Dvojmesačná dcéra zaspí výlučne iba na prsníku

fantagiro1
24. sep 2017

Ahojte. Mam 2 mesacnu dceru. Je to nase druhe dieta. Prvu som nekojila nemala som mlieko. Druhu plne kojim. No uz zo tyzden neviem akym docinenim mi zaspi vylucne len na prsniku. S tym ze ked ju pomaly odpojim do chvile sa zobudi. Spanky vo dne mame priserne. Ako tak noci su ok kedze ztejme dospava a vyriesili sme rezim od mala a to kupelom pred spanim atd...
Bolo mi doporucene laktacnou poradkynou kojit na poziadanie dietata. No neviem ci prave v tomto nenastal problem a mala ma ma uz len za cumel. Je to obmedzujuce kedze stravim cele dni len kojenim a zacinam byt velmi frustrovana. Skusala som cumlik no odmieta ho. Prosim je to len prechodne obdobie alebo treba nejak zasiahnut? Prosim poradte co s tym? Dakujem.

alieeenka13
24. sep 2017

Je mala, potrebuje matku mozno uz o mesiac bude ina laktacna poradila spravne kojit na poziadanie moze byt, ze v takomto období rychlejsie rastie, chce byt s mamou. Ked uvidis u mudr na poradni velky vahovy prorastok, budes skakat a nech len dalej cuckosi a samozrejme len spravnym satim sa tvori potrebne mnozstvo mlieka je to len obdobie vela trpezlivosti

aventka
24. sep 2017

Ak s tym nic neurobis, Uplne lahko sa moze stat, ze to budes riesit aj vo veku 2 rokov🙄

eribel
24. sep 2017

Ahoj, nechcem ta viac zdeptat, tak to ber iba ako moju skusenost a tebe mozno ine maminy nieco mudre poradia... Pred rokom som na tom bola rovnako ako ty. Tiez druhe dieta, plne kojene, pricom prva bola na UM od 1.mesiaca, ukazkove babo, spiaca babika. Po navrate z porodnice pred rokom som nechapala, preco babatko nespi poriadne, iba zaspaval na prsniku, po prelozeni do postielky po 2 min (v tom lepsom pripade) rev, 5 min uspavanie, prelozenie, rev a kolotoc... Iba vonku v kociku vedel zaspat tak hlboko, ze ho nic nezobudilo ani 3-4h. Ale neraz som si ho musela aj vonku v mraze prilozit (prereval celu cestu z bytu von, pricom tesne pred odchodom som kojila), bez prsnika zaspal vynimocne. Potom sa z neho stalo polhodinove babo, t.j. zaspal na 30min, nic viac. Plakaval z unavy, ale nie a nie zaspat. Po polroku som odhalila tajomstvo. Ak budem pri nom lezat (stacilo prist po tej prvej polhodinke), teda dudlovat, bude spat aj 2-3h. Inak nie, bude iba mrnkat a nosit sa, co bolo podstatne narocnejsie, tak som sa naucila oddychovat na ukor poriadku v byte a chystania dobrot pre rodinku...Nebolo to zo zaciatku lahke, ale zvykla som si 🙂 V stredu bude mat rok. Je to neporovnatelne lepsie, lahsie, veselsie. Ako sa zacal plazit, lozit, potom chodit, stale sa to zlepsovalo. Stale by vsak bol polhodinovy, ale kedze ma uz iba 1 spanok a strasia je v skolke, lezim pri nom, dobre sa vyspi a je s nim veselo. Ale stale plati, nesmie sa nudit. Ked sa mu doma vsetko zunuje, place, chce sa nosit, rychlo zmena prostredia a je vymeneny.... Kedze som z tvojich pismenok mala pocit, ze mas doma to, co ja pred rokom, trochu som sa rozpisala, mozno ti moje riadky v niecom pomozu..... Na zaver. Ozaj plati, ze treba iba vydrzat. Po prvych narodeninach si trochu vydychneme, po druhych este viac....A v porovnani so starsou-kludnych spiacim babom, je ovela vnimavejsi, rozumovo podla mna popredu...A posledna vec: prsnik bola ceeeely rok moja jedina zbran proti nemu, neviem, ako zvladnut taketo dieta bez kojenia....Velmi drzim palce!!!

fantagiro1
autor
24. sep 2017

@eribel dakujem!

misisska
24. sep 2017

@eribel totéž my a na 100% s tebou souhlasím a mám stejnou zkušenost.

