Dvojmesačné bábo pri dojčení vymýšľa

niikiis
1. dec 2021

Ahojte, mam 2 mesačného chlapčeka s ktorým sme to mali zo začiatku trocha skomlikovane keďže som prišla do pôrodnice a zistili, že š om pozitívna.. Malého mi nedali celých 5 dní čo sme tam boli až pri odchode domov.. 😢 Myslela som že ho už ani kojiť nebudem, že ša nebude vedieť prisať.. ale ako sme prišli domov som ho hneď priložila a podarilo sa to.. Síce som musela zo začiatku aj dokrmovat lebo mliečka bolo malo.. No nakoniec sa mi to asi po 3 týždňoch podarilo rozbehnúť.. Potom asi 2 týždne papkal pekne bez problému každé cca 2 hodinky v noci po 5-6 hodinách.. A potom to všetko začalo.. Začal sa na prsníku po 2-3 minútach zlostit, vymýšľať, krútiť sa, plakať.. Nechala som tomu cas, ze však možno to prejde volala som aj laktačnu poradkyňu pozrela pristatie, že je pekne.. Ale pozrela aj uzdičky a vraj by trebalo prestrihnúť uzdičku pod jazyčkom.. No mne sa nezdá, že by mal nejaký krátky jazýček.. A on keď spinka v noci tak papa pekne.. Aj cez deň keď je v polospanku tak sa napapa.. Ale inak stále vymýšľa.. Čím to môže byť..? Je možné, že keby mal krátky ten jazýček, že v noci by vedel pekne papať a cez deň by mu to tak prekážalo..? Alebo čím to je..Nechcem sa vzdať kojenia.. Ale takto už prichádzam o nervy..

dadulamamula
1. dec 2021

@niikiis žiadnym jazykom to nie je, môžeš mať slabý tok mlieka, preto sa čerti toto iste som mala pri kojení... Skús si odsat mliečko a zistíš koľko odsajes.

dada0902
1. dec 2021

Ono to je pod jazykom nič to není zle raz dva to spravia dieťatko to potom neboli len tu sekundu co mu to precvaknu ak to laktacna poradila bolo by to dobre lebo v tedy zle cuckaju deti a vraj potom majú aj problém rozprávať nám tiež prestrihli ale hneď v nemocnici kým nás pustili kľudne sa aj opýtaj pediatricky nech si od nich poradiť a nie podľa toho čo si sama o tom myslíš pokiaľ si není doktor

petamich
1. dec 2021

svoj nazor na tento typ laktacnych si asi necham pre seba - nevie kam z konopy tak radi strihat uzdicky, to je podla nich vseliek - nas vopred pediatricka varovala, ze mu ich rozhodne netreba strihat ak by nam to radili a nemame najmensi problem s kojenim (niekedy to moze pomoct ale nemyslim si, ze to je vas pripad)

nas maly to tiez robil a malo to dva dovody - prvy vadil mu tok mlieka, druhy potreboval si prdnut alebo grgnut a to sa neda naraz ;) na prve som nasadila senovku a benedikt, vytvorilo sa mi viac mliecka a dobre bolo a este som prestriedala prsnik, hoc dovtedy jedol iba z jedneho (a teraz stale je) a na druhe som prerusila kojenie dala odgrgnut a pokracovala som v kojeni

petamich
1. dec 2021

a este doplnim, ze si prejdete viacerymi krizami a vsetko sa da zvladnut - nas bude mat 5 mesiacov a uz kadeco skusal 😂 ale zatial sme to zvladli a kazdu krizicku prezili aj ked je to obcas o nervy

comika
1. dec 2021

@niikiis podla mna jemu sa zvysil apetit a mliecko pomaly tecie. Je to faza a prejde to.

kataka10
1. dec 2021

@niikiis mne to tiez pripada, ze sa jeduje na tok mlieka. Ked spi alebo je v polospanku neriesi to. Moj syn mal niekolko regresii, ale nejak sme to az do odstavenia ustali. Pomohla senovka a benedikt, zmacknut si prso, aby sa zintenzivnil tok, kojit casto hlacne v noci a priposlednej regresii som musela zvolit aj inu polohu kojenia, aby mliecko lepsie tieklo.

kylie1983
1. dec 2021

Cumlik ma? Nedokrmujes z flasky?

selu11
1. dec 2021

Ahoj, my sme mali opačný problém. Malá sa veľmi hnevala pri kojení, tiež nie vždy ale len niekdy. Tak som si nakúpila senovku, benedikta, moringu a problém stále trval. Zavolala som si druhú laktačnú a tá povedala, že mlieka je až moc a to dieťa chce niekdy ten prsník len na ukľudnenie poprípade na to, aby sa uspalo. A vtedy keď chcela spať a mliečko jej stále tieklo sa hnevala. Mám to aj teraz pri druhej, doslova vidím ako je prisatá všetko je OK a keď má prehltnúť mliečko hneď sa začne hnevať. Teda nám pomohlo vysadiť všetky vitamíny a zmeniť polohu pri kojení.

