Ahojte, synček o mesiac bude mať 2 roky, je stále kojený. V prvom rade som extremne rada že som mala možnosť a mohla som ho kojiť taku dlhú dobu, pre mňa to bolo tiež niečo úžasné. No v poslednej dobe čím je starší to dojčenie vyslovené neznášam pretože sa chce kojit stále viac a viac on si zomňa spravil dudel a či sme vonku či sme doma každú chvilu dojde zamnou a pýta didik. Ja sa od neho nepohnem ani na krok a keď ma zbadá tak ma začne naťahovať vyzliekať že chce didik… je jedno kolko jedál za deň má (a má fakt pestrú stravu) nonstop chce byť na cecku a keď mu nedám to je cirkus jak hovado. Začínam sa cítiť už dosť nepríjemne s tým. Na jednu stranu je to super lebo večer lahne na cecok a za 5 minut spí. No v noci sa mi budí na cecok čiže sa často krat nevyspím a cez deň je to katastrofa tiež, absolutne neviem ako sa mám v tejto situácii zachivať či mam počkať kým to prejde alebo ho už odstaviť, na druhú stranu nedokážem si predataviť čo mi bude stvárať keď ho zolne odstavím keď robí taký cirkus len za to že nebol hodinu na cecku😪
nastavit hranice, si to nechala zajst prilis daleko, tak chvilu potrva kym si zvykne, ale zvykne
Sama chapes, ze je to cista zavislost, uz nezdrava... pre vas vztah az toxicka...tebe je to neprijemne, on je cisto zavisly a ma pomaly abstinencne amoky... jedna vec je vecer a rano doma v posteli a druha je volakde vonku stale mamu vyzliekat... my sme po roku kojili uz len doma, v postielke, nikde inde... ked vypytali - ok v pohode, ideme teda spinkat, ked chces prso? A bez vynimky, len tak, len v tej konstelacii..
Skuste to tiez len tak, prso za podmienky, ze ide spat... bavit ho to dlho nebude...
Nasich som po roku mimo domu na par vynimicnych situacii uz nekojila, parkrat vysvetlis a pochopi. Ked vyzlieka, chyt rucku a povedz nie, zopakuje raz dvakrat a beries prsnik prec. Rovnako ked citis ze uz nepije len cmula ako dudel “vidim ze si dopil, mozeme sa tulit, ale prsnik Beriem, toto mi je uz neprijemne.” Musis len nepovolit ani ked sa silou mocou dozaduje.
Uplne ta chapem.. moja rada - zatni sa a odstav ho cim skor. Skor na dve fazy - nedat mu vobec cez den najprv (to asi cez vikend ked niekto z rodiny moze pomoct s nim byt) a potom aj na noc. Rev bude tak ci tak. Priprav sa na 2-3 dni pekla. Potom bude lepsie a o tyzden si uz mozno ani nespomenie. Vela stastia
Podla mna ma taku tu separacku, to maju deti okolo 2 rokov, zazivala som to ja, zaziva kamoska teraz. Ono to prejde, nastavuj nejake hranice, ale zas tak s rozumom, ze to decko nepojde uplne do mega vyvrtky. Ale poznam to, do 3,5 roka som kojila a nas stale ma pomerne vztah k tym mojim prsam. Ale paradoxne oducenie od kojenia trvalo dva dni.
On sa uz davno nekoji,on sa len cumluje,je to zavislost,ukľudňuje sa len tak o mlieku uz to davno nie je.No pomaly to redukuj,lebo je to tebe nekomfortne.
Ja kojím už 3 roky, okolo 2 rokov to bolo najhoršie tiež nevedela pochopiť keď som jej povedala nie. Ale teda vysvetľovala som je že sa kojí iba doma v posteli alebo na gauči, von iba veľmi výnimočne a v aute. Za pár mesiacov úplne vpohode pochopila a teraz sa viac menej kojí na zaspávanie a v noci.
Je to o tvojom zadávaní hraníc. Áno na uspavanie je dojčenie uolne super, ale nie aby si robil z teba dudel
Proste treba sa rozhodnúť koko denných s koľko nočných dojčení si chceš nechať a ako dlho a stat si za svojim nie