Baby, chcem sa opýtať, tie ktoré kojíte a ešte dokrmujete aj UM, koľko vám detičky vypijú?
my sme s malym presli po nekonecnom boji na kombinaciu, MM- odsavane a UM- Bebu HA, dva mesiace som kojila, ale bolo to utrpenie pre nas oboch, moje zlaticko sa narodilo predcasne v 36tt, mal 2200g ked sme isli z porodnioce, bola som po sekcii, a tak ho uz v porodnici prikrmovali, kedze maly si stale pytal a pytal, vyhovela som mu, ale naozaj po 2 mesiacoch som bola taka vycerpana, ze som myslela, ze uz nebudem vladat vstat z postele, Bobak si pytal asi kazdych 15-20min a to nehovorim o nocnom papani 😒 preto som sa rozhodla mu dat flasu, a maly pil, tyzden sme fungovali kojenie verzus UM, ale samozrejme deti su tvory mudre, zacal pri prsnikmu plakat a plakat a odtahovat sa... a tak odsavam a pijeme cez flasu, maly vypije MM aj UM, ako kedy ale obycajne 110-120ml, teraz mame uz 5,35kg a rastieme...inak tu Bebu mu davam podla toho kolko sa mi podari odsavat, tak cca 2-3flase denne.... 🙂 vela sil a zdravicka prajem!
Nas maly ma 3 mesiace a dokrmujeme iba vecer, jednou davkou. Vypije presne tolko kolko je uvedene na obale, cize teraz je to 200ml. Vacsinou to stiahne uplne cele a potom si este vypyta aj prsnik, obcas zaspi pri flasi, ked si pred tym riadne cucol MM, co sa obcas zadari. Zacali sme pravidelne dokrmovat, ked mal sest tyzdnov, vtedy stiahol cca 60-90ml, niekedy aj menej. Dost dlho som ho drzala na 90ml hoci podla navodu uz mohol mat viac - ked dopil flasu dala som mu este prsnik a stacilo to. Postupne to ale prestavalo stacit a teraz ked mal cez vikend 3m, tak som videla, ze uz uz potrebuje vyssiu davku :o). Radsej mu davaj menej UM a co najviac si babo prikladaj, lebo deti su po UM viac hladne, kedze im to "roztahuje" zaludok, pretoze MM potrebuju na nasytenie ovela menej ako UM. Nas maly sa uz tak rozjedol, ze vecer si odo mna zoberie cca 80-100 ml (podla vahy), potom stiahne celu flasu a potom sa este opat prisaje na prsnik aby zaspal. Hlavne pouzivaj taku flasu, co ma co najviac siroke hrdlo a cumel, ktory pripomina pitie z prsnika, aby sa babo nezacalo odtahovat. My takto fungujeme s flasami Tommee Tippee uz dva mesiace a zatial cez den pekne pije z prsnika a vecer z flase. Zatial si na prsniku "zastrajkoval" iba raz, ale na druhy den sa zase pekne prisal. Snad nam to vydrzi co najdlhsie...
To je totalne individualne, zalezi od dieťaťa, od toho kolko vypije z prsníka - čo nikdy nevieš odhadnut, a potom aj UM vypije rôzne množstvá. Ja dokrmujem iba večer, cez den mu stačí moje mlieko a vecer ked sa mi slabšie tvorí, tak vypije UM 90 ml po 2x a potom v noci zase má moje. Má 2 mesiace.