Hysterické samoodstavenie dieťaťa

evinnah
23. aug 2016

Ahojte, na internete som nenašla nič o našom "probléme" tak skúšam tu. Prosím o radu ak mal niekto podobnú skúsenosť, som už zúfalá ☹
Máme dcérku 20mesačnú ktorá je stále kojená. Posledné mesiace už len pred spaním, zvykne zaspávať na prsníku, nijak inak nechce, v noci sa budí priemerne 3-4 krát na kojenie, naje sa a spí. Teraz sme po týždňovej dovolenke v zahraničí, asi trochu nachladla alebo zmeny počasia, lebo má soplíky ale nič Vážne. Asi sa jej nedá dobre dýchať lebo keď išla spať klasicky pri kojení tak zrazu nechcela, trochu si potiahla a dosť. Ale predvčerom sa v noci zobudila a dve hodiny sme ju uspávali, teda ja na rukách, k mužovi nechcela. Keď som ju chcela kojiť ako vždy tak začala ešte viac plakať, všetko ju jedovalo, vrieskala neskutočne až na mne zaspala. Už to asi nepripisujem zapchatému nosu lebo v minulosti síce chorá nebola ale keď mala sople zo zúbkov tak aj tak sme kojili. Dva dni sme už poriadne nekojili, maximálne si cucla a s revom preč. Túto noc bola hodinu hore a tiež so strašným revom zaspala po stojačky v postielke, ani na ruky už ku mne nechcela. Potom sa zobudila a zasa len na rukách zaspala. Cez deň keď má poobedňajší spánok tak už dva dni s revom zaspala v detskej stoličke, takisto žiadne mlieko, pritom si ho vždy pýtala.
Neviem či to pripisovať vyťaženiu na dovolenke alebo soplu. Ale mlieko zrazu nechce. Viem že sa deti aj samé odstavia ale môže to byť také dramatické že strašne vrieska keď má spať lebo nevie ako inak?
Vyzerá to naozaj hrozne až sa bojím že sa jej niečo stane a som prekvapená keď sa potom zobudí a normálna zdravá, veselá ako vždy, akoby sa nič nestalo.
Má prosím niekto skúsenosti alebo zažil podobné? Veľmi by mi to pomohlo, neviem vôbec ako mám reagovať, ako jej pomôcť, čo mám robiť?
Ďakujem Eva

evittam
23. aug 2016

@evinnah No, proste už nechce tvoj prsník ani MM. Možno aj plače a reve len kvôli tomu, že jej ho stále ponúkaš - skús jej dať trochu čaju, vody - ale ak nechce tak nechce. 20-mesačné dieťa je dosť veľké na to aby už nemuselo piť MM. Ak normálne prikrmuješ a pekne všetko zje - tak je to v poriadku. Ale to ber ako môj názor.

evinnah
autor
23. aug 2016

Ja jej ho stále neponúkam. Ani nemám kedy lebo je hneď celá rozladená skôr ako by k tomu došlo. Je mi jasné že je dosť veľká aby sa už nekojila len neviem prečo zrazu tie strašné revy pri zaspávaní. Myslela som že je len unavená po dovolenke ale už je to tretí deň.
A prosím nepíšte mi tu kritiku keď o tom nič neviete, to mi ozaj nepomôže, chcem radu od niekoho kto sa s tým stretol.

evinnah
autor
23. aug 2016

A navyše nikdy poriadne nejedla, vždy sme sa trápili a vymýšlali všelijaké metódy ako do nej niečo dostať, tak som bola rada že aspoň kojím.

yuyyka
23. aug 2016

ahoj, skus kontaktovať niektorú z laktačných poradkýn z mamila.sk, možno sa s tým už stretli ....

sardinka335
23. aug 2016

@evinnah snad kazda matka sa stretla s tým, ze jej nejake obdobie dieta vyrevávalo a bola z toho na nervy. Ja mam revy na dennom poriadku, ešte som jednu noc celu neprespala od kedy je dcera na svete. Proste ako prišlo tak odíde...v noci mi spusti rev ako šialena a neda sa utišiť nijako len tak ze sa vyreve, darmo nosim a čičikam - to sa metá ešte viac a odtahuje v tom svojom amoku. Proste bud jej idu zuby, bud je chora, alebo ma denny rezim narušeny alebo to proste len tak je...a neni za tým nič strašne ani ziadny problém. Moja mala sa svojho času kazde bozie ráno zobudzala s revom - fakt to bolo pre mna naladenie do dna ze eňo ňuňo, zobrala som ju na ruky pomojkala a bolo dobre. Proste keby som mala za kazdym revom hladat nejaky mega problém tak to je denne niečo.
Proste ak je zdrava tak ma obdobie ,,ze reve,, a toto obdobie prejde. Robiš čo sa da ja poznám tu bezmoc ked dieta plače a nepomaha nič.Ani psie kusy ani katolícky exorcizmus. Netrapim sa tým lebo viem ze som urobila a robím maximum. Tak si musi holt porevat ved je pri mne, citi ma.....aspon bude menej cikat... 🙂 čo narobim.
V tom jedle sa niekde stala chyba...to samozrejme ťažko hodnotiť. Snad sa neda kojit nasilu nie? Dieta ktoremu sa jest ponukalo vraj ešte hladom neumrelo.

