ahojte.. Bola som ale na vyšetrení, od pôrodu som užívala silné lieky a bolo mi zakázané kojiť. Máme 7 rýždnového chlapčeka a pije nutrilon ha1.Dnes mi ale povedali že lieky brať nemusím a ak chcem môžem aj dojčiť.Chcem sa spýtať, či je možné znova obnoviť kojenie? Skúšala som si ,,akože" niečo odsať ale prsníky mám takmer prázdne.Je možné že ak ho prisajem, laktácia sa obnoví? Mám za sebou aj menštruáciu po pôrode .Dakujem za odpoved
ahoj je to mozne a uzrcite to skus, najlepsie by bolo sa nakontaktovat na laktacnu poradkynu v mieste tvojho bydliska, ona by ti urcite poradila najlepsie, zatial urcite skus maleho co najcastejsie prikladat aby sa prsniky "uvedomili ze su potrebne" a obnovili produkciu, treba aj dost pit aby sa malo z coho tvorit mlieko, a viem ze existuju aj homeopatika (uz si nepamatam ako sa to volalo) ktore podporuju tvorbu mlieka, je to trosku zdlhavejsi proces obnovit tvorbu mliecka ale ak aspon trosku si vies odsat nic nie je stratene, treba co najcastejsie odsavat a prikladat babo, pojde to, ale hlavne skus pohladat tu laktacnu, najlepsie ti poradi.
tak som si vygooglila to homeopatikum je ricinus communis 5, tu je este odkaz kde sa docitas viac: http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
a tu je odkaz na laktacne v presovskom kraji: http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
drzim palce aby sa to podarilo.
skusila som čo to spraví,hned ako som malého dal ku prsníku som pocítila ako sa mi nalievajú prsníky,asi to bude tým že predtým aj pri prvej dcerke som mala vela mlieka.problem je vsak ten, že malý nechce:( plakal akoby ho drali z kože, odmietal až sa triasol.polhodinový boj, potom som mu dala flasu a krasa. neviem ci je možné aby sa prisal ešte:(((
@helena220 ak sa aj neprisaje, odsavaj a davaj mu vo flaske ... materske je vzdy lepsie ako umele. mozno by stalo za to skusit cez cievku pri bradavke - a postupne by sa chytil. skus sa o tom poradit s laktacnou ... kazdopadne, ak mas mlieko, nevahaj a davaj mu ho akymkolvek sposobom.
@helena220 dá sa to.
treba si zadovážiť cievku na dokrmovanie (v zdravotníckych potrebách, stojí pár centov) a dokrmovať cez ňu. Ak odmieta prsník, dať cievku na prst a spolu mu to vložiť do pusinky a motivovať ho, aby ťahal. spočiatku možno nebude chcieť, potom pár glgov (dokrmiš fľaškou ak to ináč nepôjde) a pod. keď si na to zvykne, cievku s UM/MM (ak vôbec bude potrebné... ak máš dostatok mlieka, tak bez cievky) preložiť na prsník a zase postupne ho privyknúť tam.
treba trpezlivosť a prajem nech sa vám to obom podarí 😵
@helena220 moja znama takto kojit zacala. Ak mas co len trochu mlieka, treba prikladat este castejsie, ako sa zvykne po porode.