Ahojte. Mam 6,5 mes. syna, ktory je dojceny a 1x za den ma na obed zeleninovy prikrm. Vecer zaspava pri dojceni a cez den, aj v noci si potrebuje niekolkokrat cucnut. O necele 2 tyzdne vsak budem so starsim synom hospitalizivana v nemocnici minimalne tyzden, preto dojcenie nebude mozne. Budem musiet kupit flasu, no co ak si na flasu mezvykne a nebude ju chciet? Moze mu dat manzel mlieko z pohara? Bojim sa hlavne ako to bude v noci, co robit ked si bude chciet cucnut. Neodvykne si pocas mojej nepritomnosti od dojcenia? Vzdy ked to bude mozne, manzel ho dovezie do nemocnice aby som mu mohla dat cucnut, ale nepojde to vzdy a urcite sa to nebude dat vnoci.... Ak mate podobne skusenosti, ze ste boli odlucene od dojceneho dietata náiste mi, prosim, ako to prebiehalo, ci si dieta zvyklo na flasu a zaroven neodvyklo od prsnika. Dakujem
Ja keď som bola so synom v nemocnici, bola tam mamička v Tvojej situácii. Malého jej nosil manžel alebo rodičia na dojčenie, tiež sa bála, aby sa neodstavil. Nedalo by sa Ti, aby manžel išiel so synom do nemocnice alebo niektorá z babičiek? Viem, že si niektoré platili VIP izbu, aby rodina, mohla za ňou chodiť.
My sme to riesili tak, ze s dcerkou bol v nemocnici ocko, prave pre to, ze som kojila 6-mesacneho syna. Nemoze ist do nemocnice manzel? Alebo niekto iny z rodiny, na koho je zvyknuty a dobre reaguje aj v stresovych situaciach?
Mne sa starsia dcerka odstavila prave kvoli tomu, ze som bola hospitalizovana a ona zostala doma. Zvykla si na flasu a uz sme to neuhrali ☹
Ja som bola hospitalizovana s jednou dvojickou asi tyzden. Druha nastastie zobrala flasu a pila z nej, nam sa zial nedali robit kazdodenne navstevy. Mala sa po navrate z nemocnice opat prisala, no postupne sa sama odstavila. Mali vtedy asi 8 mesiacov. ..
@janocka bola som 4dni,ked mala mala necelych 7mesiacov. V stredu som rano nastupila a v sobotu na obed som bola doma.
3x mi ju priniesli na dojcenie. Od dojcenia si neodvykla, na flasu si nezvykla. Mali problem do nej dostat tekutiny. Ona uz mala zavedeny obed a desiatu. Na veceru a nakoniec i na ranajky na tu dobu,co som bola prec,dostavala kase..nic ine im.neostavalo,kedze z flase sa nenaucila pit,ani z pohara a lyzickovanie ju zduvalo...
Ale prezili sme nejak... Aj dojcnenie.🙂) a to som si tam minimalne odsavala,lebo po operacii som 24hodin bila neschopna,potom sa mi zas pokazila odsavakca,tak len to,co som si vytlacila. Ale normalne sme sa rozbehli...
Vy ale budete na dlhsie,takze urcite budes musiet viac odsavat a teda,ked ti ju aj budu nosit,malo by to byt ok..
@janocka A nechcela by si odstavit uz teraz,zda sa ti to skoro?zeby si to vyskusala kym si doma aby bolo dietatko pripravene
ja by som na tvojom mieste do nemocnice poslala manzela so synom a bola doma s babom - teda ak by sa len trochu dalo... moze si zobrat vtedy ocr...
@2712sasenka odstavit nechcem, po navrate z nemocnice sa chcem k dojceniu vratit.
@jasminet @mirkaferko @atrami @ikandy povodny plan bol, ze pojde do nemocnice manzel, lebo syn ma teraz "ocko" obdobie.... Ale v nemocnici, ked sa na to informoval, mu povedali, ze otcovia nemozu byt hospitalizovani s dietatom, ze iba matky. Ide o urologicke oddelenie v DFNsP v BA. Prekvapilo ma to, lebo ked som v novembri 2011 bola so synom na ortopedii, na vedlajsej izbe bol hospitalizovany otec s dietatom. Preto som bola nemilo prekvapena, ze na ortopedii to ide a na urologii nie.
Dakujem velmi pekne za rady, skusime teda vybavit aby tam mohol ist manzel
@janocka ☹ tak to ma mrzi... nam v nemocnici (TT) povedali, ze je to jedno... dokonca nam navrhli, ze pokojne s malou moze ostat aj teta (moja sestra, maju super vztah a nevedeli sme, ci manzelovi daju narychlo dovolenku), ze oni v tom problem nevidia.
Drzim palce, nech vam vsetko dobre dopadne 😉
na antolskej na detskej klinike zas bol moj muz s malou, ja doma s 2 tyzd. synom... 😅 nevidim problem preco otec by nemohol... 😕
V nemocniciach je to povolene rovnako otcovi, ako matke, vzdy je to na personale a jeho nalade, ako natrafis. Su aj ockovia, ktori sa sami staraju o deti, to si akoze mamicku pricaruje aby mohol s dietatom do nemocnice? Treba vysvetlit situaciu, dojcene dieta a hotovo. Ak nie, tak vedenie nemocnice a byt riadne otravna.
tak v tvojom pripade je asi najjednoduchsie aby tam bol s otcom,je rodič ako ty a kludne tam može byť.Už len preto že si kojaca matka,inak neviem poradiť,len na tom trvať!!!
