Je normálne, keď mesačné bábo kojím 3 hodiny?

oacka
24. júl 2010

Je normálne,keď mesačné bábo kojím na oboch prsníkoch hodinu a pol a o hodinu chce zas piť? Mám mesačnú dcérku, ktorá veľmi dlho zostáva na prsníku, chvíľu saje,chvíľu len dudle... mám pocit,že veľa nevypije, musím jej dávať pri jednom kojení z oboch prsníkov a aj tak je o hodinu a hodinu a pol hore a chce zase piť. Mám dokrmovať?

miska1981
24. júl 2010

podla mna urcite nedokrmuj, je to uplne normalne, ze potom len dudle naprazdno, robi to vela deticiek, chce sa tym ukludnit a byt blizko mamicky 🙂 mne zo zaciatku bola aj vyse hodiny na prsniku a tiez netahala mliecko...a to druhe prsko jej daj az vtedy ked ti vyprazni prve, nech sa ti robi mliecko...je to v poriadku, ze jej davas oba pri jednom kojeni.
pokym mas mliecko, bola by skoda dokrmovat, ak si nebudes vediet dat rady, napis do temy Dakujeme Annag tam mas odbornicky na kojenie, urcite ti dobre poradia 😉

katy1979
24. júl 2010

oacka je to normalne robil to aj moj prvy syn a teraz to robi aj druhy. nemas dovod dokrmovat. ona troska vyrastie a zacne sa to pomalicky upravovat. len tieto zaciatky musime vydrzat.

beatrixe
24. júl 2010

@oacka len davaj velky pozor na bradavky, velmi dlho ju na prsniku nenechavaj, aby ti nevznikla rana !!!!! Ked vidis, ze nepapka, len tak dudle, radsej bradavku z ustociek vyber. Ja som dlhsie ako 20 minut nenechavala, za ten cas by sa dietatko malo napapkat.
A urcite nedokrmuj a hlavne vydrz. Tie prve tyzdne su narocne, ale uvidis ze si najdete system a rezim a cele sa to upravi. Vela stastia!!!

dulkagabulka
24. júl 2010

Nedokrmuj, dietatko koj na jeho požiadanie, ono si hlada svoj rytmus.
čo sa bradaviek tyka, dlžka kojenia nema vplyv na ich poranenia, iba zla poloha pri prisatí, napríklad ak dietatko leží na chrbátiku a k bradavke sa musí otáčať 🙂
Napíš do témy Dakujem Annag..pripadne sa tam popozeraj, isto tam uz bola davana i odpoved na tvoju otazku.
želam krasne chvile pri kojeni 🙂 stoji to za to, prekonat takeho kirzy 🙂

bershka
24. júl 2010

v ziadnom pripade nedokrmuj. strati sa ti mlieko

mija777
24. júl 2010

Moja dcérka tiež vedela byť dlho na prsníku,ale detská doktorka mi povedala,aby som jej to nedovolila,maximálne 15minút z jedného.Čiže jedno kojenie by malo trvať tak pol hodinky.Vraj keď ju nechám,tak nepapá,len sa hrá...že sa naučí napapať sa aj za kratšiu dobu.A mala pravdu.Začala mi konečne naozaj papať 🙂 A pýtala si každé 3hodinky.A dbaj na to,aby ti vyprázdnila prsia,nech sa môže tvoriť ďalšie mliečko 😉 Poprípade odsaj ostatok,čo nepopapá.No v žiadnom prípade (teda ak mliečko máš) nedokrmuj.

veronika81
25. júl 2010

prečítaj si toto http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/kedy-b...
podľa toho si odpozoruj, či naozaj celý čas malá pije mliečko.

Určite by som nedokrmovala, treba prikladať na požiadanie.