Ahojte, malý ma 2 týždne. Je plne kojený … ale kojí sa max. 5 minút na jednom prse a 5 min.na druhom. Potom zaspí. Nie je to niejako krátko ?
Mám si odsať zbytok po kojení ? Bojím sa, že sa mi zníži tvorba keď tak krátko pije … a potom keď bude potrebovať viac tak nebudem mať mlieko. Ďakujem
Nie je. Neodsavaj, pokial pekne pribera a je spokojny. Moje deti tiež jedli len 10-15 min.
Aj moj maly tak papal, tiez som z toho bola najskor v soku, ze to mu nemoze stacit. Az po vazenie, kde za 3 tyzdne pribral vyse kg 😄 netrap sa odsavanim, ak je babo spokojne napapane.
Nie, nie je to kratko. Ked dobre saje a ty mas dost mlieka, tak sa napapa lavou zadnou aj za 10min. Neviem ale preco mu davas oba prsniky na jedno dojcenie, sam sa odpoji z jedneho tak ponuknes druhy alebo to robil len tak lebo ti niekto povedal, ze mas dat oba?
Tvorba sa prisposobuje dietatu a jeho potrebam, nie je potrebne si teraz nahnat nadprodukciu mlieka aby mal o mesiac dost.
Pri dojcenia sa riad vylucne dietatom! Jeho potrebami, je ok dojcit 10min kazdu hodinu a je ok dojcit 10min kazde dve hodiny a je ok aj dojcit 40min kazde 2 hodiny… riad sa tym ako dieta pribera (na poradni) nie hodinkami.
Este je malicky.postupne bude papat viac aj mliecka bude viac...doodsvanim si akurat uzenies nadprosdukciu co tiez nie je slava ak teda nechces mliecko skladovat v pripade nutneho odchodu od babetka..