Dokrmované bábätko odmieta prsník

lucka2506
5. apr 2022

Dobry den prosim vas nieake rady? Babo ma 3 mesiace, dokrmovane bebou ha1. Dostali sme covidu uz tyzden ho mame a babetko mi vobec prsnik, vrieska tazko sa upokojuje. Baby prosim vas nieake rady? Nechcem aby zostala len na sunari velmi sa toho bojim ked uz mam to mliecko bola by som nerada keby ho nechcela. Dakujem za rady

xiaomi_
5. apr 2022

mliecko odsavaj a daj mu ho teda z flasky

pribinak
5. apr 2022

Ak uzivas nejaké lieky tak aj tie môžu ovplyvniť chuť mlieka, deti sú citlivé.

colostru
5. apr 2022

Mlieko si odsávaj a dávaj z fľaše a skúšaj aj prikladať. Ak bude odmietať ,tak sa tým netráp, lebo sa z toho zblázniš. Snažíš sa pre bábätko urobiť čo najviac a ak by ste aj skončili na UM ,tak to z teba nerobí horšiu matku. Moja dcérka bola prikrmovaná už v pôrodnici kvôli nízkej pôrodnej váhe , tiež následne odmietala prsník , jednoducho zlenivela, nechcela ťahať , z fľaše to predsa len tečie ľahšie. Natrápili sme sa veru s kojením, malá nervózna, ja nervózna ,hotová , nešťastná. Nakoniec sme skončili na Sunare a sme spokojné obidve.

mogaa
5. apr 2022

@lucka2506 prvoradé je, aby sa najedlo....keďže je po Covide odsávaj a dávaj mu z flaše a čo to potiahne aj z prsníka.....normálne dávaj ako doteraz, len miesto UM dávaj odsaté mlieko

dominikak4
5. apr 2022

Tiež sa mi to stalo. Musela som prechodne dokrmovať a syn potom začal odmietať prsník, tak som odsávala a dávala mu z fľašky moje mlieko, ale postupne nechcel ani to. Jemu proste zachutilo UM a moje MM bez chuti odmietal. Trápila som sa do 6 m a so zavedením príkrmov som to vzdala a prešla na UM.

diamond007
5. apr 2022

@lucka2506 nedať umelé vôbec a kojit, kojit a kojit... Ľahšie jej ide z fľašky preto si pýta plačom tu.

diamond007
5. apr 2022

@dominikak4 MM nie je bez chuti, iba UM obsahuje cukor.

dominikak4
5. apr 2022

@diamond007 Ok, jednoducho moje MM nechcel, vypľúval, vrieskal a ja som bola súca na .....

dominikak4
5. apr 2022

Ledva som odsala 200 ml, hodinu som sa trápila, celé prsia ma boleli a on to potom po troch glgoch vypľul a nechcel. Kto nezažije, nepochopí.

blaazi
5. apr 2022

Myslím tiež, že z fľašky sa mu ľahšie pije a preto odmieta prsník. Skúsila by som cievkovať, ak potrebuješ dokŕmiť. Úplne zrušiť fľašku.

nwnw
5. apr 2022

@lucka2506 nechce sa mu tahat. Z flasky tecie lahsie. Klasicky strajk. Dokrmovanie z flase je jeden zo sposobov ako definitivne ukoncit dojcenie. Bud budes dojcit a zrusis flase, cumle a jednoducho tie strajky vytrpis,alebo budes odsavat a krmit flaskou. Oboje sa neda, alebo da iba v malo pripadoch.
Hlavne bud v pohode ty aj babo.

reaan
6. apr 2022

@lucka2506 nebude to ten dojcensky strajk? Aj moj maly bol taky v cca 3 mesiacoch. Nieze plakal, ale vrieskal akonahle som si ho prilozila k prsu. Preslo to tak za 3-4 dni. Najprv som mu dala dudkat cumlik a potom rychlo vymenila za cecik 🙂 Po par mesiacoch sa to zopakovalo, ale zistila som, ze len nechcel jest. Dovtedy som ho kojila do 1,5 hod. No zrazu mu stacilo aj po 2-3 hod.

mareri
26. apr 2022

ta odsavaj mliečko a daj mu na flašku