Ahojte, prosim poradte, je dojcenie striedavo z oboch prsnikov pocas jedneho kojenia odporucane? Viem, ze vsade sa hovori striedat prsniky v kazdom dalsom kojeni? Akurat sa zamyslam ci to neznizi produkciu mliecka z nejakeho prsnika ak sa striedaju prsniky az v kazdom dalsom kojeni pricom male si niekde vypyta viac a niekde menej? Nieje lepsie stopnut si rovnaky cas na kazdy prsnik pocas jedneho kojenia? Dakujem vopred za odpovede. 🙂
Je to individuálne. Keď chceš môžeš prsníky striedať počas 1 dojčenia. Niektoré matky striedajú, lebo potrebuju uvoľniť ten tlak v prsiach.
To Stopovanie veľký zmysel nemá, dieťa pije rôzne, raz od hladu, inokedy od smädu, najmä teraz počas horúčav.
Niektoré deti si teraz pýtajú pit viac, iné nie.
Ja z jedného. K večeru z oboch. Unavená = menej mlieka. XD
Ja na jedno dojčenie jeden prsník, potom výmena. Na začiatku som menila pri jednom papaní ale malého to rozčuľovalo a výsledkom bol plač, takže som s tým prestala.
@sandy7733 niekomu vyhovuje dojčiť len z jedného, niekomu prestriedať obe, to je individuálne, ja dojčím len z jedného vždy, mlieka som mala dosť...pokiaľ dojciš na požiadanie, tak sa o zníženie produkcie báť nemusíš