomáhať naozaj tak určite chod do toho. Minule som čítala ze je zalosne malo sestriciek v pôrodnici a laktacne nie sú vôbec co je smutne
O normalne poradkyne je zaujem, aj ja som taku hladala, lebo ta stranka mamila to je nieco strasne. Cize ked nebudes vystupovat ako clenka “kojacej sekty” ako ich volam ja, tak podla mna zaujem bude. Lebo tie druhe vedia cloveka tak akurat zdeptat.
@alexandra7575 podla mna urcite chod do toho a zvlast ked si aj zdravotnicka. Ja som mala laktacnu teda iba v porodnici, ale velmi mi pomohla pri prvom aj pri druhom dietatku. Nie len co sa tyka techniky kojenia a cievkovanie atd ale aj psychicky ma ukludnila a podporila, ked mi po sekcii nabiehalo tazsie mlieko. Starsie babo aom kojila rok a 3/4 a mladsi ma zatial 1r4m a stale to pekne ide.
@lelelienka velka skoda, ze zeny nerozlisuju laktacne poradkyne (mamila) a laktacne konzultantky (institut pre podporu dojcenia). Na stranke institutu sa daju menovite najst konzultantky aj s kontaktom na ne podla miest, kde posobia. Bohuzial to mnohe zeny netusia a zacinaju a koncia Mamilou. Ja osobne poznam aj LP z Mamily, ktore su uzasne a napomocne (dokonca pediatricky..), takze nechcem tvrdit, ze sa aj tam nenajdu svetle vynimky, ale su to fakt vynimky… staci mi sledovat na ig zopar LP a citat niektore tie ich tvrdenia a mam dost.
@alexandra7575 chod do toho, fandím ti ❤️ mne lakťacnaporadkyna veľmi pomohla
@alexandra7575 u nás v meste je veľký záujem. Aj ja som mala doma po narodení dcéry laktačnú a zachránila mi dojčenie- nie cez mamilu (to bola moja podmienka nech nie je cez nich).