bazalka1
1. dec 2021

Ja kojim rok a pol a tiez sme mali take fazy....ono ich bude viacej. Tiez sa moja odtahovala zhruba v tom 2m...potom aj okolo 4m....to az revala a hnevala sa na cecku...myslela som ze uz mlieko nemam ale mala som. Myslim ze je to o dozrievani mozgu...neboj nic prejde to 🙂

bazalka1
1. dec 2021

A tiez som si neskor vsimla ze dakedy proste nechcela papat ale chcela len dudat,,,vtedy sa hnevala a odtahovala bo jej mlieko stale islo. Vtedy mi pomohlo ju kojit castejsie len z jedneho prsa zeby tam nemala vela mlieka a po zhruba 3 hodinach som dala opacny zeby sa najedla...a tak dokola....casom to prejde 🙂

asocial
1. dec 2021

nespoliehala by som sa na odsavanie. Ja som kojila oboch takmer 3 roky a ked som si odsavala, resp. skusala odsavat, tak mi neslo takmer nic, len kvapky. Takze vyhodenych 100 eur za elektricku odsavacku. Taketo fazy budu. A budu aj horsie. Uprimne to poviem, bola som niekedy ako dudel, x-krat za hodinu, pripadne celu noc..Preto decka spali obaja s nami, len som sa otocila a bolo ticho. A bolo aj zlostenie, aj vsetko. Je to narocne na psychiku a zrejme si tym prejde vela kojacich zien..

scorpionflower1
1. dec 2021

@niikiis mne to uz pride tak, ze tie laktacne, ked nevedia, kde je problem, tak hned posielaju na pristrihnutie uzdicky. Pristrihnutie ma indikovat lekar a nie laktacna, ktora predpokladam anilen nema zdravotnicke vzdelanie. Nedavaj mu to robit, kym sa nedohodnes s pediatrickou. Tvoj problem moze ma 100 pricin. Mne to dcera tiez robila v tomto veku a vobec nic s uzdickou nemala, proste ju to preslo a kojila som dva roky. Mozno mu to slabo tecie tak sa jeduje, skus ho prikladat na jeden aj na druhy prsnik, mozno mu to z druheho pojde lepsie alebo dokrmovat trochu cievkou.

scorpionflower1
1. dec 2021

@petamich presne toto si aj ja myslim o laktacnych. Mne napr. aj pediatricka kontrolovala prisatie (nerobi to kazdy, ja viem) ale tie laktacne by vsetko pristrihovali laromfarom. Kamoska to tiez dala na radu laktacnej, iba sa jej decko vyvrieskalo pri tom a nic to nepomohlo.

niikiis
autor
1. dec 2021

@dadulamamula no ja si to tiež myslím lebo jazýček sa mi zdá dosť dlhý.. No niesom odborník.. Ale aj naša pediatrička povedala, že ho má ok.. Preto som to neriešila aj keď by som najradšej vyskúšala už asi všetko aby zasa papal normálne.. A ráno som odstriekala len stláčaním prsníka 120ml a aj to by ešte šlo..
@petamich ja si tiež myslím a čo počúvam, tak skoro každá jedna laktačna povie že je zla uzdicka a treba strihať.. A neciem ci to bude slabým tokol mliečka pretože mliečko s prsníka tečie a aj ráno po dlhšej pauze mi to robi a pri každom druhom prehltnuti sa dusi a odtahuje hlávku preč.. A skúšam dávaj aj odgrgnut stále no potom už prsník nechce vôbec.. Áno viem, ze to bude ešte viac krát, ale je to náročné obdobie dosť.. Len dúfam, ze to cim skôr prejde..
@comika
@kataka10 neciem ci to bude slabým tokom mliečka, keďže mi to robí aj ráno po zobudeni po dlhšej pauze a skoro každé druhé prehltnutie odtahuje hlávku a ako keby mu zbehlo a prehltol aj veľa vzduchu.. A tiež beriem aj senovku, Benedikt, moringu, ricinus, čaje na podporu laktacie.. A tiež aj skúšam striedať prsníky..
@kylie1983 nie už viac ako Mesiac nedokrmujem.. A cumlík má ale to len keď ideme niekde v aute alebo k lekárovi inak ho sám vypluva..

