Je nutná odsávačka mlieka?

mirimooch
25. feb 2019

Ahojte. Chystam si výbavičku pre svoje prvé babo a nie som istá či treba kúpiť aj odsávačku popredu. Určite chcem dojčiť (ak to bude samozrejme možné) ale neviem či na prvé dni mi to bude treba. Alebo stačí dokúpiť až keď bude nutne?
Ďakujem 🙂

pininka
25. feb 2019

Podľa mňa stačí dokúpiť potom. Ja som si napr nikdy nevedela s odsavackou odsať mlieko. Skôr ručné ak trebalo trocha uvoľniť prsia.

selest
25. feb 2019

Staci dokupit. My sme kupili a pouzila som ju asi po 3 mesiacoch raz.Mne sa velmi ani neda odsavat iba odstrekovat..

lula313
25. feb 2019

Ja som zase veľmi rada, že som ju doma mala. Mala prist sestra pozriet dceru, ale kojenie má hrozne bolelo, tak som si mlieko rýchlo odsala a dieťa konečne ticho a spokojne. Kojenie bolo katastrofa, dokupila som si aj elektrickú odsávačku a odsavala som si asi 3 mesiace, kým sme presli na kojenie. Neviem, čo by som vtedy robila, kebyže ju nemam.

lucyluv
25. feb 2019

Ja som nemala a na rýchlo v nedeľu podvečer musel manžel bezat do obchodného centra, aby mi ju zohnal, ešte že bývame v Bratislave :D skoro som umrela, tak sa mi prsia naliehali, hrce som mala dieťa nestíhalo piť. Na zaciatku je podľa mňa dobré mať nejakú odsávačka v zalohe, aspoň si požičať od dakoho.

zajacik85
25. feb 2019

@mirimooch mne sestry na novorodenckom hned poradili pouziy odsavacku aby sa viac rozbehlo mlieko. Kupila som len rucnu baby ono asi za 10€ v e-shope a uplne mi stacila. Maly sa nevedel dobre prisat tak som fungovala s tou odsavackou 3 mesiace. Na taku dlhu dobu ale nedoporucujem, sice odsavala vyyborne a bezbolestne ale 5x denne som po polhodine pumpovala, bicepsy ako coborova a nervy v kybli.. ale na obcasne odsanie a hlavne v tej porodnici na prve dni za tu cenu urcite zaobstaraj

nikpa
26. feb 2019

@mirimooch mne neislo poriadne odsat ani s manuálnou ani s elektronickou, boli to vyhodené peniaze. Najlepšie to išlo rukou a neviem čo to je za rady, ze odsavacka aby sa mlieko rozbehlo. Ja som mala maleho v inkubatore prvé dni, sestričky mi povedali toto isté. Cele dni som sa trapila s odsavackou, nervy, stres ze nemam mlieko, nejde mi to... a nakoniec po štyroch dňoch ked mi priložili syna tak mlieko mi začalo krásne samo tiecť, to je najlepší spôsob na rozbehnutie. Tvoje telo vie co má robiť. Pokial sa babo prisaje a máš mlieko, pôjde to. Možno odsavacku ak ho budeš mať veľa a budes odstrekovat do zasoby. Inak popredu by som to neriesila. Dnes nie je problém kúpiť hocikde a hocikedy.

lucyluv
26. feb 2019

@nikpa vidis ja som si nedokázala odsat ručne, mne to išlo jedine s odsávačkou 🙂 takže je to ozaj individualne

zajacik85
26. feb 2019

@nikpa ja som mala sekciu, bez odsavacky by som mlieko nerozbehla. Po troch dnoch som ho uz mala enormne vela a odstrekovala aom aj rucne v sprche aby som sa uvolnila ale tie prve dni som mohla stlacat do aleluja, pomohla len odsavacka. Nemusite taketo rady znegovat, mozno bude mat podobnu situaciu ako ja a aj takato zakladna odsavacka jej velmi pomoze.

mirimooch
autor
26. feb 2019

Ďakujem baby, pre pokoj v duši si ju asi zadovážim. Ak ju nebudem potrebovať, stále ju viem predať ďalej. 🙂

nikpa
26. feb 2019

@zajacik85 aj ja som mala sekciu, odsavacku som tu nezmietla pod koberec, napisala som svoju skúsenosť. Pani alebo slečna sa pýtala či je nutná, napísala som svoj názor.

nikusiak9
22. mar 2019

@mirimooch mam manualnu za 6e ak mas zaujem

0silvia0
22. mar 2019

@mirimooch asi aj záleží na type pŕs, takže pre istotu by som si ju zobrala. Ja som ju v pôrodnici využila, bez nej to nešlo. Ja som mala z pŕs dva tvrdé kamene a ručne to príšerne bolelo, s odsávačkou to bolo znesiteľné.

dzejn13
13. apr 2019

Urcite by som si zobrala odsavacku. Moj maly bol 2 dni na Jiske a nemali sme bonding, bez odsavacky by som prsia nerozbehla. Rano som odsala 0, cez obed 7ml a vecer 20 ml, a ked mi ho na druhy den priniesli mohol zacat piť. Nemat odsavacku skoncime na Nutrilone....rukami by som to nezvladla. Urcite si kup/pozicaj elektricku.

dzejn13
13. apr 2019

@zajacik85 rovnaka skusenost

tanickaby
4. dec 2019

Asi hlúpa otázka ale vážne sa v tom nevyznám. Ak si kúpim v bazosi odsávačku, musím si k nej dokúpiť nejake časti z hygienických dôvodov alebo ju stačí prevarit? Dakujem

mirimooch
autor
5. dec 2019

@tanickaby ja myslím že keď ju dobre umyješ saponátom a vyvaríš tak by to malo byt ok