Je potrebné odsávať po dokrmení?

Včera o 09:13

Ahojte, malý ma 2 týždne. Je plne kojený … ale kojí sa max. 5 minút na jednom prse a 5 min.na druhom. Potom zaspí. Nie je to niejako krátko ?
Mám si odsať zbytok po kojení ? Bojím sa, že sa mi zníži tvorba keď tak krátko pije … a potom keď bude potrebovať viac tak nebudem mať mlieko. Ďakujem

saxana000
Včera o 09:28

Este je malicky.postupne bude papat viac aj mliecka bude viac...doodsvanim si akurat uzenies nadprosdukciu co tiez nie je slava ak teda nechces mliecko skladovat v pripade nutneho odchodu od babetka..

barka1
Včera o 09:30

Nie je. Neodsavaj, pokial pekne pribera a je spokojny. Moje deti tiež jedli len 10-15 min.

danielinda
Včera o 09:36

Aj moj maly tak papal, tiez som z toho bola najskor v soku, ze to mu nemoze stacit. Az po vazenie, kde za 3 tyzdne pribral vyse kg 😄 netrap sa odsavanim, ak je babo spokojne napapane.

anavixy
Včera o 11:15

Nie, nie je to kratko. Ked dobre saje a ty mas dost mlieka, tak sa napapa lavou zadnou aj za 10min. Neviem ale preco mu davas oba prsniky na jedno dojcenie, sam sa odpoji z jedneho tak ponuknes druhy alebo to robil len tak lebo ti niekto povedal, ze mas dat oba?
Tvorba sa prisposobuje dietatu a jeho potrebam, nie je potrebne si teraz nahnat nadprodukciu mlieka aby mal o mesiac dost.
Pri dojcenia sa riad vylucne dietatom! Jeho potrebami, je ok dojcit 10min kazdu hodinu a je ok dojcit 10min kazde dve hodiny a je ok aj dojcit 40min kazde 2 hodiny… riad sa tym ako dieta pribera (na poradni) nie hodinkami.