Dokedy dojčiť?

barbiena
25. jan 2017

Prosim Vas,dokedy ste dojcili deticky?Mala ma 9mes a dojcim ju.Na obed ma prikrm,poobede jogurt alebo vyzivu.Stacii jej to?Vnoci mi pekne spinka,nebudi sa..Ale premyslam,ze ci jej nedat uz aj trosku UM.Dakujem..

sissy27
25. jan 2017

@barbiena veď urob podľa seba, ako ti vyhovuje... ja som dojčila 4 týždne, potom ešte ďalšie dva na striedačku s nutrilonom a koniec... sú ženy, ktoré dojčia 2-3 roky, a sú aj také, ktoré nedojčia vôbec aby si nepokazili prsia a aj také, ktoré by najradšej dojčili deti do dospelosti... každá nech sa zariadi podľa svojho uváženia... Každopádne po pol roku už to nie je ani tak vecou stravovania, ako skôr pocitová... A po roku už to s jedlom nemá spoločné nič.

evittam
25. jan 2017

@barbiena Place od hladu? Budi ss od hladu? Podla toho co pises tak nie. Prosperuje,pribera? Ak ano tak co riesis?! 😉
Ja som obe deti dojcila do 10.mesiaca-odstavili sa same.😉

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barbiena
autor
25. jan 2017

@evittam posledne 2noci sa eaz zobudila s placom.Neviem ci to su zubky alebo hlad.Ale bolo to len raz.To nie je nic hroznee.Cicla si a spinkala dalej..

anjelicek26
25. jan 2017

Jaj dievca to su otazky. Pekne spi, pekne papa, mas mlieko. Na co jej chces este umele davat? Ked bude hladna - pridas dalsi prikrm... umele navyse v tejto konstelacii je na dve veci. Ak chces dieta odstavit, je otazka ina - ako nahradim materske umelym mliekom a kedy?

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkakovac
25. jan 2017

Pokial je dieta spokojne, nedavaj UM. Od roka mozes davat kravske na skusku. Moja krpata ma 10 mesiacov, kojim pred spanim a rano, 4x denne. Je to pre nu ukludnenie, namiesto dudlika. Postupe budem uberat a nakoniec prejdem na kravske mlieko vecer pred spanim. Uvidime, ako to do roka zvladne. Syn sa takto sam odstavil v 10 mesiacoch, ale mal dudel a ukludnoval sa s nim. Nespekuluj a uzivaj si. Je horsie zarabat mlieko ako vytiahnut prsnik. Adietstku tym vobec neublizis.

barbiena
autor
25. jan 2017

@anjelicek26 tak to je jednoduche,ked ju budem chciet odstavit,tak dam umelee...ale ja som sa pytala nieco inee.No "akronop"mi pomohol uzitocnejsie ako vy...

anjelicek26
25. jan 2017

@barbiena tieto hypoteticke sebadeprimujuce otazky proste ja nechapem mas spokojne dieta tak si to uzivaj. Keby nieco nebolo v poriadku da ti vediet.

gala79
25. jan 2017

@barbiena sorry, tak naco sa potom pytas... ??? tak jej daj UM, budes spokojna a usetris vsetkym dalsiu zbytocnu hadku/ diskusiu na konovi...

lorela
25. jan 2017

@barbiena Nie, nestačí. Kde je ovocie, kašičky, obed už pomaly v podobe polievočky a druhého jedla. Strukoviny už môžeš zaradiť, chlebík ku bielemu jogurtu alebo chlebík s maslom na olovrant. Výživy škrtni.
No a čo sa týka dojčenia - zhruba do jedného roka, prípadne o niečo viac podľa vlastného uváženia. Čo sa týka UM, poraď sa s vašou pediatričkou. Pokiaľ ho nezaradíš, dbaj na prísun kvalitných bielkovín, napr. tvrdé syry, mäsko, ryby, biele jogurty, vajíčko (celé po 1. roku).

janulka_petkulko
25. jan 2017

ahoj, ja som kojila 1,5 roka, malý UM nechcel, skúšali sme rôzne, nepije ani kravské, čisté mu nechutí, ale jogurty nemá problém, čistý biely, alebo pribináčik, no a robím mu kaše s kravským mliekom, každopádne asi sa nedá paušálne určiť, ako dlho kojiť, ty musíš vedieť či ti to vyhovuje alebo nie, nám to takto dlho vyhovovalo, no prišiel čas, kedy už to bolo moc, hlavne v noci, tak sme postupne prestali, prajem ti múdre rozhodnutie a radosť z materstva

kristinka86
25. jan 2017

Kým máš mlieko, dieťa prospieva, nemáš s tým problém Ty, ani dieťa. Určiť čas, kedy prestať, sa nedá. Každá mamina to vníma inak. Mne sa deti obe odstavili na 8 mesiacov, hoc to tak vôbec nevyzeralo. Tak som zvedavá aj teraz pri dcérke. Nechám, nech sa sama rozhodne, kedy jej moje mliečko už nevyhovuje. 🙂 A nebudem to dramatizovať, ako pri prvom - synovi. 😀
PS: To budenie u Vás raz v noci bude skôr zo zúbkov ako z hladu. Ak by bola hladná, necucne si trošku, ale viac... Len sa upokojuje na prsníku.

meluela
25. jan 2017

@barbiena ked je spokojna, tak jej staci. ja som prveho kojila vyse 3r a stacilo mu, z mliecnych vyrobkov mal len materske mlieko a jogurty. teraz som tiez pri 10m zvazovala ci nedat umele, kedze ma dve noci vkuse cucala ze som ani spat nemohla a bolelo to uz ... no uz sa to zlepsilo, tak ak nebude problem tak to este nejaky cas potiahneme dokym nam to bude vyhovovat, i ked mozno trochu kratsie nez minule, kedze posledne mesiace uz niekedy boli neprijemne a aj trocha slobody by sa mi zislo 😀

barbiena
autor
25. jan 2017

@lorela Ovocie ma pravidelne.Obed ma z polievky a druheho jedla..Preco by som vyzivy mala skrtnut???ved su z ovocia a mam domace robene..

lorela
26. jan 2017

@barbiena Výživy by si mala škrtnúť preto, lebo ovocie v nich stratilo už väčšinu prospešných látok. Plná výživová hodnota, t. j. všetky vitamíny a minerály si ovocie zachováva len nespracované - čerstvé (do veľkej miery tiež mrazené; mrazenie je najšetrnejší spôsob).

barbiena
autor
26. jan 2017

@lorela Striedam to: raz ma vyzivu a raz jogurt...Este mi nespapa marhulu,ani broskynu,tak mam vyzivu z toho Bio 🙂)))))