Ahojte, nám 13 mesačného chlapčeka (+ končím 1.trimester s druhým bábätkom), aktuálne posledných 48hodin som ho nekojila. Odstavovaka som ho postupne, pred 4 týždňami sa kojil 4x do dňa a cca 6x v noci, najprv som prestala davat mlieko cez deň, dostal iba pred spánkom, potom sme o týždeň zrušili nočné kojenie, takže dostával mlieko už iba 2x denne (1x na obedny spánok a 1x večer). Zase o pár dní sme nechali už len mlieko na večerný spanok a teda posledné 2 dni ani to.
Prsia mam stále mäkké, nie sú napnuté ani bolestivé, mlieko v nich ale ešte určite je...
Otázka je, za aký čas sa mlieko stratí a ci pokiaľ necítim pnutie, resp netvoria sa mi hrčky , či je potrebné mlieko odsať resp odstriekat, keď áno, ako často a koľko.
Ďakujem za rady ☺️
Ak necitis plne prsniky tak odsavat nemusis, praveze cim menej odsavas, resp. drazdis prsia, tym skor sa tvorba ukonci. Ak by si citila pnutie, treba odstriekat/odsat len do ulavy. Tvorba mlieka sa znizuje postupne, neda sa povedat kolko to bude trvat, niekto si dokaze vytlacit mlieko z prsnika aj o pol roka, niekto aj o rok, ale to sa da stale podla mna povazovat za ukoncenu tvorbu, ked sa nespusta samovolne.
@bolarazjedna trochu som dodala aby náhodou nebol zápal ale po 2 dňoch sa mlieko stratilo úplne. Netrebalo odsavat
Nakoniec nebolo treba nič, ďakujem za odpovede ☺️už mám späť moje splasnute, scvrknute mini prsia 😃😃😃
@bolarazjedna ja som si len mierne odstrekovala, keď som cítila, že ma omínajú, tečú, bolia. Ja som mala haldy mlieka este 2m po odstavení, ale snažila som sa naozaj len v ,, akútnych " pripadoch odstraňovať mlieko, nech si twlo nemyslí, že ho má tvoriť. Koľko to trvalo, ti ale už nepoviem, už to bolo dávno, ale +- som končila v tomto období tehotenstva ako ty.