Dvojmesačný novorodenec pije menej mliečka

tejkaa
27. jún 2022

Dobrý deň, som prvorodička, rada by som sa poradila, či máte niektorá skúsenosť s tým, že Vám predčasniatko krásne pilo mliečko (my sme stále nastavení na PreBeba Discharge) a začalo stagnovať? Riadim sa dávkovaním na krabici, máme skoro 4kg, tieto posledné dva týždne začal piť krásne aj po 90-100 ml, ale posledné tri dni sa mi zasekne na 50ml a viac nechce. Mal by vypiť aspoň tých 600-700 ml. Snažím sa do neho dostať aspoň tých 70, ale viac nepustí. Papáme cca každé tri hodinky. Môže to byť spôsobené týmito horúčavami? Je vhodné mu dávať pomedzi pár lyžičiek dojčeneckej vody?

diamond007
27. jún 2022

@tejkaa riad sa podľa dieťaťa a nie obalu od mlieka či fór.... Jasne ti dá najavo keď bude hladný aj keď je napapany.

nikpa
27. jún 2022

@tejkaa pokiaľ prosperuje, nemá žiadny problém s bruškom, s kakanim, so spánkom tak netreba do neho nalievať podľa tabuliek na krabici UM. To sú len informatívne údaje, každé dieťa je iné, duplom keď je predčasne narodené. A pár lyžičiek vody medzi kŕmením mu v tomto teple určite môžeš dať.

hailey1
27. jún 2022

@tejkaa moj sice nebol predcasne narodeny, ale strajkoval kvoli otvoru na flaske. Kupila som tie, ktore imitovali prsniky. A kedze bol po zltacke, tak bol este dost utahany na to, aby z toho vladal tahat. Kupila som vacsi cumel a papal uzasne. Ale moze ist len o potrebu dietata.
K tej vode. Normalne mu daj do flasticky a nech si potaha. My sme takto isli od narodenia - naozaj od prvych dni. A odvtedy sa tak naucil na cistu vodu, ze nic ine ani nechce.

marcellka32
27. jún 2022

V tomto teple popri umelom mlieku určite podávať aj čistú vodu a čo sa týka množstva, riad sa babom, aj je spokojné, tak mu to stačí

miskamicha
27. jún 2022

@tejkaa neriad sa ako pisali vyssie co je na obale...babo vie kolko ma spapat a kolko mu chuti..mozno to potrva len par dni..a zas bude papat ako zvycajne. Babatka maju velmi vela "cudnych" období😁
Neviem ako predcasne je narodena ale moja v 2 mesiacoch asi nemala 4kg a to sa narodila 38+1 s vahou 2300g.

tejkaa
autor
27. jún 2022

@miskamicha malý sa narodil 1. Mája 34+2 (vážil 1960g)

ariannazara
27. jún 2022

@tejkaa nikdy som neriešila nejaké tabuľky na mlieku, dala som mu toľko koľko chcel a neriešila som 🙂 keď je spokojný tak kde je problém? Seriózne môj 3 ročný je fakt dobrý jedák posledný čas nechce nič jesť, veľmi málo je to tým ze je strašne horúco podľa mňa. Skus mu dávať vodicku po troške 🙂

miskamicha
27. jún 2022

@tejkaa tak to ma paradnu vahu. Neries teraz kolko papa pokial je spokojny a prospieva. Uvidis ze za par dni sa to zrejme vrati do starych kolají.

mareri
21. júl 2022

osobne by som sa tym netrapila. Každe dieta pije ine množstvo mliečka a kde nie je hladne, tak by som to tak nechala