Ahojte, mam taky väčšiu hrcu na prsníku, na dotyk veľmi bolí, kojim 3 týždňové bábätko. Co s tou hrcou?
Na hrce dlhy tepla sprcha, rozmasirovat.ak mas "cervenu lampu" , nahrievaj a rozmasiruj
Musíš ju bezpodmienečne rozmasirovat. Tepla sprcha, teply obklad a tlačiť. Aj cez bolest. Smerom ku dvorcu. Mlieko musi ist von. Natoč bábo, aby ťahalo z toho smeru. Pozri si polohy pri dojceni. Obklad A sprcha
najteplejšie ako znesies. Ak máš, pomoze aj infra lampa. Prípadne octanová masť Ale tam pozor na bradavky , tým sa vyhnúť a pred dojčením dôkladne vyumývať,lebo bábu to smrdí.
@vasjar to znie ako zaseknuty mliekovod. Mala som niekolkokrat. Mne pomohlo davat si teple gelove obklady (Avent) do porprsenky na noc a pod teplou sprchou masirovat a skusat rukou odstriekat az kym sa hrcka neuvolni. Dieta vie tiez pomoct odsavanim, ale mne velmi pomohlo to odstriekat priamo pod teplou sprchou, vtedy sa to dobre uvolnilo.
@vasjar Ak to nejde, skús ešte ten octanivy krem. Tie obklady sú dosť teplé?najteplejšie ako znesies. Aj voda. A masírovať od pazuchy/rebier po dvorec. Akoby vytláčať to mlieko. Nestrieka vôbec? Asi by som zabehla ku doktorovi. Alebo zavolaj zajtra na gyndu na odd, možno ti budú vedieť poradiť, keď to uz tak to nejde.
Baby, vďaka za vaše odpovede, skúšala som už všetko, octanovu masť, odsávanie, horúce obklady, ešte aj muž sa snažil odsat no nič nepomohlo, ta hrca už je tam druhý deň, dokonca sa mi objavila ďalšia. Žiadnu bielu bodky na bradavky nemám, aby som mohla vytlačiť, aj masirujem smerom k bradavke, s bolesťou no nič nepomáha. Už som zúfalá 😪
Ahojte baby, tak vám poviem ako to nakoniec dopadlo.
Dnes som teda zašla na pohotovosť. Doktor povedal, že je to zle, dal mi antb ale povedal ze ak nezaucinkuju, pôjdem na chirurgiu rezať aby mi mohli tu tekutinu vybrať. Tak mi držte palce aby antb zabrali
Dievky, prva pomoc jednoznacne kapustovy list. Zabera. Prilozit. A suche teplo. Napr. plienku zohriat na hrnci alebo v mikrovlnke a prikladat. A ked uz je vazne, bolesti a teplota, tak potom gynekolog a antibiotika. Ked dojcis, kapustu je vzdy dobre mat v zasobe.
@vasjar skús jemne rozmasirovat olejčekom alebo v sprche pod teplou vodou.