Mamičky kojace mám bolesť prsníka a hrče mám vnútri cítim tak na boku čo to môže byt? Boli na prsník už druhý deň
je to normalne, robi sa ti vela mlieka, kym sa to ustali ... musis to rozmasirovat, zvykne to pustit a uvolnit pod teplou sprchou. to rozmasirovanie moze boliet, no pomoze to. ak to nerozmasirujes, hrozi zapal. a pomaha aj infra lampa - nahriat tu oblast. alebo potom octanovy obklad, len pozor, tam nie na bradavky. a pred kojenim poriadne poumyvat, babatku octan smrdi.
ale mne to vzdy povolilo pod horucou sprchou a rozmasirovat. a teda ked maly dojedol, este som co to doodsavala, ci odstriekala, aby sa prsnik vyprazdnil.
@veronika4495 ono sa to po case ustali - tvorba mlieka - pojde to ako dopyt/ponuka. preto by som sa to nesnazila riesit tymi studenymi obkladmi, pokial to nie je akutne. aj ja som mala plne prsniky, pretekali mi, atd - ale ako babo ziskalo aky taky rezim, uz to slo. zmeny polohy - ano, bud prehodit babo "pod pazuchu" a kojit v tom smere, alebo aj po leziacky.
Mohlo sa stat, ze mas proste privela mieka a ono sa zvykne takto zgucit. Treba sa to pokusit odstriekat, rozmasirovat a mozno by ti pomohol aj teply kupel
@angie_l rozmasiruj si to a odstriekaj,je to možno z toho,že dieťatko ti neosdsaje toľko mliečka a hromadí sa to tam, pozor na zápal!