Injekcia/tabletky na zastavenie laktácie

20. dec 2021

Ahojte. Idem na injekciu/tabletky na zastavenie laktácie. Chcem sa opýtať. Nemali sme z toho žiadne vedľajšie účinky? A ako to prebiehalo? To ste hneď prišli o mlieko? Ako to zvládali vaše deti? Môj syn je stále plne kojený, ale potrebujem ho odstaviť. A iné východisko pravdepodobne nie je. Bojím sa, ako to bude zvládať. Takže si rada prečítam skúsenosti. Ďakujem krásne.
A prosím žiadne odsudzovanie, ja viem najlepšie prečo to robím. 🙂 Pekný večer.

agacela
20. dec 2021

Čo tak postupne odstavenie ? To by sa nedalo ? Zredukovať kojenie na 50:50 postupne uberať …

whatever1
20. dec 2021

Z tabletiek na zastavenie laktacie vraj byva dost zle. Laktaciu zastavis tym, ze prestanes dieta prikladat a vytlacat alebo odsavat mlieko. Ak by si mala prsia prilis naliate, skus studeny obklad a aspon jeden den zmensi prijem tekutin.

autor
21. dec 2021

@agacela no ja som sa už snažila postupne odstaviť, ale sú dôvody prečo to nevyšlo a preto sa pýtam na tento spôsob. Ale ďakujem za radu...

autor
21. dec 2021

@whatever1 len to je problém.... ja som už mala pokus.... aj bol úspešný, mali sme len nočné kojenie.... lenže prišla horšia choroba, upol sa na cucanie a teraz je to neodbitná strela...

agacela
21. dec 2021

Ale ak si das tabeletlu alebo injekciu, neprestane sa ti v tej sekunde robiť mlieko … ak by si podávala dieťaťu ďalej prsník tak by sa ti kojenie s veľkou pravdepodobnosťou nezastavilo

agacela
21. dec 2021

Ak je to prípad že mate doma malého závislého ceckomila, tak proste len nedať … iná možnosť nie je … tam ti s tým tabletky ani injekcie nepomôžu lebo ten prsník dietatu po nich nebudeš môcť dať tak či onak …
Ešte si dobre zváž situáciu 🙂
Ja som malú plánovala kojiť do roka a sekli sme az v 2rokoch 🙂 drzim ti palce nech sa rozhodneš akokoľvek 🙂 len ten plač od dieťaťa si budeš musieť vytrpieť tak či onak ked bude pytat prsník …
S tým tabletky ani nič iné nepomôže

timi247
21. dec 2021

Z tých liekov by ti mohlo byt zle, injekcia sa vraj už nedáva. Hlavne neprikladat, trochu odsat mlieko, ale len minimálne do uvoľnenia napätia a piť salviovy čaj aj 5 šálok denne. Vydržať a do týždňa by to malo byť ok