sme na UM od začiatku, kontaktovala som laktačnú a využila všetky dostupné možnosti na zvýšenie laktácie...mlieka nemám ani viac, ani menej, ale stále rovnako...všetci mi vraveli, že takto nebudem dlho kojiť no stalo sa kojíme a malý si mliečko vyžaduje...v podstate kojím len od smadu...
oplatí sa aj v takomto prípade kojiť kým sa malý neodstaví sám?
pýtam sa aj preto lebo malý sa mi v poslednom čase zlostí, hryzie a plače keď vytiahne všetko čo tam je ☹ nechce dudlať na prázdno...
ďakujem 🙂
Určite sa oplatí dojčiť, vyskúšala si Senovku grécku a Benedikt lekársky v tabletkách? Treba dávať zvýšené dávky t.j. 3x3 tbl. denne z každého a často prikladať.
@atreyu urcite sa oplati aj z tychto dovodov:
1) zavadzanie prikrmov - ak kojis hoci aj len trosku, babo je lepsie chranene pred alergiami, lepsie znasa nove potraviny
2) imunita - teraz ide chripkove obdobie, mlieckom dodas babatku protilatky prave na tie choroby ktore pojdu okolo vas a v pripade ze by aj tak ochorelo tak mas ucinny prostriedok proti dehydratacii pri teplote a nechutenstve
3) babatko bude mat mliecko vtedy ked to potrebuje (je neiste, urobi si bobo, trpi separacnou uzkostou ...)
pokiaľ vám to obom takto vyhovuje, tak určite áno. ale predpokladám (z vlastnej skúsenosti) že malý sa onedlho odstaví sám. ja som cca od 4. mesiaca kojila a dávala UM, nakolko moje mliecko mu už nestačilo. od 5. mesiaca sme postupne začali zavádzať príkrmy a moje mliečko mal "od smadu". ked sa poriadne rozpapal, zacal pit aj vodu a cajik, prsnik prestal byt zaujimavy. ked mal 8 mesiacov, odstavil sa uplne.
Oplati, neodstavuj ho ked nemusis... aspon prezite takto zimu ak je to mozne🙂
my sme kojo+ um.cez deň um a v noci kojo
Ja by som určite neodstavovala a využila to že vôbec mám mliečko... možno sa ti rozbehne viac
kazda kvapka mm ma vyznam 🙂
Ak chceš zvýšiť množstvo materského mlieka a máš veľa trpezlivosti vyskúšaj toto: na 2 dni si popros niekoho aby ti pomohol s domácnosťou (navariť, upratať a pod.) a ty sa venuj len malému, kojeniu a čo najviac oddychuj. Vypi 3 litre tekutín denne, prikladaj každú hodinu - keď vypije jeden prsník daj druhý, keď malý zaspí ľahni si aj ty. Pred kojením si prsia trošku premasíruj príp. teplý obklad alebo teplá sprcha na lepšie spúšťanie mlieka. Ak by sa cez deň moc pajedil a nefungovalo to - tak skús mu kojenie ponúknuť v noci - v noci pijú aj deti, ktoré cez deň bojkotujú dojčenie. A neskôr - materským mliekom sa môžu zapíjať všetky príkrmy.
kvetinka 211 Ti to napísala úplne super, moja skúsenosť: od narodenia sme tak 50:50 MM a UM, pojedla som senovky aj benediktu dosť, pila som skoro stále, aj Costi som brala,prikladala a prikladala,no napriek tomu sa mliečko na 100% neupravilo, nevzdala som to a popri umelom kojím doteraz /drobec má takmer 10 mes./ cez deň ponúkam stále na zapitie či od smädu medzi jednotlivými jedlami, keď niekde idem, tak je to taká "najrýchlejšia 1.pomoc" ,kým pripravím umelé,okolo 6,5 mes. malému v noci začalo stačiť len moje mliečko,tak odpadlo dlhé vstávanie a príprava um.mlieka, takže sa viac vyspím - len nakojím a spíme ďalej 🙂 ,keď je chorý, tak si vyžaduje hlavne prsník a je rád, že čo-to mu tečie, takže kým sa neodstaví sám, ja určite nasilu nebudem, hlavne teraz v zime
Držím palce,aby ste vydržali čo najdlhšie! 😉
ako pise alena0305 plus
ja by som skusila jednoducho vynechat flasku, teda ked chces kojit, a cely den ho skusat prikladat, za predpokladu, ze mate spravne prisatie, to asi laktacna skontrolovala by to mohlo klapnut, ked si to teda neskusala este... a ako pisu baby, kazda kvapka dobra kvapka.
My sme od minulého týždna tiež 50:50. Najskor nadojčím a potom ešte dokŕmim. V noci iba kojím. Odstaviť nechcem najradšej by som bola keby sa mi mliečko zase rozbehlo a nejako to nejde ;(
v tomto pripade by som ho asi odstavila, ponukni mu od smadu ine...( vodicku)