@scorpionflower1
@asocial
@bazalka1
@selu11

petamich
1. dec 2021

@niikiis tak potom naopak - moze mu teda naopak privela tiect 🙂 uplne ta chapem, tiez som z toho bola na nervy, ked nic nepomaha tak sa snazim kojit viac, ked je prispaty 🤷‍♀️ a osalit ho, uz sme mali aj take, ze len z jedneho prsnika chcel, druhy ani za svet...snad ho to cim skor prejde

scorpionflower1
1. dec 2021

@niikiis este mi napadlo...moze sa stat, ze ked mas vela mlieka, mas tvrdu bradavku a on sa nevie prisat a tecie mu to privelmi ako ti pise petamich, ja som to robila tak, ze som odstriekala trochu mlieka pred kojenim, aby to nebolo take naliate. Ale musim povedat, ze my sme tak dopadli, ze som ju kojila 1.5 roka len z jedneho prsnika, lebo ta potvora nechcela tahat z druheho, lebo tam jej to islo pomalsie.

scorpionflower1
1. dec 2021

Inak, clovek si povie, ze co na tom moze byt, vsak je to len kojenie, ale my sme sa s tym tiez pekne vytrapili aj vsetky, co poznam. Ja som mala uplne specialny problem s tym, ze sa mi mlieko uplne zle spustalo. A casom som prisla na to, ze to sposobuje stres. Ked som bola nervozna, tak sa mi to nechcelo vobec pustit a mala len cucala a cucala a potom revala, lebo jej to neslo.

jaskolka
1. dec 2021

Ma to x dôvodov
1.slaby tok mlieka
2.silny tok mlieka
3.plno mlieka a tuhý prsník
4.potebuje odgrgnut
5.nevyhivuje mu poloha
6.potrebuje kakat, boli ho bruško
7.proste "ma také obdobie"

comika
1. dec 2021

@niikiis tak poviem inak. Nevyhovuje mu tok mlieka. Ale to sa nastavi, prisposobi sa aj dieta toku, aj tok dietatu

niikiis
autor
2. dec 2021

@petamich každý deň dúfam, že to už bude dobre.. Tiež sa snažím kojiť až keď už drieme.. Ale vtedy sa nenapapa toľko koľko by chcel a hneď sa zobudí.. Keď on nechce ani z jedného.. Aj po 3 hodinách keď mu dám cucne 2-3 krát a viac už do neho nedostanem.. Lebo nechce a pritom si rúčky cmula.. A čo i len sa k nemu s prsníkom priblížim spustí plač.. A toto už trvá od 17teho.. 😔
@scorpionflower1 skúsala som aj odstriekat pred tým ale ani to nepomohlo stále to je tak zle.. Co by som dala za to aby sa to napravili a mohla ho aj ja kojiť aspoň 1.5 roka.. A vobec by mi ani nevadilo keby bol každú pol hodinku na prse len on vôbec nechce..
@scorpionflower1 ja už som v strese z toho že nepapa a toľko vymýšľa..
@comika

scorpionflower1
2. dec 2021

@niikiis a pribera ti? skusala si cievku? Ja som mala tento suplementor od Medely. https://www.pilulka.sk/medela-suplementor-dopln...
Neviem, ci vies ako to funguje, ale to naplnis odsatym mliekom (alebo ked nemas, tak Nutrilonom) prilepis na bradavku a on ked sa koji, tak mu to tecie aj z bradavky aj z tej cievky. Tym, ze ho mas na prsniku stimuluje to aj tvorbu mlieka. Su tam tri druhy cievky podľa ich šírky (najsirsia - najviac tecie, najtensia - tecie pomaly).

wawna
20. dec 2021

podla mna maš malo mlieka a preto tzv.trucuje. Dokrmuješ ho, alebo ešte nie?

niikiis
autor
25. dec 2021

@wawna neviem.. Nie nedokrmujem, ešte stále bojujeme.. Väčšinou ho kojím keď ma isť spinkať alebo ho najprv uspim.. Vtedy papka pekne.. No jedna laktačna mi poradila vysadiť tie bilinky a vtedy začal konečne trocha lepšie papať.. Lenže zasa má málo.. Tak som ich znova nasadila..

dmk_1
25. dec 2021

@niikiis presne toto iste. V porodnici len na klobucikoch,lebo sa nevedela prisat. Laktacna bola viackrat,s jej pomocou aspon to prisanie. To, ze uzdicku, to som ani nepocuvala, to povie kazda pomaly na dverach.
Mlieka som mala tiez plno, nasa je strasnebslaby jedak, malo pribera a ju proste jeduje, ze chce len dudlat a tecie jej mlieko. Teraz sme v etape,ze ja prsnik este len vytiahnem a ona uz spusti rev. V noci dojcim, to sa este da, spi, nevnima. Cez den odsavam a dokrmujem. Mlieka mi neskutocne ubudlo, dlho to uz nepotrva, ale nebudem ani prva ani posledna na UM a ten neskutocny rev mojho dietata mi za to "vydrzte este" fakt nestoji. Radsej nech sa usmieva po flaske ako place na prsniku.