Dvojtýždňový novorodenec pri dojčení plače

15. feb 2023

Ahojte, mám doma dvoj týždňové babatko.od včera vkuse pri kojení plače ale až tak že prestáva dýchať. Potom sa už ani nenaje a plače aj hodinu hladné. Doteraz tak nerobilo. Poradte čo mám robiť? Nechce ani prsnik ani fľašu. Som zúfalá z toho placu :(

lenuska9999
15. feb 2023

Nemá nejaké problemi s bruškom ? Možno ho bolí. Skus pomasurovat bruško a pocvucit s nožičkami (to tiež pomáha na bruško, keďže sa pri tom cvičení tak stlaca a masíruje). Ak by nepomohlo vyskúšala by som ešte rektalnu rurku. Ja si myslím, že to bude boľavé brusko

beata_k
15. feb 2023

Tiez myslim, ze brusko. Pomasiruj a pomojkaj ho. Mamine objatie robi vela 🙂

alison11
15. feb 2023

Dajte ho bruško na bruško a pomasírujte hladkajte chrbátik,v lekárni dostať pupík na masírovanie bruška pomáha prípadne Espumisan kvapky,či Infacol aj návšteva pediatra,feniklový čajík dostať kúpiť v lekárni sypaný granulovaný tiež.Infacol mám odskúšaný na mojich synoch kvapka pipetou na jazyk pred mliečkom.

basulaak
15. feb 2023

Moj syn v 2. tyzdnoch to iste. Mal bojkot dojcenia. V 3. tyzdni mu podstrihli uzdicky v ustach, potom sa to zhorsilo na tyzden kym sa naucil novej technike sania no a potom od 4.-5. tyzdna jedna balada. Odvtedy pil krasne. A dnes som v priebehu odstavovania skoro 22 mesacneho zavislaka. Ja som mala vraj to iste ako babo, neslo mi dobre tahat z flase s prirastenymi uzdami, tak som sa len nahltala vzduchu a brusko po odgrgnuti prazdne. Tak som vraj plakala od hladu. Skusila by som nechat skontrolovat uzdicky. Moj syn napriklad nemal ani koliky ani reflux.

zuzubartosova
16. feb 2023

U všetkých mojich troch detí som to mala, mne veľmi striekalo mlieko a im to vadilo až tak, že odmietali prsník. Oni boli hladní, len im vadil ten silný prúd , takže ich to frustrovalo a bol z toho strašný krik. Je dosť možné,že to máš aj Ty, ak Ti bežne strieka mlieko. Riešila som to tak, že som im dala prsník až tesne pred tým, než som ich uspala ( prípadne keď už spali, záleží ako sa chytili), keď už veľmi nevnímali a vtedy im striekajúce mlieko v ústach nevadilo. Moji dokázali nejesť aj 10 hodín a ani po takom dlhom čase nechceli, len som ich musela "nasilu" uspať a nakojiť, lebo som mala o nich strach. Toto boli naše začiatky, kým som nevynašla zlepšovák. S uspávacím " zlepšovákom" sme vedeli fungovať celkom v pohode. Trvalo to možno aj 3-4 mesiace, kým sa mi ustálila tvorba mlieka a potom už sali bez problémov. Nemyslím si, že tvoje bábätko bolí bruško, plakalo by až po kojení, nie počas. Veľmi držím palce, vie to dosť frustrovať.

petrisorkaa
16. feb 2023

Nemoze mat skratenu podjazykovu uzdicku?

galikova_mata
6. máj 2023

@zuzubartosova ahoj, ozyvam sa neskor, ale aky bol ten zlepsovak? Lebo my mame ten isty problem.

zuzubartosova
7. máj 2023

@galikova_mata ahoj 🙂 no zlepšovák je ten, ako som spomínala, že som ich kojila až potom, keď takmer zaspali ( určite už museli byť "mimo", aby to fungovalo) a ak by si už nevládala uspať malé na rukách, sadnúť si s ním na fit loptu a hojdať sa strašne pomáha a je veľmi pohodlné. Iba takto som im vedela zabezpečiť pravidelný prísun mlieka. Ak by si potrebovala, kľudne sa ozvi , pošlem Ti na mňa číslo ak to pomôže.