Maminy, mam jedneho uz 9rocneho syna. Teraz sa nam ma narodit druhe babatko. A ja tu normalne rozmyslam, ako ho budem kojit pred starsim synom, ktory ma doteraz nikdy nevidel nahu, iba v spodnom pradle a plavkach.
Normalne mi to pride az take hlupe, skryvat sa pred nim urcite nebudem, len akosi sa neviem s tym stotoznit, ja nie som typ ktory by kojil na verejnosti, nikdy som tak ani starsieho nekojila..
Tak sa pytam ako to mate vy, ako to synovi rozumne vysvetlit.
Ja ti teda neviem, ale pri kojeni ti v podstate nic netrci von. Normalne koj pred nim. Vsak nebudes mu do tvare pchat prsia, ale schovavat sa urcite netreba.
Idem do spalne a zatvorim dvere. Ani na zachod so mnou nechodi a tiez je to prirodzene.
@januska12323 že bábätká pijú z fľaše alebo z pŕs sa hovorí tak 3 ročným, 9 ročný to už dobre vie 😀 autorka skôr rieši ako sa bude cítiť a nie vysvetľovať čo sa robí 😀
autorka - moja sesternica porodila keď som mala 9 a teda pakovala som sa preč lebo mne to bolo čudné 🙂 nerieš, uvidíš ako ti/vám bude najlepšie.
@zuzanka.zuzu nie každý to vie, hlavne ak v rodine mladšie deti nie sú.
No ja neviem, mne pride divne ze mama riesi ci sa ma skryvat pred vlastnym synom.. myslim, ze oidipovske obdobie uz mate v tomto veku za sebou. Chlapec ma 9 rokov, pri dojceni (okrem momentu tesne pred prilozenim) nie je prsnik, resp. pohorsujucu bradavku takmer vidiet, chlapec podla mna nebude mat potrebu sledovat ako dojcis a aj keby ano (prve dni to asi zaujimave bude), tak mu to pekne vysvetli a vysvetli mu ze je ti neprijemne ked ta pri tom ocumuje a vychovaj z neho chalana, co bez hlupych reci odvrati zrak ked vidi na verejnosti dojcit zenu a nie takeho co bude pohorsene pozerat alebo ukazovat prstom (aj metaforicky). A aj takeho co nebude dojcenie porovnavat s vykonavanim potreby na wc, preboha 😵💫 Okrem toho prsia dnes chudak uvidi hocikde aj keby nechcel, zrovna mamine nemusia byt pre neho take sokujuce ani lakave ako si myslime. Nepride mi ani normalne chodit sa schovavat pri kazdom dojceni, teda ak mienis dojcit na poziadanie, ved ho na to priprav dopredu ked teda doteraz netusi naco su prsia, normalne sa s nim porozpravaj a dohodnite sa nech sa pozera inam, ked ti to je neprijemne alebo to mozno bude neprijemne jemu, aj to je vporiadku, a tiez staci len pozerat sa inam…
@anavixy no ved aj mne to pride divne, ale fakt sa tak citim, že neviem, či dojčit pred nim, či nie. Na druhej strane si hovorim, že preboha, ved je to moj syn, zvykne si, ved nebudem sa zakaždým utekat schovat do spálne, normálna vec. ved hej 9 rokov je už velkač, aj ked stále je to taký maznáčik, ale nemyslim, že by si to nedal vysvetlit, alebo to nechápal.
Len proste mám pred tým všetkým akýsi rešpekt, ostych, a neviem si to zatial predstavit. Možno potom mi to pride normálne a budem sa smiat, že čo za blbiny som riešila 😀
Chapem, ze je ti to zvlastne ale verim, ze to fakt pominie a zvyknete si a bude to pre vsetkych prirodzene… ja som novorodenencka sestra a videla som dojcit tisicky zien a moja svagrina tiez pri mne uplne bez problemov dojci a napriek tomu sa proste pozeram inam ked ten prsnik vytiahne a potom uz vidim len synovcov zatylok na jej hrudniku 😄 proste podla mna to treba dietatu vysvetlit tak isto ako im vysvetlujeme ze je neslusne ukazovat prstom na ludi na ulici tak je neslusne cumiet na niekoho kto dojci pokial sa teda s nim prave nerozpravam 😬 a este dodam ze ja nie som clovek co zastava nazor ze pred starsimi detmi netreba mat ostych a zachovat nejaku zakladnu intimitu, to vobec, akurat dojcenie podla mna nie je to iste ako kakanie napr… verim, ze to u vas bude uplne v pohode 🙃🍀
Ano, riešiš blbiny🙂)podľa mňa sa sám zdekuje preč ako klasický predpubertak.Tak sa otočis, budeš kojit v spálni len nerob z toho niečo zakázané normálna vec.Urcite ani on sám nepotrebuje vidieť tvoje prsia.Ale moje krstniatka sú každé po 4 rokoch a normálne ležali vedľa mamy a sledovali a chceli sami dať bábo odgrgnut, ale oni bežne videli mamu nahú.Neries to vôbec
@januska12323 ešte raz - 9 ročný??? nevie ako bábätká papaju? 😂 to nemá nič spoločné s mladším súrodencom
@anavixy spravny nazor.
Mali sme babatko, ked mali starsie deti 5 a 7 (chlapec bol starsi) a nadherne to pochopili, aj brali, uplne prirodzene, nic som neukazovala zamerne, ale boli zvedavi. No a malicky sa nevedel prisat, tak mu kreslili bradavku a ako sa maju prisat 🤣🤣🤣. No a o 2 roky, ked mal 9 a dcera 7, tak tiez v pohode. Uz mali skusenosti a srandovali, ci aj jej maju kreslit navod 😁. Ale tak mna obcas zhliadnu nahu, ked mi vtrhnu do izby alebo kupelne, neocumuju ma a jasne, ze sa chytro zdekuju prec. Uz sa davno aj umyvaju sami, je to take vzajomne a prirodzene, ze si neskacene do intimnych zon. Ale ani to nie je tabu.
Mna by ani nenapadlo sa pred vlastnymi detmi skryvat pri dojceni a vlastne mi tato otazka vobec nenapadla...vsak ak by nechcel, nemusi sa pozerat
Ja mam 11r syna a 1,5r dceru, ani raz ma toto nenapadlo, ze by som sa mala schovavat pri dojceni. To sa mam ist aj s chlebom schovat? Lebo dieta sa pri dojceni krmi, upokojuje, atd. A po pravde by som potom niektore dni asi ani zo spalne nevyliezla, lebo ked je chora, idu jej zuby, tak je takmer cely den na mne. Dojcenie nie je ukazovanie sa. Ja tiez nebeham naha pred detmi, ale toto fakt neriesim ako nejaku uchylku. Nevadia mi ani ine zeny, ktore dojcia na verejnosti. Neide o ne, ze sa potrebuju odhalovat, ale o dieta, ktore to z nejakeho dovodu potrebuje.
Však je to úplne v pohode ja som bežné kojila pred detmi
9 ročný je už veľký chalan. Stačí oznámiť, že bábätká pijú mliečko z fľaše alebo od maminy. Keď bude piť pôjdeš do spálne alebo si niečo prehodíš cez seba. Vôbec nemusí vidieť viac.