Alebo kompromis, cez den ci nemoze byt otec a v noci mama...aby ste sa prestriedali ak sa da...niekde nechcu miesat matky a otcov kvoli tomu, ze maju len jedno socialne zariadenie a sprchy pre rodicov...
moze byt aj otec, my sme mali ist na to iste oddelenie, ale na izbu pre otcov je dlhsia cakacia doba. je to tam zvlast, pre matky bol termin o 3 mesiace a pre otcov o 9. my sme operaciu zrusili (nebola urgentna) tiez kvoli dojcenemu dietatu a posunuli zatial na neurcito...
@janocka to je uplna hlupost ze nemoze byt otec .. ja som bola s malym na ORL oddeleni min. tyzden .. maly bol na urgent operacii a na izbe s nami bol ocko s dievcatkom .. normalne tam boli a boli tam viaceri otcovia v tom case normalne ubytovani ... nedaj sa odbit .. je to blbost co vam povedali ..
a kamaratka co ma malého tiez len muz chodi s malym na hospitku na kramare...
Presne by som na tom trvala.. To co je za diskriminacia?
Drzim palce!
@babulina
@janocka
@atrami
@maznacik007
@zuzka38
@adelakk
dievcata, lezala som na tom oddeleni minuly rok... VIP izbu dostat je skor scifi ako realita, takze ostava bezne oddelenie... kde je su DVE izby -- volaju sa ze IZBA MATIEK.. to su izby, kde su styri postele tesne vedla seba, je tam asi 50cm prechod...
osobne, uprimne, fakt si neviem predstavit, ak by jedno z deti, co tam boli ked som tam bola ja, malo tam otca, ako by sa to riesilo... dost by to komplikovalo situaciu... aj ked zase, ak by tam bol otecko a sestricka by sa ma pytala, na moj nazor tak by som jej povedala --jasne, sak vydrzime... ide o deti, nie o nas, ze ano 🙂
janocka, neivem co idu malemu robit... su operacie a operacie... ALE - ja som jednu noc (tu hned po operacii) stravila u maleho na izbe, tam postele nie su iba fotelka a stolicky tam boli... a spala som proste v kresle pri malom... akoze riesenie z nudze cnost, ale tak nedalo sa inak....
standardne by mali deti spat u seba, matky u seba, ale potichu dovolia aby deti spali na izbe matiek.... akurat po tej operacii sa to hned samozrejme ze neda...
ja som tam bola 3 noci... tie 3 noci SU realne, ze zdravy clovek vydrzi spat na kresle pri postielke svojho dietata, ta prostredna noc je dokonca nutnost takto spat.
mozno by bolo riesenim odist z oddelenia o desiatej vecer a prist o piatej rano.... ste z blavy 🙂 nas ked prijimali tak tych, co boli z blavy, pustali na tu prvu noc dokonca domov -- akurat iniciovali co dietatu este kedy mozes dat jest a pit... ale pustili domov....
proste nedajte sa odbit a nechaj nech tam ide manzel... toto tu, co som ti napisala, mas pre info, aby manzel vedel argumentovat sestrickam ked budu riesit, ze to NEJDE aby siel s malym on... ono ak by sa chcelo, tak by to slo 🙂 ved nejde o nic... len o trosku ohladuplnosti zo strany matiek... a myslim, ze ak sa ich narovinu spytaju, ze co a ako, tak jedine strasne puritanska zenska bude mat s tym problem, ze by tvoj manzel spal na posteli vedla nej 😀
teraz to ale funguje tak ze mas tie skladacie postele ... mna sa napr. vôbec nepytali dali nas na izbu kde bol otecko s dcérkou ja so synom .. na noc sem rozlozili tie postele a bolo ako co mam riesit ...
inak ak je problem treba riesit s primárom ... resp. povedat sestricke ze to s nim budete riesit .. mne napr. ked mi dali termin /v utorok a vo stvrtok sme nastupili / povedali ze maly mal 6 rokov v lete nema narok aby s nim tam bol rodic aj v noci ... tak ja ze ok ... stacila chvila tam /moj ma ADHD riadne diagnostikovane neurológom .../ a prosili ma aby som tam ostala ... dalsia mamina ta mala osemrocneho tiez ze nie na noc maly jej po operacii stale vracal ... nechali ju ..
treba sa ozvat pytat sa ... ziadat o stanovisko primara ....
To je nejaká blbosť, aby otec nemohol byť hospitalizovaný s dieťaťom. Však aj on je zákonný zástupca. Treba napísať do zdravotnej poisťovne, ako to v skutočnosti je, lebo to by vám isto veľa uľahčilo, ak by mohol byť manžel hospitalizovaný. Podľa mňa majú zlé skúsenosti s otcami, asi sú asertívnejší, alebo sa viac pýtajú, no neviem.
@janocka
No, môžem ti povedať že u nás to syn znášal veľmi zle. Mlieko z fľaše, striekačky, lyžičky, pohárika nechcel. Ani umelé, ani moje odstriekané. Nosili mi ho na dojčenie. Potom manžel zistil, že syn je ochotný zjesť príkrmy aj viackrát za deň, takže syn nemusel byť hospitalizovaný pre dehydratáciu (áno až také zlé to bolo). Noci boli totálne psycho, kedy malý spal na manželovi a keď sa zobudil, tak vrieskal až od únavy zaspal. Manžel mal z toho problémy ešte aspoň rok, čo sa v noci budil na každé zamrnčanie a potom od stresu nemohol zaspať. Zvážila by som, či by nebolo lepšie, aby bol so starším hospitalizovaný otec. Záleží isto od ich vzťahu atď, ale mohla by si dochádzať cez deň ty za nimi a vystriedať prípadne manžela.