farebnymotylik
25. sep 2017

A ja že nakuknem 🙂 možno sa dozviem, ako na môjho drobca 🙂 máme 5 mesiačikov a presne túto situáciu 🙂 tak aspoň nie som sama 🙂

fantagiro1
autor
25. sep 2017

@farebnymotylik ma to trapi lebo i ked kojenie je supet vec ja nezijem. Vsetko len o s prepacenim za vyraz len o ceckovani. Sa desim dalsich dni co pridu. Vdaka vsetkemu je zdravucka krasna no nejak to psychicky nezvladam kedze mam aj druhu dcérku a tej nevenujem skoro vobec ziadny cas. Chcela by som kojit len do roka. Nie je vraj potrebne dlhsie. Tak dufam ze sa nejak odnaucime potom. Drzim paste! Pekny vecer.

marlenka222
25. sep 2017

@fantagiro1 pozri vsetky tie reci o dojceni o matkach ako nahradnych cumloch v style ked mas cas a ked to potrebuje nech si vypyta su super akurat ina je realita. Pred 3 rokmi som sa citila uplne ako ty. V noci 15minutove spanky, cez den ani to. Presli sme na UM (tym nehovorim ze je to vyhra). Mala sa skludnila,lebo ja som sa skludnila ze som si od nej aj "oddychla" a nemala ju takmer cely den nalepenu na sebe. Dostavala svoje davky co 2-3 hodiny, obcas aj podojcit ale tak aby mi to neprevysovalo hlavu. Jasneeee je to super ked mas kontakt,neopisatelne,zazitok. Ale zazitok je aj spravit nutne veci, najest sa,dat si kavu,sprchu a napr.ostrihat nechty pozriet spravy ci vyjst na ulicu. Bohu zial dnesna doba je postavena na hlavu. Co v minulosti bolo osvedcene to je dnes uplne zle. Naopak prechadzame k stylu divoko zijucich ludi v dobe kamennej kedy zene viseli deti z prsu bezne. Nech sa na mna nik nehneva ale (moja skusenost z navstevy u nas) dojcit 2 rocne dieta kazdych 10minut, kozy stale vonku.... Lebo mala pyta nie je normal. Alebo vytiahnut prso v plnej prevadzke (omsa) v kostole. Ostat sediet v lavici a pokracovat v modleni uz je moc! Som sa dojcenie ale nie take kde matke uz lezie mlieko na.mozog. vsetko s mierou a tak aby vyhovovalo aj dietatu aj matke.

fantagiro1
autor
25. sep 2017

@marlenka222 velmi ďakujem za tieto slova! Myslim si to iste. Som ten typ cloveka ako ty. Vsetko s mierou. Uvidim ci jevto len obdobim ak nie dam si cas napr mesiac a asi zacnem pomedzi aj ja um. Rozmyslala som nad tym. Som na celu domacnost sama okrem muza mi nik nepomoze ale i on je zrobeny pretoze pracuje manualne a nechcem ho zdrat este po robote i ked je uzasny a klusa zo sichty do sichty doma co je na mužov velmi vzacne. Este raz dakujem povzbudenie!

marlenka222
25. sep 2017

@fantagiro1 najviac sa mi paci ze "materstvo si treba uzit" ale v skutocnosti pokial nedas pravidla,uzijes si akurat nervy,hadky a podobne. Ako je mi luto, pokial to ide a da sa, v pohode. Ak nie, treba zmenit nieco. Samozrejme babske recepty lebo mas slabe mlieko a maly sa dozaduje lebo je stale hladny. So zvysujucimi sa kilami a mesiacmi to lepsie nebude. Mate trpiet obaja akoze kym sa ti spravi mlieko ciernym pivom a neviem akym cajom? S rozumom

eribel
25. sep 2017

@fantagiro1
@marlenka222 Maminy, uplne sa stotoznujem s vasim nazorom na dojcenie! Mne sa tiez nepaci, ked vidim na verejnosti kojit sa 2rocne dieta, a je mi ozaj neprijemne, ked inak ani ja nezvladnem svoje rocne dieta a musim v dave na vinobrani "dat".... Cely rok som tvrdila, ze hned v den prvych narodenin odstavim.... No neodstavim, nedokazem to.... Neraz som sa "nasrala" a nechcela mu dat aspon na desiatu/olovrant, ved to uz nepotrebuje, ale tie slzy, pohlad, vreskot, potili sme sa obaja....vzdy ma zlomil..... Ale v den 2.narodenin odstavim 🙂 Fantagiro1, skus UM, mozno zabere. Ja som skusila tiez, ale pomohlo iba na hodinku/dve, kym ho ukludnilo zatazene brucho, a potom aj tak plakal, nespal lepsie. U nas to nebolo a nie je o hlade ale o povahe. U vas mozno ano, tak nevahaj! Kojenie je super, ale nie za kazdu cenu! Neexistuje spokojne dieta bez spokojnej maminy!

