Elektronická verzus ručná odsávačka mlieka

turcanoval
15. dec 2013

Chcela by som vás poprosiť o radu. Mám 3 ročného syna, ktoré ho som kojila rok. Teraz som v 25t a už mám mlieko, takže si myslím, že budem kojiť aj druhé dieťa. Chcela by som vedieť či máte skúsenosti s elektronickou odsávačkou mlieka a aká je najlepšia. Ja som mala len ručnú a bol to boj. Mi to išlo na nervy, boleli ma ruky. Už teraz sa teším na ten cirkus. Kojiť, grgnúť, uspať a odsávať...Myslím si, že by to bolo lepšie s elektronickou. Poraďte prosím

saska.t
15. dec 2013

Elektricka medela je super vobec sa nenamakas 😉

gretkab
15. dec 2013

Keby som pri prvom bola tusila, ze budem rok odsavat (len odsavat, kojenie sme nezvladli), tak by som si bola kupila elektricku - ale uplne bez problemov som rok denno-denneho odsavania zvladla aj s rucnou (mala som Avent).

alex31
15. dec 2013

@turcanoval ... aj ja som mala Avent rucnu a bola som spokojna ... aspon mi narastli svaly 🙂 🙂 🙂 .... ale iba 6 mesiacov viac som uz mlieko nemala ale kolkokrat som si povedala ze som si radsej predsa len mala kupit elektricku ... ale v tom case sme mali mnoho inych vydavkov a stale som si vravela ze co ked kupim a vyuzijem len par tyzdnov ??? ... ale ako pise gretkab .. bol to boj ... a najhorsie bolo odsavat v noci .... taka mala sukromna nocna posilka ... ze aka romantika 🙂

flower72
15. dec 2013

elektrická, jednoznačne. Ja mám Farlin, cca 40 eur a je super.

linda20111
15. dec 2013

@turcanoval ja som mala rucnu, znacku si nepamatam, ale pouzila som len parkrat, lepsie sa mi odstrielako mlieko len prstami. Aj to som nepotrebovala velakrat...

siska53
15. dec 2013

@turcanoval suhlas s @saska.t,aj ja som ju mala.a spokojnost velka.
mala som,aj faarlin elektricku,tam mi jedine vadilo,ze som musela sama si regulovat stisk a uvolnenie,a teda som nemala volne ruky.
s rucnou som,skoro nic neodsala.
rozhodne to u mna vyhrala elektricka medela.

euka210
15. dec 2013

ja mam rucnu, ale najlepsie to slo rucne bez odsavacky. Ale to bolo treba len v zaciatkoch ci krizach. Inak nevidim dovod v odsavani ked je dieta dojcene.

h2
15. dec 2013

@turcanoval Ahoj, ja som si pred pôrodom kúpila ručnú odsávačku Chicco, v pôrodnici som odsávala elektrickou Medelou. A ktorú by som odporučila? Chicco som po pár dňoch v zúfalstve hodila do koša a odsávala som ručne a môžem povedať, že mi to išlo lepšie, než elektrickou. Moja rada: zatiaľ nekupuj, teda, ak nie si milionárka, ktorá nevie, čo s peniazmi. 🙂 Neskôr uvidíš, možno nebudeš potrebovať a na tých pár prípadov, keď by si to potrebovala, odstriekaš aj ručne.

turcanoval
autor
16. dec 2013

@h2 no ja som mala ten problém, že v pôrodnici si nevšimli, že malý ma zrastený jazyk. Takže celé oddelenie mi naťahovalo bradavky a malého tlačili na môj prsník a že neje. Ked sme prišli z pôrodnice k detskej MUDr. tak si to všimla a boli sme na chirurgii kde mu to rozstrihli. Potom sa to hojilo. Mne mlieko išlo aj ked len máličko. Ručne som odsávala a bol to boj. Všetci ma tlačili do kojenia, lebo muž je alergik a vraj najmä vtedy je kojenie lepšie. Moja mama bola vrchná sestra na detskom oddelení a všetky doktorky mi vraveli nech sa na to nevykašlem a nech sa snažím. Po mesiaci nekojenia (nutrilonovanie) sme prešli na kojenie. Mala som blbé bradavky, tak som kojila cez klobúčiky. No nejako sme to zvládli a kojila som rok. Od 8 mesiaca syna som išla do práce a tam si odsávala a nosila mu domov. Tak sa bojím, že čo je lepšie. Kamoška tá odsávala a dávala do mrazáka a ked nemala mlieko tak malému vyberala z mrazáka. To je pravda, že neviem ako a koľko budem mať mlieka a penazí nemám na rozhadzovanie. Tak ešte počkám a uvidím. ďakujem za rady

viktoria007
17. dec 2013

urcite el.odsavacku...za par minut odsate mlieko...ja som pozerala na nete a bolo mi vela dat 100 e za odsavacku len kvoli znacke...nakoniec som zohnala cez net za 50 e medelu...je dobra a odskusala som si ju uz v nemocnici ked som musela uz tam odsavat...

liliput13
11. jún 2014

@flower72 prosím Vás, mohli by ste mi poradiť? Dnes som si túto odsávačku kúpila, ale keď ju priložím na prsník a začne odsávať, abnormálne ma z toho bolia bradavky, na nevydržanie...teraz neviem či som ju zle poskladala alebo ju zle používam, alebo som taká cintľavka a neznesiem bolesť ale odsávala som s ňou pred pol hoďkou a ešte teraz mám prsia v jednom ohni... ten idiotský návod je len v taliančine a pri slovenskom nie sú obrázky a teda je mi ťažko určiť čo je prsný kryt, čo chránič na bradavku, čo skrutka prsného krytu...och...vopred vďaka za rady... ☹

flower72
11. jún 2014

@liliput13 na tom strojceku mate take koliesko, ktore sa stlaca na uvolnenie tlaku. Dobre ste ju poskladali, ja som tiez toto riesila 🙂 tym kolieskom sa da tocit, aby ste si nastavili intenzitu tahu. Takze zapnete, prilozite na prsnik, pockate par sekund a ked to prilis zacne tahat bradavku, stisnete to koliesko a ono tlak povoli. Potom znova pustite to koliesko a odsavacka znova bude sat mliecko z prsnika. Ak by ste nieco potrebovali, alebo inak vysvetlit, len napiste 🙂 vela stastia

flower72
11. jún 2014

Vpredu na strojceku mate zapinanie a vzadu mate to koliesko

liliput13
11. jún 2014

@flower72 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Skúšala som s tým krútiť,ale dajak som necítila rozdiel, asi to chce čas, zvyk a tréning 🙂 ale teda aj Vás to najprv bolelo, však?

flower72
11. jún 2014

@liliput13 jasne, ved prsia si musia na tuto pomocku zvyknut. Odsavala som do synovho deviateho mesiaca a uz sa mlieko umudrilo 🙂

liliput13
12. jún 2014

Ďakujem veľmi pekne za odpovede, tak ideme skúšať ďalej 🙂