Nas 2 mesacny, vecne hladny syncek si pyta papat kazdu hodinku, niekedy aj skor.... na jedno papanie vypapa mliecko z prsnika,na druhe z druheho... problemom je ze na tretie krmenie vlastne nema co papat, pretoze mlieka nieje dostatok ani v jednom prsniku. Nasledne je mrzuty, placlivy a nechce spat.
Mamicky so skusenostou poradite mi?
@kamajka Dakujem za bazor. Presne tak, 3x denne pijem cajik na podporu dojcenia. Vyspat sa clovek doruzova nevyspi, kedze vstava kazdu hodinu, ale v ramci moznosti. v mnozstve mlieka problem mieje, ale maly hlados by nevahal vypapat mlieko z preplnenych prs aj kazdu pol hodinu 🙂 Tak to vyzera, ze bude nutne dokrmovanie, co by som nerada zatial...Prikladany je podla jeho ziadosti, ale ked nieje co tahat, krici ...
@ewisam http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/ako-po... a aj ostatne clanky si precitaj...a ako pise @stvura prikladat a prikladat
a skus 3 hodky ponukat jeden prsnik opakovane a potom 3 hodky druhy prsnik a vyuzivaj techniku stlacania...vasetko najdes na tej stranke, co som dala link
@stvura netvrdim, ze vypije uplne vsetko, ale tym, ze pije kazdu hodinu, vela nema co pit, vypije co zostane z predchadzajuceho krmenia, no nezasyti ho to tak aby zase vydrzal, kym sa dotvori dalsie. Poobede o piatej mavam prsia vytahane po kolena a chlapec hladny, nevyspaty, pretoze sa uz nenaje tolko aby zaspal, ale zase precka pol hodinku a pyta znova. Dnes som urobila pokus, dala som mu vytiahnut mliecko zbytkove z oboch prs o piatej a ponukla mu este sunar a potvrdilo sa co vravim, prsia prazdne a chalan stiahol este 80 jednotiek....co bol hladny a zaspal akoby ho do vody hodil...
@strapco13 spominane info o technike som nasla aj na mamila.sk, zial nezabera, skusam uz 14 dni a chalan nespi, stale pyta, lebo sa nezasyti, ked nieje cim, vid vyssie
@strapco13 samozrejme robim vsetko pre to aby som dojcila, na radu pediatricky, vraj sa poriadne nenaje a preto tak casto pyta a mam ho nechat vyhladovat poriadne hodinovym revom radsej ani nemyslim. Poradila mi, ze malicke deti vonku zaspia a teda sa za dve hodinky mlieko dotvori, tiez nezabera, dnes na mna z kocika hodinu pozeral ako sova a doma spustil krik, kym som mu usta nezapchala bradavkou... Vytiahol co sa dalo a cakal duplu...
taktiež máme doma takého hladoška, papkať pýta každé 2 hodinky, kojím ho z obidvoch pŕs z každého cca 15-20min až potom sa naje, ale už večer po kúpaní keď ho kŕmim, papká aj 45 minút a fakt vidím, že stále saje a ešte je hladný.. Tak ho prikrmujeme ešte.. Včera vypil len 20ml, ale predvčerom po 40 minútovom saní vypil ešte 100ml.. Tak ti držím palce, aby sa mliečko rozbehlo čím skôr 😉
@ewisam skúšala som najprv cievkou, ale nešlo to, nechcel, tak sme mu dali flašku, viem, že sa to nemá, ale s prisatím problém nemá, prikrmujem ho len večer aj to len keď vidím, že aj po hodinovom kojení je stále hladný a mliečko mi už nejde.. Keď je spokojný napapkaný, tak mu to zbytočne nedávam.
A malý ti priberá? Lebo to prikrmovanie ti musí doktorka myslím odporučiť - nám to odporučila po tom, čo mi za 2 týždne pribral len 80g čo je veeeľmi málo.. Tak nám nakázala prikrmovať večer, že vtedy mám možno mliečka menej a vtedy nám pribral za týždeň 440g, ale začala som aj kojiť z každého prsníka pri jednom kojení a vidím, že pekne priberá 🙂
aj ja som toto mala, treba kojit kojit kojit, fakt, to miecko sa dotvori. ja som ani neskusala prikrmovat, bala som sa ze ak raz zacnem, uz neprestanem a dobre som urobila. mliecko sa dotvorilo a dodnes sa pekne kojime. a to boli casy, kedy mi visel na prse kazdu pol hodinu, medzi kojeniami desat minut na vydychanie a zas, nemala som kedy ani na zachod ist, ale oplatilo sa. cim viac UM mu das, o to menej sa ti vytvori mliecka, je to zacarovany kruh...
skús more milk plus je to drahšie ale mne pomohlo
cajik- 3x krat denne zmes anizu,rasce a fenikla.Ja som si takto nastartovala dojcenie po dvojtyzdnovej prestavke,zabralo to,a caste prikladanie babatka,vela buvat a aj v noci mat babatko pri sebe, kontakt koza na kozu, su vselijake sposoby ale najviac zabera to prikladanie. je tu taka tema vsetko o dojceni- tam Ti skusene maminy pomozu,najdes tam aj laktacnu pporadkynu annag, vela stastia 🙂