Dobrý deň prajem,
Mame doma 2 týždňového chlapčeka, je plne kojení, priberá pekne aj rastie problém je že väčšinu dňa prespinka a v noci sa budí každú pól hodinku-40minut.dám mu napapat zaspí pi 3-4 minutkach, zas zaspí a opäť sa po 15 min preberie. To sa opakuje tak 5-6x kým zaspí úplne aspoň na tých celých 30-40min
Nechcem mu zatiaľ robiť režim alebo niečo len sa bojím aby to nemal nejako pretočene deň a noc.
Má prehodený režim, neboj ono sa to upraví...ako radila kočka vyššie, ak cez deň spí, pospi si tiež....
Novorodnci maju prepnuty rezim a ak sa mu to neprepne same, skus mu trochu pomoct. Cez den ho maj v obyvacke alebo kuchyni pri svetle a hluku domacnosti. V noci nech je v tmavej, tichej spalni alebo detkej izbe.
Ak bude v tej kuchyni spat, tak ho nechaj ale to svetlo a hluk by ho mali postupne naucit ze toto je den a prepnut jeho rezim.
Aj moja staršia to tak mala, že cez deň spala a v noci bola hore, trvalo to tak niekoľko mesiacov, ale keď cez deň spala, spala som aj ja 🤷♀️
Teraz mam mladšieho a ten úplne v pohode od začiatku spal aj cez deň veľa ale spal aj v noci, budil sa raz dvakrát na kŕmenie! Obaja boli na UM a každý bol iný! Malá bola od mala zlý spáč, v 2 rokoch prestala spávať aj cez den, uvidíme ako malý 😂
Niektoré babetka to tak majú pretocene deň a noc ved to sa upraví ono keď cez deň spi tak spi tiež aby si v noci vládla...