Ahojte som po cisárskom a chcela by som sa poradiť , malú cez deň kojím,ale neviem či mám dosť mlieka , dokrmujem ju mliekom nutrilon César 1, zas neviem či ju stoho neboli brusko , dnes mala takú dosť vodnatu stolicu, neviete poradiť či ju len dokrmovat umelim, alebo kúpiť druhé umelé mlieko ďakujem za radu . Babetko bude mať tyzden .
@gabilopatka áno priberie nám tak často sa budí každé 3 hodiny jej prsník dávam , dokrmujem ju len v ecer nie vždy predvčerom som jej dala kolo 9 večer prsník a spala do 4 rana .
Prečo dokrmuješ? Je nepokojná? Nepribera?
@janka3179 tak jej tvoje mlieko stačí.
@januska12323 niekedy je napríklad včera neviem či mala malo abo veľa abo brusko
Nevidim dovod ze jej davas to UM, dieta to podla vsetkeho nepotrebuje. Ved ju nechaj len na materskom, evidentne mas normalnu tvorbu mlieka ked jej cely den staci, ta jedna davka UM by ju nezachranila, ak by jej mm nestacilo.
Zbytocne si (jej) to komplikujes.
Pokiaľ má dosť mokrých plienok,tak tvoje mlieko stačí a nie je dôvod dokrmovať.
Ved ju len dojci ked je spokojna a uvidis na poradni. Ak pribera tak ju nie je potrebne stopat umelym mliekom len tak pre istotu. Radsej ju daj na prsnik aj kazdu hodinu ako si zaziada. Poradne byvaju kazdy tyzden, nie?
Keď sa budí každé 3 hodiny, je to úplne v poriadku,veď aj v nemocnici vždy radia také malé bábätka pravidelne kŕmiť každé 3 hodiny. Ak by si mala naozaj málo mlieka, určite by sa ti budila skôr, mne napr.sa malá budila už po hodine na hlad, nakoniec sme skončili na UM, keďže dávka umeleho mliečka bola už väčšia ako materské a moje jej nestačilo ani zďaleka...
@janka3179 stolicu má také malé bábätko väčšinou hnackovitu, žltú alebo svetlo hnedú. Mne takto mali deti asi až do pol roka. A kakali aj pár krát denne.
Na bruško daj kvapky Espumisan.
@lenkakravcova a koľko kvapiek ? Ja mám ak probiofix
@janka3179 fuu to už nepamätám. Je tam príbalový letáčik 🙂
@janka3179 podľa teba je každé 3 hodiny časté budenie? Veď to je pri bábätku normálne. Ak by jej tvoje mlieko nestačilo, tak ti určite neprespí tri hodiny. Ver, že by ti revala od hladu. Skús ju nedokrmovať a kojiť ju na požiadanie, nie podľa tabuliek. Evidentne jej kojenie stačí. A tá stolica je úplne v poriadku. Keď je dieťatko kojené, má takú akoby "praženicu".
@elvenprincess ďakujem
@janka3179 keď ju budete dokrmovat, tak sa vám bude tvoriť menej mlieka. Častejšie si ju prikladajte. Ja som aj každú 1,5 hodiny. Aj si ju len tak nechajte zaspať na prsníku pod tričkom.
@janka3179 vodnata stolica v tomto týždni je úplne nornalna. Záleží ci ti začne priberať. Ci neplace po kojení a ako často sa pýta na prsník. Keďže ju dokrmujes, tak to vedieť nebudeš. Skús ju nakojit a nedokrmovat a uvidíš.