Ahojte,prosím o skúsenosť ak niektorá máte. Pred mesiacom som mala upchatý mliekovod s horúčkami. Od vtedy mám aj na opačnom prsníku hrudu. Pri zápale sa mi skoro úplne stratili mlieko (dieťa má 6t) ale už celkom nabehlo. Bola som pri zápale u laktacnej a vravela,že mala hrudu vytaha, ale nevytahala. Veľká ako slivka, nebolela len tlačila. Pár dní dozadu, ale začala byť červená a teplá tak som sa snažila robiť všetko ako pri zápale aby som sa jej zbavila. Prikladať aj bradou k miestu často, dávať obklady, odsavat. Včera som veľkou silou zatlačila a vyšiel hnis, tak som este stláčala ako som vedľa a vysla asi lyžica hnisu ale už aj s krvou. Dnes uz viem dostať len krrv a mlieko, ale hruda hoc trochu menšia je stále tam. Teplotu nemám chvalabohu. Máte niektorá skúsenosti ako dostať hnis von? Niekde som čítala, že to gynda môže odsať injekciou, robili to niekomu? Dakujem
v septembri som mala bolestivu hrcku na prsniku. Isla som na gynekologiu - ultrazvuk (sonografia) zistili, ze vnutri je hnis - tmava zakalena tekutina. Lekarka-sonografka tekutinu vysala cez hadicku a injekciu. Pomohlo to, odstranila vsetok hnis a bolo po probleme. K tomu som dostala preventivne atb.