Baby, vaše deti začali odmietať kojenie keď išli zúbky? Malý minulý týždeň ako mal teplotu, začal redšie kakať, ešte viac hrýzť, slintat a pod. začal odmietať aj prsník.. inak pije (voda, čaj..) aj papá normálne.. všetko už pominulo (zub samozrejme ešte nevidno) je to dočasné alebo je to začiatok konca kojenia? 😲bude mať čoskoro 11 mesiacov zuby ešte žiadne
Vôbec sa nechce prisat vykrúca sa, obzerá, všetko ho zaujíma len nie kojenie, keď sa aj prisaje tak len pozuzle, ponatahuje, poplace a skoro nič nevypije.. takže moja tvorba je na bode mrazu..
Takže mám otázky..
Myslíte, že treba začať dávať umelé? Aspoň dočasne, od roka by som už prešla na kravské.. alebo ešte vydržať a skúšať kojit? Máte rady ako to prekonať?
Ak umelé.. ako zistím aké bude najviac vyhovovať?
Koľko krát do dňa ešte dieťa v takomto veku potrebuje mlieko a aké množstvo? Čo sa týka tohto som v tom úplne stratena od narodenia iba kojim 🙂
Ďakujem ❤️
@ls56 no ja mám pocit že môjmu malému pôjde asi celý chrup naraz jemu všetky vrchné presvitajú, dokonca aj očné zuby.. vrchné aj spodné ďasná má celé opuchnuté samý kopec, hrca.. chudiatko jeho riadne tie zúbky trápia :( a stále nič.. pred dvoma mesiacmi mi na poradni doktorka hovorila že už ma ďasná naliate už pôjdu a nič.. čo sa týka toho umelého mlieka tiež mu ho už nechcem dávať veď som ho nekojila predsa skoro rok na to aby som teraz začala s umelým.. to len moja doktorka je zástancom toho že treba dávať umelé aspoň do 3 rokov 🤦🤦
Ja som odstavila, keď začala štrajkovať. Mala 8 mesiacov. Bol kľud, žiadna závislosť na prsníku, pekne sa naučila na prikrmy. Nesilila by som. Keď nechce tak nechce.
Ja mam skúsenosť, že pri zuboch chcel len moje mlieko (cici a cici, pýtal aj 10x denne), pribehol len tak počas dňa, vyhrnul tričko a proste si chcel pocucat hoci len chvílu.
Ked vyslovene že nechce, odtlača ta, a nepomáhajú ani prostriedky na úľavu (gély, Nurofen) tak jednoducho sa sám odstaví a hotovo.su také deti, ktoré z dňa na deň odmietnu prsník a nič sa nedá robiť.
Kľudne už dávaj mu mliečne výrobky, pripadne aj klasické 3,5%mlieko ja by som už torz u ročného nešla do UM. Keď papa všetko, nie je problém
Ahoj, my sme na tom rovnako. Malá ma 6,5m a teda odmieta príkrmy zatiaľ už 2mesiace. Je kojená a teraz ako jej začali ísť zuby (jeden je už prerezaný) tak odmieta kojenie. Ešte jeden zubok jej isto ide lebo to ma opuchnute,čitala som,že keď deti cicajú tak ich to bolí. Ale inak v tvojom pripade by som už umele mlieko neriešila. 11m je už skoro rok. Dieťa už skoro papá všetko tz. že to vieš krasne nahradiť mliečnymi vyrobkami.