Dojčím správne?

helena220
3. okt 2013

Ahojte.Mám mesačnú dcérku. Prvé dni po pôrode šlo čo sa dojčenia týka všetko tip-top, doslova.Ale posledné dva týždne mám pocit že niečo robím zle. V noci sa malá pýta na papanie každé 3 hodiny,presne na minutku.Ale cez deň, mám pocit že ju až prekrmujem. Pýta si takmer každé 2 hodiny a pri každom dojčení pije aj vyše 20 minut. Niekedy sa stane že ju dojčím aj vyše hodiny, s prestávkami, lebo chvíľu papa, potom odmieta prsník a je tichučko o 10 minut si znova s plačom popýta a takto to trva naozaj ko píšem aj vyše hodiny.A niekedy cítim že prsník používa len ako cumlík, pritom skutočný cumlík odmieta až ju z neho napína. Pediatrička ma potlapkala po pleci s pochvalou že mala pribrala za týžden 540 gramov. Mám sa z toho skutočne tešiť,alebo pouvažovať či niečo nerobím zle? čo si o tom myslíte?

krassotinka
3. okt 2013

Myslím, že je to ok...🙂 a este ked ta pochvalila

evelynm
3. okt 2013

@helena220 , aj ja si myslim, ze je to v poriadku. Tvoje dietatko je este malicke, hlada si miesto na svete a pren si stred vesmiru TY. Si pre nu aj zdrojom istoty a bezpecia. Je jej pri tebe dobre 🙂 . Dojcit treba na poziadanie, nie presne podla hodiniek a ak ti dievcatko pekne pribera a je spokojne, tak si to uzivaj 🙂

darina1952
3. okt 2013

súhlasím s evelynm, dieťatko si pýta papať podľa svojej potreby, a ak ti vadí že sa s prsníkom len hrá a nepapá tak kŕmenie ukonči 🙂 , inač je to v poriadku, keď máš otázky, tak si skús prečítať sprievodcu dojčením tu http://data.agssport.cz/download/avent/kojeni_2...
🙂

cicamica1980
3. okt 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ja som v 1.-2. mesiaci kojila zakazdym 40 min a pytala velmi casto, niekedy aj po hodine. v 3-4. mes sa to skratilo a teraz, ked uz ma 7,5 mes. a papa 2 prikrmy denne, tak dojcenie /okrem vecerneho - to trva dlhsie/ trva 5-10 min🙂 bude sa to casom zlepsovat🙂

azbestica
3. okt 2013

myslim ze je to uplne ok, nech babatko papka kolko sa mu za chce a kedy sa mu zachce. my sme prvy mesiac maly opacny problem mala len spala a nejedla a potom jedla kazdu pol hodinu, ked pominula zltacka 🙂

aadulik2110
3. okt 2013

@helena220 je to dobré a treba "vydržať". Aj ja som mala takého "papkáča" jedol vkuse 30minút a dožadoval sa každé 2 hodiny a v noci každé 3 - akurát mne doktor odporučil "zosynchronizovať" papanie - na každé 3 hodiny aj cez deň a skrátiť max. na 15 min (trvalo nám 2 mesiace kým sme sa dostali na harmonogram každé 3 hodiny a ďalší mesiac kým sme skrátili dojčenie na 15-20min) a potom prišiel 4 mesiac a začal sa budiť častejšie v noci (ale to mi bolo povedané, že nemám riešiť v noci, keď si pýta... - nakoniec sme dospeli k papaniu cez deň každé 3 hodiny a každých 45 min. - 1hod. v noci.)

miskaska
3. okt 2013

Ja si myslim, ze je to OK..babatko prsnik neberie iba ako zdroj papania, ale aj ako istotu, citi ta a je mu dobre...ja som doslova a do pismena prve mesiace prekojila.

ingmiriama
3. okt 2013

ja si myslím že všetko ok....no u mňa to bolo naopak cez deň každé tri hodiny a v noci x krát za noc....a kojím do teraz

chrumka84
3. okt 2013

Suhlasim s babami, ktore pisu, ze treba dojcit, kolko si pyta. Nikto nevie, kolko mliecka vypije na jeden sup a mozno sa chce na prsku iba ukludnit. Ved ona z toho vyrastie. Moju 13m musim cez den s prskom "nahanat" 😀. No ale je to velmi individualne, z dietatka mozy byt aj prskovy zavislak 😉.