Dobry den, moj syn (2tt) je dojceny, ale mlieko mu nestaci, tak ho dokrmujem umelym mliekom (Beba). Po porade s laktacnou poradkynou sme usudili, ze mlieka mam dost, ale ukazalo sa, ze potrebuje dokrmit, inak bol stale hladny a nervozny. Prisava sa dobre. Zacinam si zufat, ci je dobre, ze strieda prsnik s flasou. V noci si nevyzaduje dokrm, iba ho dojcim. Rano vsak po dokrmeni vsetko vyzvracia. Cez den uz potom iba trosku grcka. Dostali sme sa do bludneho kruhu. Pediatricka radi takisto dojcit a potom dokrmit. Obcas mu staci iba najdocit, nechce flasu, ale po hodine je opat hladny. Ked ho po dojceni hned dokrmim, spi aj 2-3 hodiny. Ma niekto podobnu skusenost s riesenim?
Aj ja by som povedala že koj ho častejšie.. má iba 2 týždne, ono sa to ešte upraví.. a ráno po dokrmení asi grcká preto lebo z flašky sa dieťa prejedá, lebo to ide lahšie ako z prsníka. skús ho kojiť častejšie a uvidíš čo to spraví..ja osobne si myslím že keď máš dostatok mlieka tak zbytočne riskuješ že malý už bude chcieť iba flašku
@pitworka Ja som dojčila po narodení aj každú hodinu...keď si pýtala vtedy mala, časom sa to upravilo. Nikdy som nedokrmovala, a priberala až až .... skús iba dojčiť, však ak to nebude v poriadku môžeš sa zase vrátiť ku flaške, ale nie je neobvyklé keď si dieťa pýta dojčenie často....
My sme sa zacali v mesiaci dokrmovat a potom to slo z kopca,..aj s mojim mliekom a maly sa veeeelmi rychlo naucil na flasu a neskor zacal protestovat a odmietat dojcenie. Neries nic ine,....iba dojci,..aj ked to bude mozno vacsina dna,....to sa upravi,..neboj. drzime palce
Urcite dojcit casto, aj po hodine. Ja som mala malo mlieka, tak som dokrmovala s cievkou na prsniku, aby sa stimulovala tvorba, ale to nie je tvoj pripad. Ak sa obavas, ze si zvykne na flasu, skus tu cievku. Mozes tam dat dokrm alebo aj odstriekane svoje mlieko, ak stihas :o)) Co sa tyka striedania flase a prsnika, my sme s tym problem nemali, ale az neskor.
@pitworka Určite súhlasím s ostatnými dievčatami -kojiť častejšie. Pokiaľ máš dosť mlieka, nevidím dôvod dokrmovať fľašou. Je ešte maličký, ešte nevládze, aj sa rýchlo pri jedení unaví. Neboj, rýchlo sa to začne zlepšovať a intervaly sa predĺžia. Jednoducho, zo začiatku musíš vydržať a potom bude lepšie. 🙂
Mi sme natom rovnako.malu som stale prikladala kedy si pytala,ale v 5-6tyzdni mi zacala odmietat prsniky,lebo mi klesla tvorba,tak sme zacali s prikmom.Mozno som to mala vydrzat a pockat,lebo teraz to ide uz dole koncom.stale bojujeme s kojenim.Ked ti môzem poradit,tak ak ti prsniky neodmieta,tak mu nedavaj flasu a davaj mu kazdu chvilu.drzim palce
my mame ten isty problem. vcera som ju kojila hodinu a pol a este bola hladna. hadicku vobec nechcela,tak sme dokrmili. ale zjedla skoro 90ml.mam pocit ze ked je prisata,sice prehlta,ale minimalne mnozstva.potom sa dochlce um :( som z toho na nervy,lebo nechcem davat um.
Ja len k tomu ze je hladny po hodine je uplne normalne. To ma este dlhy interval. Ak je hladny po hodine tak zasa nakojit. UM je sytejsie a tazsie stravitelne tak vydrzi aj dlhsie spat.