Ahojte mamicky, poradte prosim. Moj 3 mesacny syncek sa mi v noci kazde 2 hodiny budi ako hodinky. Vzdy ho plne nadojcim z oboch prsnikov lebo z jedneho mu je malo. Avsak potom cez den ho musim dojcit len v polospanku pretoze uz ked ho dam len do polohy na dojcenie uz ide plakat a odmieta. S tym suvisi aj plac pred kazdym jednym spankom. Co robim zle, ze cez den nechce a v noci by hltal?Moje prebdene noci uz su zufale. Poradte prosim. Jedna znama mi povedala ze mam zacat dojcit na striedacku, no ked to skusim, z jedneho mu je malo.
Ze papa kazde dve hodky je ok.mne tak jedla dcera do pol roka. Na minutu presne kazde 2 hodiny vo dne v noci. Len ona jedla malo( aj jej to ostalo) . preco cez den nechce, ti neporadim.
jasne, moj ma 5 mesiacov a stale sa tak budi 🙂
Vseeetko prejde,niekedy uplne samo,chce to len cas. Vydrzte,ja viem ze to byva hrozne niekedy... Urcite nie je hladny, nebojte.
ze den nechce, pen v polospanku, to je strajk.. zvacsa dieta tak reaguje na mensi tok mlieka, plus rastovy sprut v 3 mesiacoch, je to v poslednm case casty jav.
budnie kazde 2 hodiny je normalne, nas sa tak budi od polnoci.. no a riesim to tak, ze spi so mnou v posteli, dam mu prso nez sa zobudi.. tak sa napije, ja nemusim vstat, takze sa lepsie vyspim 🙂
Tak asi ma prevrateny rezim.
Nie ste v noci moc culy? To jest ci moc nesvietis,neprihovaras sa mu...
Ako svikrov brat mal cely rok vymeneny den s nocou,ich. mama uz bola zufala.
Papanie kazde dve hodiny je normalne,moji tak papavali cez den (v noci spali vyborne az na malej kolikove noci),ta zas do 4,5m.vela.plakavala.
Je to úplne normálne. Mne sa budila aj každú hodinu.
dojcenie kazde 2 hod je uplne normalne, nam sa dcerka budila aj kazdu hodinu na dojcenie. spite spolu, v polospanku nadojcis a spis. ja som si velakrat ani nepamatala, kolkokrat som bola hore v noci 🙂 co je to ´poloha na dojcenie´? myslis tu, ked si akokeby v tureckom sede? ci aku? skus zmenit polohu, mozno sa mu uz nepaci 🙂 v troch mesiacoch uz deticky vela vela vnimaju, mozno chce mat pri dojceni iny vyhlad 🙂 alebo sa s nim prechadzaj a tak dojci. este mi napadlo, ci nemas cez den velmi naliate prsniky (napr. ze v noci Ti ´rozpumpuje´ tvorbu mliecka), a teda, ze mas silny prud mliecka, dietatko nevie tak rychlo a vela hltat, moze byt z toho nervozne, odtahuje sa, place. ak by to mohla byt pricina, odstriekaj si mliecko pred kojenim. prip kontaktuj laktacnu poradkynu www.mamila.sk
Hm no mne sa to uplne normalne nezda. Moje obe, ciste kojene,jedli kazde 2 hod cez den. V noci mladsia 1x a starsia 3x, ale v 5,5 mesiaci sa obe v noci prestali na papanie budit. Ale je fakt, ze som im nikdy nedovolila zaspat na prsniku. Prsnik = jedlo, nie spanok. Prikrmy dostali od 6mesiacov.
moje deti sa tak budili ešte aj v 6 mesiacoch.... 😀 😀 😀 😀
V takom veku je to uplne normalne..mne sa tak mala budila do 8 mesiacov..spla pri mne,ked.zacala mlaskat pusinkou a otacat hlavicku,dala som prso,mala sa najedla,ani sa nezobudila a ja som tiez.rychlo zaspala..ked som.prestala pozeratna hodinky a ratst,kolko som bola v noci hore,citila.som sa lepsie..chapem,ze si unavena,ale na.materskej proste unavena budes,ci chces alebo nie
áno úplne normálne 🙂 moja sestra malú kojila rok a malá sa jej budila každé dve hodiny až kým ju neodstavila 😉
ale je to normálne, moja sa tak budila snáď do 8 mesiacov, v 6 mesiacoch som bola tak vyčerpaná, že som padala z nôh. pomohlo spoločné spanie, len som vyložila prsník a spala som si ďalej. odvtedy som to neriešila. žiadne nakojenie a odloženie do postielky s rizikom, že sa zobudí. s druhorodenou takto spávam od narodenia. som perfektne vyspaná a moje deti dobre spia
najprv by som riešila, prečo sa cez den neprisáva za bdelého stavu..to nočné budenie je len nočné dohánanie denného deficitu..štrajk je sposobený poklesom tvorby mlieka, najčastejšieteda ak dieťa nebolo dojčené na požiadanie..čo je bez cumla, flaše, čajíkov, vody a pod..dalej to možu sposbiť lieky, choroba, iné chyby v technike dojčenia, málo fyzického kontaktu s dieťaťom atd....
takže najprv rieš to
http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy...
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmie...
@mara7887 No, každé dieťatko je iné....Má možno "otočený režim" - čiže deň má za noc a opačne....
Napríklad obe moje deti sa v 3 mesiacoch budili už len raz v noci na dojčenie....