skutocne existuju zeny po porode, ktore dojcia, a maju aj rozne chute, na sladke kvoli kojeniu a podobne - a ze sa im pocas dojcenia/po odstaveni podarilo schudnut “len tak”? proste samo? bez vacsej namahy, cvicenia, radikalnej upravy stravy a pod.?
Ano, hlasim sa. Pocas tehotenstva som pribrala do 15kg (uz neviem presne kolko, ale urcite to nebolo viac nez 15). 10kg som nechala v porodnici a zvysne som schudla do 3 mesiacov.
@diewcatqoo presne ako ja… 🙂
ja ta nepotesim, pocas dojcenia si moje telo schova kazdy gram. A to som bola nenormalne hladna po kojeni obcas.
Ano, po prvych dvoch porodoch, jedla som viac ako obycajne a chudla bez akejkolvek namahy. Po dojceni to skoncilo.A teraz po tretom porode nic, nejde to uz tak lahko.
@sasanka605 no ja som styri roky po porode, kojenim som pribrala, po odstaveni neschudla. Musela som sa zatat, nasadit dietu, radikalne upravit stravu (po odstaveni po 2r kojenia to slo nastastie lahko, zmizli aj chute na sladke), zacat normalne naplno cvicit a makat a teraz to po takmer 4r je uz takmer tak, ako pred otehotnenim.
Fakt v dobrom zavidim babam, co to mali “zadarmo”
mozno to malo kopec zien "zadarmo" z tvojho pohladu. a mozno, teda urcite, sa trapili niecim inym, co mozno ty mas zadarmo. mozno partner nepomaha, mozno financie nevychadzaju, mozno strie a koza na bruchu, mozno kriva jazva po nastrihu a siti a dozivotne trapenie napriklad pri sexe, mozno tvar poprsia, mozno vypadane vlasy, o psychickych problemoch ani nehovorim.
mozno by vsetky tieto zeny vymenili svoju postavu zadarmo za cokolvek z tohto.
Cerstva skusenost. Syn ma 4 a pol mesiaca, nedojcila som, ale odsavala- denne som jedla ako drevorubac, tolko sladkeho som pojedla, ako nikdu v zivote. Strasnu chut som nan mala a schudla som. Otehotnela som 83 kilova, rodila som 91 a momentalbe mam 73 kg. Ale uz 2 tyzdne odsavam len vecer, chut na sladke presla, ale zrat a chudnut sa uz vytratilo 😭😭😭😭 za tyzden som mala kilo hore. Takze uz si davam pozor na stravu, aby som nebola tam, kde pred tehotenstvom.
Samozrejme,obe tehotenstva som +10kg pribrala po pôrode A vďaka dojčeniu oba razy som išla -15kg...čiže ak odratam 10kg čo som nabrala išla som -5kg zo svojej pôvodnej váhy vďaka kojenie,podotýka počas kojenia som potrebovala každý deň naplniť svoju potrebu sladkého...žiadne obmedzenia v strave...po ukončení kojenia sa mi oba razy váha vrátila na pôvodnú vahu
Ja som pribrala teda dost cca 20 kil a nastastie mne to slo kojenim dole. Otehotnela som ako 77 kilova , a teraz mam okolo 65 kil (maly bude mat 4) kojila som dlho, neobmedzovala som sa v jedle vobec, chodili sme na velmi dlhe prechadzky. Ale podla mna som skor schudla z toho ze som konecne prestala riesit jedlo. Stravujem sa intuitivne, ziadne kazde 3 hodiny ale jem ked som hladna.
Áno. Telo si vytvorilo zásoby na kojenie a potom ich zhodilo narazovo. Ja som zhodila po 6 mesiacoch niekoľko kilo. Potom som ešte chudla, až do odstavenia. Kamarátka zhodila kilá až po odstavení, po 1.5 roku od pôrodu. Ďalšia kamarátka kojila krátko, ale kilá odišli, keď mal malý rok. Proste ako keby telo plánovalo, že bude rok kojit a zasobilo sa. Ale sú to všetko aj dosť hormonálne záležitosti. To ma každá žena trosku inak
A teda zadarmo to nebolo, mala som strasne vela mlieka, musela som odsavat kazde 2 hodiny, takze stale priputana k odsavacke, bolave bradavky, prisla som o polovicu vlasov,...
Áno,mne sa to stalo. .Non stop hladná, furt som jedla a a aj tak mám menej ako pred tehotenstvom...
jo to ja tiez zavidim. hlavne v noci ked mala je casto nacucnuta este aj teraz ja by som aj chladnicku zozrala a dobre viem ze kazde susto si moje telo odlozi :(
Ano. Ale je to prudko individualne a od coho to zavisi, neviem. Pri 1.dcere, ktora jedla vela casto, som nedokazala schudnut poslednych 5-7 kg. Kojila som ju 18 mesiacov. Neslo to dole ani cvicenim. Pri druhej dcere, naopak, schudla som velmi rychlo, bez namahy, cvicit som cas nemala.... a mala som potom menej kg ako na ZS 😅
Mne ostalo cca 5kg po pôrode. Tie som neschudla, ale ani som nepribrala, hoci som jedla tony sladkostí.
na to som sa nepytala, @ikissedagirl , pretoze ja sa praveze so synom trapim aj tak a k tomu navyse mi ani neodisli tak “zazracne” poporodne kila, aj ked som kojila. partner sice pomaha, ale s financiami sme ltt, nakolko synovi platime drahe terapie, a so psychikou som uz davno na dne, kiezby mi aspon tie tehotenske kila odisli, tak ako ostatnym 😕
Kazdy ma inak nastavene hormony, inak sa hybe, stravuje. Ak uz nekojis a mas vsetko v poriadku, tak na schudnutie pomaha jedine strava/nie hladovanie a pohyb, cvičenie, samozrejme stres/psychika robi tiez vela
Netrap sa teraz kilami, ked sa doma upokoji situácia, mozno aj kila pojdu lahsie dole
Každá to má inak, niektorá počas kojenia chudne, iná priberá. Ja som to prvé, 180cm, pred otehotnením 72kg, pôrod 83kg, do mesiaca po pôrode som bola na pôvodnej váhe. Teraz má malý skoro tri roky, stále kojím a už som na 66-67kg, pritom jem otrasne a necvičím, max tak v lete turistika a plávanie, v zime turistika a skialp 🙈
Ano 🙂