Ahojte nase babo ma 4,5 mesiaca. Chce sa dojcit velmi casto najmä vecer aj kazdu polhodinu a ja uz niekedy nevladzem. Ma 8 kg. Myslite si ze uz mu nestaci moje mliecko a mam zacat pomaly prikrmovat?
Ak pribera. Kaka a cika. Tak proste musi mat dost. Vahu ma krásnu.
Deti nie vzdy chcu prsnik iba od hladu. Aj od smadu. Aj sa chcu pritulit. Aj pomojkat. Aj od bolesti a podobne.
@petamich ale uz to trva aj vyse tyzdna to moze byt tak dlho?
Na mamile písali, že je to úplne bežné, že deti sa chcú dojčiť najmä večer. Skúsila by som tam pohľadať, či s aniekto už nato nepýtal.
@terry658 ano len naozaj je to strasne casto a aj cez den uz nevydrzi dlhsie ako hodinu no vycerpava ma to🙁
...moze byt..aj moje sa vela vecer chceli. Obdobie. Odide. Pribera a cika? Ak ano,neries.
Tak tak. Aj o tom je dojcenie. Ze pyta castejsie. To nie je ze umele dam a dovi o tri hodiny. Aspon povasine umele sa dava “podla hodin”. Tie obdobia popri dojceni su a budu rozne. Uvidis ale aka je to pomoc pri chorobach alebo zubkoch. Kedy budes mozno zufala ale prsnik to dieta neskutocne upokoji.
Pripadne ked skus cumel. Moj treti jediny vzal cumel. A bola to popri dojceni velka pomoc.
@maryetta dakujem za odpoved.. no prave ze cumel nechce
keď ho nakojiš daj mu do flašky čaj uvidiš kolko ho vypije ak pije je hladny
Vola sa to “cluster feeding” a NIE neznamena to, ze mas malo mlieka (malo mlieka mas len ak dieta nepribera). Vygoogli si ten vyraz alebo ak mas ig najdi si profil vasa laktacna konzultantka, ma tam toho o tom neurekom. Nemusis vobec zacat dokrmovat, nemusis a ani nedavaj caj, maximalne vodu, ale to tiez nie je potrebne ani ziaduce, skus sa zariadit tak, aby ste vecer uz boli len jeden pre druheho a mohli ste dojcit kolko dieta chce, verim, ze je to narocne, ale je to tak v poriadku a prejde to. 🍀
@kirakira ale tak toto je uz hadam davno vyvratena hlupost,vobec nic to neprekaze,ci vypije caj alebo nie..okrem toho cisto dojcene deti,ktore flasu nepoznaju,by ho pravdéodobne aj tak nevypili,lebo nevedia ako..ani jedna z mojich to nevedela,flasu mi nevzali s nicim 🤷♀️
Autorka,su to take obdobia..este ich bude hodne 😵💫 ale teda mna dojcenie stale neskutocne zachranuje,a to ma mala uz 3 roky 😁 ale fakt si neviem veeeela situacii predstavit ako by som zvladla bez dojcenia..prajem pevne nervy ❤️ skus poziadat o pomoc-ak mas koho..s uvarenim/upratanim..aby si si mohla oddychnut s drobcom
@kirakira nemyslim. Moji jedli a jedli. Lebo proste chceli byt na prsniku. A ked sa “odpojili” vsetko z nich von. Dr ze to vsetok ten prebytok ktory vosiel do bruska. Ze je to zbytocna zataz pre brusko. Kym pribera. Kym ma pocikane a pokakane plienky tak nie je dovod “prekrmovat” cimkolvek.
tani777 prepač moje zastarale a hlupe nazory ale tvoje 3ročne dieťa by malo byť už na plnohodnotnej strave
tani777sa nepaprč ja len konštatujem,moj nazor ved možeš kojiť dokedy chceš
skor si myslim, ze to bude rastovy spurt - vtedy jedia aj do zasoby 🙂 to si vtedy vacsina z nas myslela, ze mlieko nestaci