Je čas skončiť dojčenie 22-mesačnej dcérky?

25. jún 2022

Milé skusenejsie maminky prosím vás o názor. Mam 22 mesačnú dcérku, ktorú stále kojim na spánok, - čiže poobede na zaspavanie a večer. V jednom prsníku mam už minimum mlieka, to počujem aj keď z neho pije, z druhého sa ešte podľa mňa napapa.
Problém je ten, že sa mi doteraz budila v noci možno 2x , no posledné dni( možno dva tyzdne) sa budí každú hodinu, a ja som z toho dosť vyčerpaná. Robila to už viackrát, keď bola menšia, mala také obdobia, ale tak to som neriešila, proste trebalo vstávať tak som vstaval keď aj celú noc. Ale teraz , keď viem ze všetko papa cez deň, má skoro 2 r, tak sa zamýšľam nadtym ci je to ešte potrebné aby som k nej vstavaná stále, či ju nemám pomaly odnaucat.
Druhá vec je, že ako odnaucit dieťa od zaspavania na cicka, keď nič iné neche :D aj v noci, skúšala som jej dat vodičku, dat k sebe, alebo hladkať ale proste oyta si cici. A keďže nechcem aby plakala q zobudila celú domácnosť, tak jej dávam stále. Mne osobne bude tiež ľúto za kojenim, keďže viac deti už nechceme a je to krásne také puto medzi matkou a dieťaťom, ale zasa není už vhodný čas?? Zdá sa mi, že či. Je staršia tým to bude náročnejšie odnaucit 🙄

janinah
25. jún 2022

Urobila si z teba cumlík a bude ťažké to ukončiť.ale už je načase.Som zvedavá na rady ako to urobiť.Potrebuje sýtu večeru a zrejme zaspávanie s ockom .

martinka13
25. jún 2022

Áno, je už najvyšší čas. Všetko potrebné ma už z bežnej stravy a dojčenie ju už len upokojuje. Je na tom závislá. Ja osobne by som na 2-3 dni odišla z domu. Muž to bude mať chvíľku ťažšie, ale takýto rázny strih by mal zabrať. Držím palce a nedaj sa obmäkčiť 😀

christie11
25. jún 2022

Rozhodnutie je iba na tebe. Mozno jej iba idu zuby, je jej teplo,preto to intenzivne kojenie. Moja dcera bola rovnaka prisavka,odstavila som ju ked mala 2,5 roka kvoli tehotenstvu.odvtedy cez den nespi.ak si ty pevne rozhodnuta,odstav ju.dieta sa vyvija,starsiemu sa da viac vysvetlit, zaujat inymi vecami.nie je pravda ze to bude tazsie. Bez placu to nepojde.ja som si zo zufalstva natrela bradavky octom,ovonala a nechcela ;) dolvolila som jej hladkat ich,to ju upokojilo.po troch nociach to bolo ok.
Druha dcera (2 rocna) sa musela odstavit,ked som bola so starsou tyzden v nemocnici. S ockom to zvladli super,tam to mlieko necitila a prisposobila sa jeho sposobu uspavania.neverila som ze to tak zvladnu,tiez dovtedy inak nezaspala.
Drzim palce,zvladnete to obe.
V takomto teple pozor nasledne na pitny rezim,musi doplit to chybajuce mlieko,hoci sa ti zda ze ho pije uz malo.

tani777
25. jún 2022

V takom veku som sa so starsou normalne dohodla..ona sa kojila esta aj cez den,aj na spanie,aj v noci..to mi uz bolo neprijemne,kedze sa budila kazdu chvilu,a s krikom "nanaaaam" (prsnik)...rano som jej vysvetlila,ze v noci sa uz spinka,ze aj mliecko potrebuje spinkat,a teda cez den a vecer bude mat,ale v noci uz nie..pochopila hned,druha noc cela prespata..
Tym som chcela napisat,takmer 2roky uz je rozumna velka slecna,pochopi 🙂 len vysvetli,cez den..moja v noci spala,ona nepocula,co hovorim,chcela svoje..akonahle to pocula cez den,pochopila..chystam sa aj s druhou to iste,len idu posledne zuby,tak cakam kym budu von 😁
Vela stastia 🙂

weronca22
25. jún 2022

Autorka napis mi spravu, prechadzam si tym istym, ale nejdem to tu pisat verejne..

jaskolka
25. jún 2022

Keď skutočne chceš prestať, lebo ta to unavuje, tak len proste nedať. A hotovo.
Potrebné látky ma zo stravy, dojčenie už ju len ukludnuje. Pokiaľ to vyhovuje tebe, nie je dôvod. Ale keď ty už si unavená z toho, tak musíš to vydržať, aj keď bude plakať, revat, nech spi s nou manžel a nepliest ju tým, že raz áno, a potom nie.
Syna som musela odstavit v 1,5 roku kvôli liekom, veľmi som s tým nebola stotožnena, ale chápala som, že skôr by mu už mlieko ublížilo. Takže nedostal, áno, plakal tri štyri noci, vravela som mu, že mama už nemá mliečko, že všetko už vypil, potom sa zmieril, že "cici"uz mliečko nemajú a on ho už bude piť z fľašky.tetaz už bez problémov ide ráno a večer do kuchyne, ukáže na chladničku že" cucu "
Len vydržať a nedať. Napriek pár dňom plaču a kriku.

ivangeline
25. jún 2022

2r regres existuje,bolo lepsie odnaucat skor...

lily14
25. jún 2022

Nechcem strašiť ale oducanie je horor staršia sa iducila v 3a pol a mladší má presne tiež 22 mesiacov a stále len didi!! Skúšali sme párkrát muž pomáhal ale tak hodinu plakal až sa zajakaval,tak som dala 😢zlyhala som ja ...

mogaa
25. jún 2022

Skoro 2ročné dieťa mlieko už nepotrebuje, má predsa plnohodnotnú stravu....Ale ak očakávaš že v noci sa ti prestane budiť, tak smola....Dieťa sa nebudí lebo je hladné.....Zrejme mu je teplo alebo nejaký iný dôvod, ale hlad to nebude...takže ak kojiť prestaneš, ale budenie to neporieši + pribudne problém ako inak uspať dieťa (teda ak bolo zvyknuté zaspať len na prsníku)

mogaa
25. jún 2022

a áno odúčanie bez plaču nepôjde, teda ak sa dieťa neodstaví samo.......

cimage
25. jún 2022

Na jednej strane chces prestat a na druhej ti bude luto za tym. Ty sa musis rozhodnut ci ano, alebo nie. Ja som obe deti kojila dlho. Kojenie musi vyhovovat dietatu, ale aj matke. Neviem ci pomoze ked na par dni odides, lebo kojenie ma spojene s tebou a vie, ze ked tam nie si, tak nebude, ale ked budes tam, tak bude. Tak to maju aj deti v skolke. Vydrzia cely den, ale ked su s mamou, tak si pytaju. Je to o pocite a vasom vztahu.

mareri
21. júl 2022

podla mna je najvyšší čas. Ja by som hned dala flašku s mliekom a prsnik schovala