Hrčky na prsiach pri pravidelnom odsávaní

lucia23529
21. máj 2024

Ahojte, odsavam svojmu bábätku 5 týždňovému bábätku tak 3,5 týždňa mliečko. Avšak často sa mi tam robi hrčky, aj polka prsnika je niemedy trva a bolí to.
Skúšam masírovať ale nepomáha. Odsavam pravidelne 2-3 hodiny alebo niekedy viac ak je naozaj mala dlho hore a plače alebo keď spím. Už to je fakt neznesiteľné.
Dávam prso aj malej niekedy nech to vytiahne ale do večera je to späť (má nervičky že mam malo mlieko preto davam z fľašky ale davam podudlať)
Nejaké rady ako ďalej pripadne skúsenosti ? Mlieko mi stále aj samovoľne vyteká. Vždy odsavam mlieko do kym mi nič z nich nejde takže takých 15-20minút, niekedy menej.

pukina
21. máj 2024

@lucia23529 nemas malo mlieka, babatko sa hneva, pretoze sa nevie spravne prisat a tym padom si nevie dostatocne potiahnut mlieka. Namiesto odsavania si ju prikladaj castejsie, pripadne si daj skontrolovat prisatie laktacnou poradkynou

lucia23529
autor
21. máj 2024

@pukina vie sa pekne prisať kojila som vyše týždňa v nemocnici pri laktačnej. Avšak museli sme pridať aj UM keďže jej to naozaj nestačilo. A vtedy sme začali dávať UM z fľašky a mne sa to viac páčilo keď som videla koľko presne vypije. Tak sme tak začali dávať aj moje.

lubkovaandrejka
21. máj 2024

@lucia23529 az mi je luto ,ked si predstavim ,kolko mas starosti kvoli tym hrckam teraz. Ja som stravila niekolko hodin v kupelni tiez kvoli tomu. To bolo len sprchovanie,masirivanie, dookola. Tu na fore MK niekto odporucal nahrievanie infralampou, tak som si ju kupila. Uz som bola ozaj z toho zufala a ta lampa mi velmi pomohla. Ak som aj mala hrcky, tak po nahrievani sa dost rychlo rozpustili a mlieko vytieklo a netrvalo to dlho,ako statie pod tecucou horucou vodou. 🙂

lucia23529
autor
21. máj 2024

@lubkovaandrejka veď práve. Človek chce babätku dať to najlepšie ale trpí. Zajtra hneď kupujem a vyskušam. Ďakujem 😊