klaudise
23. aug 2016

@evinnah nemôžeš byť tehotná? Mliečko mohlo zmeniť chuť...ja,som zažila niečo podobné, no moje dieťa bolo trošku mladšie, ale trvalo to 3 dni a potom sme sa opäť dojčili (tiež len pred spánkom a v noci) až do 3 rokov.

jankalukasova
23. aug 2016

@evinnah skús ten čajík alebo vodičku...keď som fungovala pri malej (opatrovanej) tak mala mliečko vo fľaške a potom ho nechcela ani za svet.. tiež robila neporiadok.. stačilo dať čajík, išlo len o to, že bruško bolo zvyknuté niečo dostať ale malá už mlieko nechcela, takže sa trošku napila a bolo dobre. Potom som rodičov malej prehovorila na vetranie (lebo v miestnosti sa tak okolo pol noci nedalo ani dýchať) lebo malá sa budila najprv smedná, potom spotená a potom odkopaná.. keď sme začali v noci vetrať nebolo už ani jedno z toho... prespinkala krásne až do rána.. síce do skorého ale prespinkala.

amima
23. aug 2016

Ja to pripisujem zmene prostredia

jankalukasova
23. aug 2016

@evinnah smädná... trúba som, keď sa pomáhlam... 😀

evittam
23. aug 2016

@yuyyka Posledné koho odporúčam všetkým dojčiacim matkám kontaktovať je web mamila.sk.

marika_marika
23. aug 2016

Môj najstarší syn, keď mal 17 mesiacov, tiež prestal chcieť MM. Niežeby sa nechcel dojčiť. Prisal sa, cucol si, ale očividne mu nechutilo. Tiež dovtedy zaspával pri dojčení, takže so zaspávaním začal mať problémy. V tom čase som bola na začiatku tehotenstva a takto sa sám odstavil.

eeffka
23. aug 2016

@evinnah nuz...vydrzat a dakovat ze sa samoodstavila. Poreve a unavi sa. Kazde decko ma stavy ze reve lebo mucha sadla na stenu... To hovorim ako zena co nechcene kojila do 30m 😖

yuyyka
23. aug 2016

@evittam prečo? .... nemusí ani web, stačí zavolať ktorúkoľvek LP, ochotne poradia aj po telefóne i keď osobný kontakt je niekedy lepší 🙂

evittam
23. aug 2016

@yuyyka Je to len trápny "dojčoweb" - nič viac a nič menej. Viac k tomu nemám čo dodať.

sardinka335
23. aug 2016

@evittam určite je to ,,špurt,, aj ty si si to myslela ze? Dojčensky štrajk...na stopro...treba ponukat, prikladat... 😀 To som tiez x krat pocula ze ved nepapa tak aspon niečo...tak do kelu ked ti nepapa tak musis tiež skusať nie? Je pohodlnejšie dat flasu alebo cecek a neriešiť prikrm z ktoreho ledva spapa dve lyzice, človek sa s tým babre a aj tak to nechce...ale ved aj to dieta sa učí jest. Teraz len čo mi vstane tak do stoličky a papat...aj kebyze zje len 1 lyzicu. Ako sa naučí normalne jest? No len tak ze to budem do omdletia ponukat a skusať aj ked sa mi brutalne nechce.

ajko
23. aug 2016

mne takto malá "hysáči" keď je veľmi unavená a nevie ako zaspať.. nemôže to byť tým? doteraz bola tvoja dcérka zvyknutá zaspávať na prsníku a keďže prsník odmieta, nevie nájsť spôsob ako sa upokojiť a zaspinkať..

evinnah
autor
24. aug 2016

Ano vyzerá to že takto reaguje na odstavenie sa. Mlieko síce nechce ale nevie ako ma bez neho zaspať. Každým dňom je plač miernejši tak hádam si skoro zvykne.