Hrča v prsníku po ukončení dojčenia

nafnaf
19. mar 2016

Ahojte. Pred tristvrte rokom som ukoncila dojcenie. Vsetko bolo v poriadku a po cca 3 mesiacoch od ukoncenia dojcenia ma zacal pobolievat prsnik, nebol horuci ani cerveny a gynekolog ma poslal na usg kde zistili,ze sa mi uplne neukoncila laktacia a po kvakpach sa mi tvori a hromadi mlieko. Prsia som si na odporucanie lekara vyvazovala a uzivala som homeopatika na zastavenie laktacie. Prsnik prestal boliet ale sa v nom zacala tvorit hrca. Snazila som sa ju ohriat, rozmasirovat a odsat ale to nepomohlo a takmer nic som neodsala (cca 2 kvapky). Po case som rezignovala a hrcu som prestala riesit. Len teraz znova zacala boliet a ovela intenzivnejsie. Hrca sa zvacsila na velkost cca vlassky orech. Nejde rozmasirovat a ani odsat. Chcem sa spytat ci s podobnym nemate skusenost. Dakujem za kazdu odpoved.

sardinka335
19. mar 2016

Fúha...tak ja osobne by som sa nespoliehala na nejake homeopatika....ale mal ti to zastavit Dostinexom alebo inymi liekmi. Chyba bola, ze si na hrču rezignovala, čo si si myslela, ze sa stratí? Na tvojom mieste by som znova zašla na gynekologiu nech s tym niečo robia - zapali sa to a začne hnisat a to len potom bude ,,tóčo,, kamaratke takuto hrču narezavali a čistili - nič moc. Predpokladam ze to tam maš nazbierane a upchate. Na nič nečakaj a pekne v pondelok rano naklusaj gyndárovi. Mozno mozeš skusiť obklad z kapustných lsitov naklepaných, pripadne octanovou masťou si natriet to miesto, na to sačok a obviazat...ale toto mi priede ako stav, ktorý uz vyzaduje skor primarne odborny zasah ako babske rady.

nafnaf
autor
19. mar 2016

Dakujem za radu. V pondelok idem k lekarovi len dovtedy patram po nete. 🙂

poly2406
20. mar 2016

@nafnaf Pozdravujem ťa, a pridávam sa. Nedojčím od novembra 2015 (dojčila som 3,6 roka) a mám niečo podobné. Dokonca v období ovulky je tá bolesť príšerná :( Na zmiernenie bolesti mi pomáhajú spomínané kapustové listy..aj keď sa to po čase vráti. Podľa mňa je to nahromadené mlieko, ktoré už nevyšlo von... Drž sa! Krásne sviatky a veľa zdravia 🙂

nafnaf
autor
24. mar 2016

Tak som bola u doktorky. Preventivne nasadila antibiotika a poslala ma na usg. Tam to vytiahnu ihlou ale ze mozno to aj samo dovtedy vytecie lebo ze je to este trocha tekute a niekedy to zvykne samo vytiect