eribel
25. sep 2017

@fantagiro1 Este k tej starsej dcere. Aj ja som si neraz poplakala. Ani nie tak kvoli tomu, ze som sa jej nemohla venovat, skor kvoli tomu, ze som na nu neraz nakricala, ked som ani nemusela, ale bola som nervozna z neutisitelneho revu maleho. Ine mi nezostalo, iba si opakovat, ze raz bude opat vsetko ako ma byt....treba prezit....a ze napriek vsetkemu je surodenec to najvzacnejsie co sme jej mohli do buducna dat....

jatva
26. sep 2017

mam 5mesacne take. A myslim si, ze to nie je o potrebe jedenia, ale potreba blizkosti, ukludnenie. Take male potrebuju sat, je to pre ne dolezite, zdrave. Ja som to vyriesila satkou. On si v nej cuca a ja co-to porobim. A ked sme vonku, tak ani okolie velmi nepoburujem, bo to az tak nie je vidiet a kojim "zajazdy" 🙂

chrissie_kf
26. sep 2017

Ja ta mozno potesim . Moj maly nechcel cumel a umele mlieko vypluval a prve 2,3 mesiace boli podobne ako pises a unas sa to pribudajucim vekom sa to zlpsilo. Ale bolo to cele o mojom nastaveni o mojom postoji a zmyslani a mojej pohode 🙂

lenka_samorin
27. sep 2017

Ahoj, ja som obe deti kojila a pri prvom som si myslela, že ho treba nechať na prsníku, kým cucá. Ale potom k nám prišla na prvú návštevu naša detská lekárka a poradila mi, že to sa bábo len hrá, že tak dlho piť nepotrebuje a že mu mám dávať každé tri hodiny po 10 minút z každého prsníka. A naozaj to tak fungovalo. Na začiatku bol krik po odtiahnutí od prsníka, ale po 1-2 dňoch si syn zvykol za ten čas zobrať si toľko mliečka, koľko potreboval a bol kľud. A kojila som takto až do cca 15 mesiacov, keď sa mi začal v noci po dlhých mesiacoch budiť a ja som prešla z môjho mliečka na Amilk, aby bol sýtejší a spokojnejší po večernom mlieku a vydržal spať zase celú noc. Tak skús dcérke nastaviť tiež nejaké intervaly, v ktorých jej budeš dávať mliečko, aj čas, ktorý ju necháš na prsníku a pomedzi to, aby nebola ubraná o tvoju blízkosť, mojkajte sa, a vymyslite s druhou dcérkou nejaké spoločné aktivity, aby ani ona nebola mimo. Možno na začiatku bude krik, ale deti sú múdre a rýchlo sa učia novým veciam. Tak dúfam, že to zvládnete a nakoniec si to budete užívať všetky tri.

majra1
28. sep 2017

Ahoj, moj bol presne taky, stale na mne, v kociku rev. Brala som to tak, ako to bolo, prilis som to neriesila, "vypytal si" ten kontakt... a poviem ti, teraz s odstupom casu to vnimam velmi pozitivne. Kocik som vymenila za satku, kym bol takyto malicky, casto aj doma, a na verejnosti som ho v nej aj nakojila, nikto nic nevidel. Spavali sme tiez spolu, cez den som si pri kojeni citala alebo aj zdriemla. Postupne sa to lepsilo, ked sa zacal otacat, lozit, chodit, uz ho zaujimalo vsetko ostatne, nosit sa uz potom nechcel vobec. Kojila som skoro do dvoch rokov, ale odkedy chodil, tak vonku ani raz, fakt, nikdy si vonku nepytal. Podla mna odstavovat dvojmesacne dietatko kvoli tomu, ze si mozno o dva roky bude pytat mlieko na ulici je prinajmensom predcasne. Este je naozaj malicka, ty si jej cely svet, ale uz polrocne babo vnima svet uplne inak ako dvojmesacne.